Top cele mai bune excursii pentru familii in Bahamas

bahamasexcursionsmain

Ati vazut reclamele in care parintii si copiii rad si se stropesc in piscina unui vas de croaziera? V-ati gandit cum puteti  reusi  in a oferi distratie nefarsita  mamei, tatalui si unui copil dragut de 8 ani, niste verisori adolescenti  si chiar bunicii? In Bahamas e mai usor decat va puteti gandi.

Din ce in ce mai multe vacante de strangere a relatiilor isi gasesc locul in Bahamas. Este usor sa ajungi de aici, precum si sa iti stapanesti copiii nerabdatori: cea mai apropiata insula din cele 700 este la 50 de mile (80,46 km) de tarmul Floridei. Majoritatea croazierelor din Bahamas dureaza mai putin de o saptamana, sunt potrivite pentru familii ocupate, cu copii care pot sau nu avea o atentie indelungata.

Avand un numar de operatori de croaziera dedicati regiunii precum: Carnival, Celebrity, Costa, Disney, Holland America, Norwegian Cuise Line, Regent Seven Seas Cuises si Royal Carabbean – excursiile optionale de la tarm sunt o adevarata comoara pentru pretentiosii mai mari sau mai mici. Am incus toate excursiile oferite in regiune pentru a evidentia combinatia perfecta de amuzament si aventura cu caracteristici pentru copii de toate varstele, ca  si pentru cei care vin pentru prima data sau revin in regiune.

Trebuie sa avem o serie de lucruri in atentie:

Cand vine vorba de iesiri cu intreaga familie, trebuie aleasa o excursie care sa nu dureze mai mult de 3 ore. Prea mult timp petrecut impreuna poate fi dificil de suportat de membrii familiei. De asemenea este bine sa alocam timp pentru explorarea zonelor din porturi in afara intinerariului stabilit, incat fiecare sa poata avea experiente individuale.

Desi multi operatori de croaziera ofera aceleasi excursii, regulile fiecaruia pot varia pe baza varstei, mancarurilor sau bauturilor oferite. Verificati aceste caracteristici intotdeauna.

Majoritatea celor mai importati operatori ofera circuite prin Florida catre Bahamas, si ca bonus au porturi proprii unde ofera o zi de navigat de-a lungul coastei intr-o relativa intimitate departe de inghesuiala oraselor Nassau si Freeport.

Excursiile in cele doua orase sunt detaliate mai jos, precum si unele oferte in porturile private.

Nassau – Insula paradisului

Cei care vin pentru prima data: Turul piratilor si al temnitelor

Pentru: familii cu copii mici

De ce i-ar placea familiei: copii vor indragi sa mearga inapoi in vechiul oras Nassau, un paradis al piratilor. Acest itinerar se va realiza intr-un autobuz cu aer conditionat, si cuprinde cele mai cunoscute locuri ale piratilor, incuzand Fortul Fincastle si Fortul Charlotte, precum si muzeul piratilor din Nassau. Parintii, in special cei insetati de istorie, vor iubi turul vechilor forturi, in timp ce copiii vor fi vrajiti de vizitarea corabiei piratilor pe 3 nivele- de 75 picioare(23m). Turul de 2h si 50min este rezonabil pentru orice gusturi.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: la Fortul Charlotte puteti asculta o scurta istorie a fortului din partea ghidului, in timp ce copiii sunt condusi in partea de temnite a turului. La muzeu, un „pirat” va prezenta corabia „Razbunarea” si va povesti intamplari de pe mare.

Pentru cei care se reintorc: Intalnirea cu delfinii

Pentru: familii cu copii mici

De ce i-ar placea familiei: este ocazia de a-l intalni pe Flipper, actorul principal din filmul omonim din 1996, realizat de Universal Studios. De pe vasul de croaziera, familia va fi la bordul unui catamaran pentru o scurta calatorie pe insula Blue Lagoon unde este delfinariul. Ajunsi la mal, un ghid va oferi informatii despre lumea delfinilor, despre modul lor de viata, structura lor si mediu. Apoi veti fi pregatiti sa il intalniti pe Flipper si prietenii lui.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: participantii pot sta in apa pana la brau, pentru a mangaia, hrani sau chiar sa pupe delfinii, si bineinteles sa-si faca poze ca amintire.

Pentru cei care vin prima data: Navigarea pe o barca de competitie

Pentru:  familii cu adolescenti activi

De ce i-ar placea familiei: Pentru familiile active care doresc o aventura unica in viata, aceasta indragita excursie va da posibilitatea sa faceti parte dintr-o echipa de yacht, ce a fost in competitia nationala a Americii. Doua ambarcatiuni se vor intrece si fiecare poate avea pana la 25 de oameni la bord, dandu-le adolescentilor si parintilor o minunata ocazie sa lucreze impreuna.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: daca esti un marinar experimentat te poti implica cat de mult vrei, ocupandu-te de vele sau strangerea paramelor. Daca esti un novice poti ajuta echipajul dupa indicatiile celor cu experienta sau doar sa stai linistit si sa te relaxezi. Trebuie sa fiti cel putin 7 sa puteti participa.

Pentru cei care revin : Intalnirea cu pisicile de mare din insula Barba-Neagra

Pentru: familii cu adolescenti activi

De ce i-ar placea familiei: ar savura o calatorie pitoreasca de 25 de min cu barca spre insula Barba-Neagra. Odata ajunsi la complexul  „Aventura pisicii de mare” veti fi informati cum sa folositi echipamentul si indicatii despre siguranta proprie si detalii despre pisica de mare din oceanul Atlantic. Pranzul alcatuit din hamburger si hot-dog, sanvisuri de pui, chips-uri si bauturi carbogazoase, este servit pe insula. Copiii sub 10 ani trebuie sa fie supravegheti de un adult.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: odata ajunsi in apa bucurati-va de snorkel si de senzatia atingerii pisicilor de mare in timp ce trec usor pa langa dumneavoastra.

Pentru cei care vin prima data: Exploreaza Atlantisul

Pentru: reuniunile familiale de toate varstele

Faimosul complex Atlantis de 34 acri (14 hectare), este destinatia perfecta pentru familiile ce doresc sa faca cate un pic din fiecare, venind  in intampinarea lor cu variate oferte. Un permis de o zi (25$-adultii si 19$-copiii ) permiteaccesul  la locuri precum „Groapa”(acvariul din Atlantis), plaja din Atlantis si doar pentru adulti cazinoul.

De ce i-ar placea familei: Puteti sa combinati o coaziera si cu o calatorie in Atlantis. Este o modalitate de a calatori pe apa, timp de stat (pentru cei batrani) si timp in Atlantis pentru cei tineri. Turul acesta variat, incepe cu o excursie in port, avand un ghid care scoate in evidenta forturile arhicunoscute, casele celebritatilor, insulele private si ascunzatorile vechi ale piratilor. Apoi veti fi lasati la terminalul din insula Paradisului si dusi cu masina la Atlantis pentru turul cu ghid al „Gropii”, unde veti vedea rechini, anghile si multe alte creaturi. Sunt si multe oportunitati de mancare si cumparaturi in Atlantis.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: piscina copiilor are tobogane si cascade. Este si o piscina mai mica si o zona de joaca cu apa pentru copii mai mici de 48 inci (121cm) cu stropitoare de apa, galeti cu apa si alte activitati distrative.

Cei care revin: Turul cu submarinul

Pentru: reuniunile familiale de toate varstele

De ce i-ar placea familiei: Si ce daca dumneavoastra si copiilor nu va place sa faceti scufundari sau sa inotati la suprafata? Nu ratati oportunitatea de a vizita insula dintr-un submarin. Sariti la bordul submarinului cu aer conditionat Seaworld Explorer, pentru un tur de 90 de minute.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: veti cobori 8 picioare(2,43 m) sub apa unde veti observa gradini subacvatice, pesti tropicali, hranirea frenetica a pestilor si chiar epave prin marile ferestre de sticla.

Freeport

Cei care vin prima data: Snorkeling ca un safari acvatic

Pentru: familii cu copii mici

De ce i-ar placea familiei: in aceasta excursie aveti parte de o plimbare cu catamaranul, snorkeling si un parc  acvatic. Catamaranul cu 2 punti, de 72 picioare (22 m), numit „Fantasia”, va naviga in dreptul portului catre un recif de corali, pentru inot liber si snorkeling. Nava este dotata cu un perete de catarari si un tabogan de 30 picioare (9m) pentru activitati in afara apei. Un bar (cu plata) si un grill sunt disponibile la bordul „Fantasiei”. Echipamentul de snorkeling este pus la dispozitie de organizatori, fiind considerate dispozitive de plutire. Toti participantii trebuie sa stie sa inoate.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: mancarea pentru pesti este vanduta la bordul navei. Putina mancare presarata in ocean va atrage vietatiile marii ca mustele la miere.

Pentru cei care vin prima data: Nava cu fundul de sticla

De ce i-ar placea familei: Aceasta vizita este un mod minunat de a iesi pe apa (pe o nava mai mica decat vasul de croaziera) si de a arata copiilor privelisti maritime de aproape. Nava realizata la comanda, de 60 picioare (18m), cu 2 punti , numita „Surpriza oceanului” aluneca deasupra recifului de corali aflati langa insula Grand Bahamas. Veti vedea pesti tropicali viu colorati si formatiuni de corali prin fundul de sticla al navei.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: daca vremea va permite, veti putea vedea epava unui vas langa „Reciful comorii”.

Pentru cei care vin prima data: Aventura ciclistica din Freeport

Pentru: familii cu adolescenti activi

De ce i-ar placea familei: Oferta cuprinde excursii in natura pentru adulti, aventuri cu bicicleta si bronzul pe plaja pentru adolescenti. Itinerariul de 125 mile (20km) este prin Freeport, printr-o  asezare bastinasa din Bahamas si golful Sanctuarului, o „casa” a delfinilor. Se va face o oprire pentru a inota in ocean si a manca un pranz specific regiunii. Un autobuz va lua parintii dornici de cumparaturi in targul din portul Lucaya (avertizati-va adolescentii despre aceste modificari de la programul normal). Varsta minima este de 12 ani, iar inaltimea de 4picioare si 11 inci (1,25m).

Sugestii pentru satisfactia copiilor: participantii pot alege intre 2 tipuri de biciclete: de oras sau de munte, depinde cat de aventurieri se simt in acea zi.

Cei care revin: Aventura Jeep in Bahamas

Pentru: familii cu adolescenti activi

De ce i-ar placea familiei: in acest tur plin de zdruncinaturi in jeep-uri care pot avea pana la 4 pasageri viziteaza plaja din Taino, Golful Sanctuar si replicile caselor originale ale colonistilor din New Plymoth si vechea poteca de-a lungul coastei initiata de colonisti in anii 1800. Varsta minima este de 12 ani, conducatorii auto trebuie sa aiba minim 25 de ani si permis auto valabil. Aduceti-va costumul de baie, prosoape, creme de protectie si papuci comozi.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: un segment de drum strabate padurea de brazi a insulei, avand astfel posibilitatea sa urmati o scurtatura pe jos catre o groapa albastra (o pestera plina cu apa). Adolescentii se vor distra vazandu-si mama sau a tatal in timp ce conduc pe partea „gresita” a drumului.

Pentru cei care vin prima data: Inotul liber printre delfini

Pentru: reuniunile familiale de diferite varste

De ce i-ar placea familiei: Cine are nevoie de acele intalniri in apa pana la mijloc cu delfinii, cand poti avea senzatii adevarate.  Aceasta este o ocazie unica in viata (pentru toate varstele)sa inoti cu delfinii in ocean. Sa iei o barca si sa mergi spre larg privind delfinii cum inoata langa aceasta, apoi sa te scufunzi cu costumul de inot si sa fii printre acestia in mediul lor natural.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: ghizii va vor invata limbajul semnelor si alte informatii despre delfini.

Pentru cei care revin: Pedalatul pe insulita Peterson si turul de snorkel

Pentru: reuniunile familiale de diferite varste

De ce i-ar placea familiei: familiile active pot lucra impreuna timp de 30 de min, padeland caiacul catre insulita Peterson. Cel mai mic parc matitim din Bahamas. Un gratar este oferit in servicii, iar inotul la suprafata este disponibil de pe plaja. Trebuie sa subliniem ca aceasta varianta functioneaza cel mai bine pentru reuniunile familiale de diferite varste cu adulti activi si copii mai mari. Varsta minima este de 12 ani, si greutatea maxima de 270 livre (122 kg). Aceasta excursie nu este accesibila celor in scaunul cu rotile.

Sugestii pentru satisfactia copiilor: delfinii, pisicile de mare si stelele de mare se gasesc frecvent in aceste ape, avand posibilitatea sa le intalniti.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.