Ziua de Cluj – 28 Aprilie 2010 – Orase plutitoare la dispozitia Clujenilor

Croazierele pe Mediterană şi în Caraibe sunt cele mai solicitate în acest an de către turiştii din Cluj. Pentru minimum 3.900 de euro, aceştia vor putea reface în 2012 şi traseul Titanicului.

Clujenii au început să prindă gustul sejururilor pe vase de croazieră. Costul acestora variază de la 500 de euro pe Marea Mediterană până la 15.000 de euro în jurul lumii, însă ultima variantă necesită un concediu de 3-4 luni. Superoferta anului 2012 este croaziera pe traseul vasului Titanic, la preţuri între 3.900 şi 7.000 de euro, disponibilă de azi şi la Cluj.

“Rezervările pe vasele de croazieră se prezintă mai bine decât în 2009. Se pare că oamenii erau speriaţi de criză în această perioadă a anului trecut, iar acum s-au obişnuit cu ea sau o ignoră. Au mers bine vânzările pe traseele prin Grecia, Croaţia, Italia, ţările nordului, cele pe Nil. Am vândut pachete de şapte zile, cu 450-500 de euro, în camere standard, cu trei mese pe zi, chiar cu excursii incluse. Turistul trebuia să cheltuiască numai pe transportul la portul de îmbarcare”, afirmă Martin Bikfalvi, director al agenţiei Calibra.

“Vrem să înlăturăm concepţia că pe vasele de croazieră merg numai bătrânii sau că acestea reprezintă un lux. De multe ori, costul total al unui asemenea pachet este mai avantajos decât să stai într-un hotel dintr-o staţiune la mare. Nu mai vorbim aici de serviciile oferite, care sunt de o calitate superioară, mai ales când vorbim despre nave de 4-5 stele”, a menţionat Casiana Basea, product development manager la Office Travel.

Agenţia va scoate pe piaţă de azi un pachet special pentru vasul care va reface în aprilie 2012 traseul navei Titanic, scufundată acum aproape 100 de ani. Preţurile pentru sejurul de 13 zile vor varia între 3.900 şi 7.000 de euro. Vasul va pleca din Southampton, va face patru zile pe mare, iar apoi se va opri timp de o zi în punctul din Atlanticul de Nord, în care s-a scufundat Titanicul, unde va avea loc o slujbă de comemorare. Următoarele opriri vor fi la Halifax(Canada) şi New York (SUA). De acolo, turiştii au opţiunea de a se se întoarce gratis cu avionul sau înapoi, cu acelaşi vas, în ultima variantă achitând încă 20% din valoarea pachetului achiziţionat. Jumătate dintre cele 1.350 de locuri sunt deja ocupate, cu toate că vânzările de-abia au început, dar multe cabine sunt rezervate de către diverse personalităţi.

Pe vasele de croazieră navigarea se face, de obicei, noaptea, iar dimineaţa vaporul ancorează în port, de unde turiştii merg în excursii organizate sau pe cont propriu, însă trebuie să se îmbarce cu o oră înainte de plecare. De regulă, masa este asigurată la bord, în regim all inclusive. La finele sejurului, turiştii plătesc un bacşiş în jur de 50 de euro, ce apare pe nota de plată. Unele companii acceptă gratuit copii de până la 18 ani (în SUA până la 21 de ani) însoţiţi de părinţi, iar minorilor nu li se permite să consume alcool.

Cele mai ieftine pachete pentru Marea Mediterană sunt de 519 euro într-o cabină interioară a vasului Norwegian Jade, pe traseul Palma de Mallorca, Barcelona, Monte Carlo, Florenţa, Roma, Napoli, Parma. Rezervarea se face în avans cu 3-5 luni, iar preţurile merg până la 1.100 euro/apartament. Nava poate găzdui 2.800 de persoane, 1.000 fiind angajaţi. Aceasta dispune de 12 punţi, 10 restaurante, 12 baruri, trei piscine, 12 lifturi şi are centru de afaceri, cluburi, terenuri de sport, centre de fitness şi sănătate, pistă de alergare, săli de teatru, cazinou, capelă, magazine, bibliotecă, internet cafe.

Clujenii care vor să atingă zone exotice o pot face cu vasul Xpedition, pe ruta Quito, Insulele Galapagos, San Salvador, Santa Cruz, Quito, cu 5.600 de euro. Cei care dispun de un concediu de patru luni şi de banii corespunzători au varianta unei călătorii în jurul lumii, care costă între 12.000 şi 15.000 de euro. Traseul începe din SUA, prin America de Sud, Africa de Sud, Asia de Sud, Rusia şi Canada. Tarifele la croaziere nu includ transportul până la portul iniţial, dar există şi o ofertă în Caraibe, unde pachetul de 687 de euro include Pachete de croazieră

Mediterana 7 nopţi 519 euro

Canada 7 nopţi 527 euro

Atlantic 7 nopţi 674 euro

Canare 21 nopţi 1.099 euro

Transatlantic 20 nopţi 1.159 euro

Asia 25 nopţi 3.399 euro

Galapagos 13 nopţi 5.671 euro

Sursa: Croaziere.net şi zborul de la Madrid la punctul de unde porneşte vasul.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.