Top cele mai bune excursii pe Mediterana de Est

Cele mai bune excursii pe Mediterana de Est

Cand vine vorba de Mediterana de Est, siturile istorice ocupa un loc important in excursiile oferite de liniile de croaziera.

Kos, Grecia

ss-eastern-med-corfu

Cu o bicicleta de teren, puteti pedala prin fermecatorul oras Kos. Alegeti sa vizitati situri precum Castelul Cavalerilor Sfantului Ioan, apoi puteti opri pentru a vizita anticul Teatru grec. Tot cu bicicleta, puteti pedala de-a lungul coastei  pe Psalidi, a plaja aliniata cu hoteluri de lux. La sfarsitul calatoriei, relaxati-va si bucurati-va de o bautura buna si faceti o oprire la restaurantul de langa portul de agrement.

Cine ar putea merge: Ciclistii cu experienta si impatimitii de istorie, cu multa energie se vor bucura de acest tur. Castile pentru biciclete sunt obligatorii.

Santorini, Grecia

Nea-Kameni

Drumetii pe vulcan

Se poate naviga cu barca locala de-a lungul coastei robuste, cu formatiuni cioplite ciudate, dar totodata minunate ramase din trecut de la roca vulcanica neagra, la Nea Kemeni (o insula din apropiere). Debarcati-va pentru a incepe sa va plimbati pe langa craterul vulcanului inca activ. Este o urcare grea, dar atunci cand ajungeti in partea de sus, va veti bucura de o priveliste extraordinara a intregii insule.

Cine ar putea merge: Acest tur este perfect pentru aventurierii carora le place cataratul si isi doresc sa vada ceva diferit.

Scufundari

Exploreaza spectaculoasa lume subacvatica, fie ca este vorba de interiorul tunelelor de lava Mesa Pigadia, fie ca va bucurati de frumusetea recifului Adiavodos. Marea este limpede ca si cristalul cu relief vulcanic uimitor si cu viata marina bogata, cu zeci de tipuri diferite de pesti, octopi, anghile si calamari.

Cine ar putea merge: Celor pasionati de scufundari, li se va merita sa incerce acest tip de excursie.

Gythion, Grecia

diros-caves

Paleoliticul si Neoliticul au fost descoperite acolo, indicand faptul ca pesterile au fost unele dintre cele mai vechi locuri locuite din Grecia. Ramasitele includ  schelete umane ale celor neingropati la incheierea perioadei neolitice.Arheologii cred ca un cutremur a zguduit zona, blocand gura pesterii, astfel locuitorii au murit de foame. Intrarea pesterii a ramas sigilata in timp de aproximativ 4500 de ani. Vizitatotii pot ajunge in interiorul pesterilor cu barci mici de pescuit, avand astfel ocazia de a admira stalactitele multicolore si stalagmitele care s-au foarmat odata cu trecerea timpului.

Cine ar putea merge: Aceasta excursie este pentru cei care nu au probleme cu calustrofobia si cei care sunt siguri pe ei, deoarece drumul poate fi foarte alunecos in pestera.

Marmaris, Turcia

marmis-turkey-dalyan-river

Cu ajutorul unei barci cu motor, veti putea ajunge cu usurinta pe canal printr-un labirint de stuf de pe Dalyan River Delta. Veti putea vedea plantatiile de bumbac si campurile alternative cu insule. Apoi veti trece pe langa temple-morminte ale regilor antici, sculptate in stanci dupa care veti debarca in vechiul Caunos. De acolo, veti putea merge pe jos pana la ruinele orasului (Teatrul Roman si Baia romana).

Cine ar putea merge: Cei care sunt activi si sunt in cautare de experiente extraordinare vor fi interesati de acest turneu.

Mykonos, Grecia

Interpass_Mykonos_01

Calatorie cu Jeep-ul

In aceasta aventura pe patru roti intr-un Suzuki de tip Jimny, puteti alege sa fiti conducatorul autoturismului sau doar un simplu pasager. Urmati drumul spre Kalo Livadi si admirati peisajul stancos in drum spre plaja Kalafatis, unde veti putea intra pentru a face baie. Apoi, va puteti continua drumul explorand colturile ascunse ale insulei Mykonos.

Cine ar putea merge: Aceasta excursie este recomandata pentru turistii de orice categorie de varsta (exceptand copiii mici), pe care nu-i deranjeaza terenurile denivelate.

Calarie si inot

mykonos-horses

Dupa ce ati ajuns calare pe un cal, va puteti indrepta privirea spre nord, deasupra nivelului marii, in inima nedescoperita al insulei Mykonos. Ghidul va va duce printr-un labirint de trasee nealterate la o plaja frumoasa pe insula, unde este timpul de a schimba saua cu costumul de baie, lasand calul sa se odihneasca putin. Aventura continua in zona raului Marafi, zona plina cu pasari si animale, apoi indreptati-va spre satul Ano Mera.

Cine ar putea merge: Toti iubitorii de natura si cai sunt asteptati sa se distreze in acest tur.

Corfu, Grecia

corfu

Pe masura ce pedalati spre satul Kato Korakiana, drumul urmeaza o serie de curbe, care par imposibile la prima vedere. Insa exista o scurta oprire, de data aceasta in orasul Ano Korakiana, unul dintre cele mai colorate din Corfu. In timp ce va indreptati la poalele Muntelui Pantokrator, admirati panoramele glorioase oferite de campiile insulei. Continuati pedalatul de-a lungul drumului ingust al satului Sf. Marcos, o asezare veche venetiana, unde puteti vedea case de piatra restaurate si o capela bizantina.

Cine ar putea merge: Aceasta excursie este strict pentru turistii care sunt cu varsta mai mare de 18 ani.

Creta, Grecia

Cu caiacul

elounda

Aventura incepe cu sporturile acvatice din golful Elounda. Dupa o pauza de inot la plaja, puteti explora insula istorica, care odata a fost colonie de leprosi, dupa care puteti vasli inapoi la baza apei pentru un picnic. Dupa pranz, puteti alege sa inotati din nou sau, pentru cei care prefera, exista oportunitati pentru windsurfing sau schi nautic .

Cine ar putea merge: Tipul de turist energic si iubitor de apa se va simti minunat in aceasta calatorie.

Alpinism

Agiofarago-crete

Plimbati-va prin Agiofarago, un defileu plin de oleandru roz, care a fost folosit pentru a oferi adapost calugarilor din manastirile din apropiere. Pe langa acesta, exista rute protejate pentru alpinism, precum si rute pe stancile maritime.

Cine ar putea merge: Toti cei care sunt siguri pe ei si nu se tem de inaltime se vor bucura de aceasta oportunitate.

Katakolon, Grecia

Katakolon este orasul-port pentru Olympia, gasindu-se acolo ruinele antice ale complexului de jocuri. Doar in afara acestuia veti putea vizita o ferma in inima unei regiuni agricole traditionale. Invatati despre plantatiile de maslini si gustati o varietate de feluri de mancare (aperitive) impreuna cu cafea si vinul local.

Cine ar putea merge: Persoanele in varsta si toti cei care sunt interesati de lucrurile alimentare si cultura vor gasi acest turneu care merita incercat.

Istanbul, Turcia

istanbul-1155x510

Invatati sa faceti o masa traditionala turceasca pe care sa o puteti prepara cu usurinta acasa. Veti putea pregati branza crocanta si salata cu menta si iaurt sau bibanul de mare la cuptor, cu creveti.  Smochinele prajite imbibate in miere si foi de dafin pot fi un desert tipic turcesc. Pe langa toate acestea, veti putea savura vinurile locale care se combina perfect cu aceste mancaruri.

Cine ar putea merge: Toate grupele de varsta (cu exceptia copiilor) se vor bucura de experientele culinare oferite de aceasta excursie.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.