Vasul Prinsendam al flotei Holland America Line a fost vandut companiei Phoenix Reisen

PRDM16_ArcticFromTender_ Aug112016_22

Cel mai mic si mai vechi vas din flota Holland America Line, Prinsendam – denumit ca si “Elegant Explorer”, a fost vandut companiei Pheonix Reisen si va parasi flota Holland American Line pe 1 Iulie 2019. Pentru noul proprietar, nava o sa navigheze sub numele de Amera.
In urma vanzarii, vasul cu tonaj de 37 983 tone, avand o capacitate de 835 pasageri, este inchiriat inapoi la Holland American Line pentru a continua calatoriile planificate pana la data de 1 Iulie 2019.
Traseele vasului Prinsendam de la acea data sunt programate sa fie preluate de vasele Rotterdam, Volendam si Veendam.
“Prinsendam a servit cu mandrie oaspetii din 2002 si impartasim duiosia pe care multi dintre navigatori o au pentru aceast vas special” a declarat presedintele Holland America Line, Orlando Ashford.
Vasul Prinsendam a fost construit in 1988, ca Royal Viking Sun pentru linia Viking Line.
Vasul a operat pentru Cunard Line intre 1994 si 1998 iar apoi a fost transferat pentru Seabourn, unde a devenit Seabourn Sun in 1999. In 2002, vasul s-a alaturat flotei Holland America Line, redenumit ca Prinsendam.
Flota Phoenix Reisen include Amadea, Artania, Albatros si Deutschland, iar compania detine si aproximativ 50 de vase. Albatros este o alta fosta nava Royal Viking, construita in 1973 ca Royal Viking Sea.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.