Vesti bune: MSC Cruises si Costa Cruises au primit aprobarea de a naviga

Cei mai importanti operatori de croaziera din Italia, MSC Cruises si Costa Cruises au primit aprobarea de a naviga.

MSC Grandiosa va naviga din 16 August 2020, iar MSC Magnifica din 29 August 2020

Primele mari nave, care isi vor relua activitatea dupa ce toata industria de croaziera a fost suspendata din cauza pandemiei creata de Coronavirus sunt: MSC Grandiosa si MSC Magnifica.

Incepand cu data de 16 August 2020, MSC Grandiosa va naviga pe Mediterana de Vest, cu imbarcare din Genova, Italia, iar MSC Magnifica va naviga din data de 29 August 2020 pe Mediterana de Est cu imbarcare din Bari, Italia. De asemenea Costa Cruises a declarat ca va anunta in curand noile itinerarii pe care vor incepe sa opereze.

Ambele linii de croaziera au in vigoare noi protocoale care au fost dezvoltate impreuna cu societatea de clasificare RINA pentru a verifica conformitatea.

“Multumim calduros guvernului Italian si Autoritatilor Portuare, Protectiei Civile si Sanatatii Maritime, pentru sprijinul pretios si decisiv acordat atat in faza de urgenta cand a primit navele noastre si membrii echipajului, cat si acum pentru aceste noi protocoale si pentru redeschiderea porturilor”  a declarat Pierfrancesco Vago, președinte executiv al MSC Cruises.

Costa Cruises, entuziasmata sa reinceapa navigarile curand

La randul sau Michael Thamm, CEO Costa Group si Carnival Asia, a declarat: “Sunt extrem de entuziasmat ca vom putea naviga din nou si dorim sa multumim guvernului italian si tututor autoritatilor pentru disponibilitatea constanta si pentru suportul lor.”

Impactul economic

El a adaugat: “Industria de croaziera si in mod specific Costa Cruises, ca singura companie de croaziera inregistrata in Italia, creaza o valoare semnificativa economiei si destinatiilor vizitate. Reluarea treptata a navigarilor va oferi ajutor economiilor locale din comunitatile portuare si intregului ecosistem cu aproape 5000 de furnizori si parteneri de afaceri de peste 7500 de agentii de turism din Italia care au avut de suferit in urma suspendarii croazierelor.”

Thamm a numit reluarea croazierelor o “mare responsabilitate” in ceea ce priveste pasagerii, echipajul si comunitatile vizitate.

“In urmatoarele zile, vom colabora indeaproape cu autoritatile nationale si locale, cu autoritatile porturilor si terminalelor, cu reprezentatii societatii RINA pentru a implementa la bordul navelor toate protocoalele emise de guvernul italian, astfel incat sa putem garanta impreuna o repornire lina si sigura a croazierelor noastre, atat la bord, cat si pe uscat.”

Protocoale

In ultimele zile, ambele companii  au detaliat noile lor reguli de sanatate, dezvoltate impreuna cu oameni de stiinta si cu functionari din domeniul sanatatii publice.

MSC Cruises va solicita testul de COVID-19 pentru toti pasagerii, iar membrilor echipajului cat si pasagerilor li se va permite sa coboare la tarm numai in excursiile organizate de linia de croaziera.

Printre procedurile sale, Costa Cruises include scanarea riguroasa la pre-imbarcarea si purtarea mastii in interiorul vaselor ca fiind obligatorie.

Ambele companii vor naviga cu grad redus de ocupare si cu protocoale de salubritate imbunatatite.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.