MSC CRUISES A PRIMIT O NOTATIE SUPLIMENTARA “BIOSAFE”* DIN PARTEA GRUPULUI RINA**, PENTRU ATENUAREA RISCURILOR DE INFECTARE

rinamsc

Notatia atribuita navei MSC Grandiosa este o dovada suplimentara a faptului ca MSC Cruises este lider in industrie in ce priveste implementarea unui protocol de sanatate si siguranta

Geneva, Elvetia – 8 Octombrie 2020 – MSC Cruises si-a consolidat acreditarile in domeniul sanatatii si sigurantei, obtinand notatia de clasa suplimentara “Biosafe Ship” atribuita de societatea de clasificare RINA, pentru nava MSC Grandiosa, care opereaza in prezent in Marea Mediterana.

RINA verificase anterior daca protocolul de sanatate si siguranta implementat de MSC Cruises indeplineste cerintele din ghidul comun al Agentiei Europene pentru Siguranta Maritima (EMSA) si al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), care include standarde de sanatate suplimentare, inclusiv cele din Actiunea comuna EU Healthy Gateways. Confirmarea faptului ca protocolul este aliniat cu recomandarile celor doua autoritati – cheie europene a fost o parte cruciala a procesului pentru a permite reluarea operatiunilor din august in Marea Mediterana.

Notatia voluntara bazata pe obiective, “Biosafe Ship”, primita de MSC Grandiosa certifica faptul ca nava dispune de structura, sisteme, componente si proceduri operationale care reduc riscul de infectie.

MSC Grandiosa se afla in prezent la a opta croaziera saptamanala consecutiva, oferind servicii pentru cetatenii din intreaga zona Schengen. MSC Magnifica este programata sa isi intampine oaspetii incepand cu 19 octombrie pentru croaziere de 10 nopti, in Mediterana de Est si Mediterana de Vest.

Pentru ambele nave, MSC Cruises a dezvoltat proceduri operationale cuprinzatoare, bazate pe masuri stricte de sanatate si siguranta care sunt implementate deja de mult timp la bordul navelor companiei. Noile proceduri includ testarea universala COVID-19 pentru toti oaspetii si membrii echipajului inainte de imbarcare, „bule sociale” protejate la tarm la fiecare destinatie (ca nivel suplimentar de protectie pentru oaspeti) si introducerea unui plan de asigurare COVID pentru o mai buna liniste sufleteasca. Avand toate aceste masuri in vigoare, MSC Cruises isi propune sa ofere oaspetilor cea mai sigura optiune de vacanta posibila.

Pentru a realiza acest lucru, MSC Cruises a infiintat un grup operativ multifunctional format din experti interni in mai multe domenii (servicii medicale, sanatate publica si salubrizare, servicii hoteliere, HVAC si alte sisteme de inginerie la bord, tehnologie informationala si logistica), cu consultanta din partea expertului de renume mondial Aspen Medical, pentru a ajuta in continuare la dezvoltarea si imbunatatirea protocolului si procedurilor companiei.

In plus, MSC Cruises a format un grup de experti COVID-19 Blue Ribbon pentru a sprijini sprijini constant activitatea. Grupul include urmatorii experti:

  • Profesor Christakis Hadjichristodoulou, profesor de igiena si epidemiologie la Facultatea de Medicina, precum si vicepresedinte al acesteia, in cadrul Universitatii din Tesalia, Grecia;
  • Profesor Stephan J. Harbarth, epidemiolog, specialist in boli infectioase si sef al programului de administrare antimicrobiana la Spitalele Universitatii din Geneva (HUG) si Facultatea de Medicina;
  • Doctor Ian Norton, medic specialist in urgente, cu calificari postuniversitare in chirurgie, sanatate internationala si medicina tropicala, in prezent director general al organizatiei Respond Global, fost sef al programului de initiativa a echipei medicale de urgenta din cardrul OMS, din 2014 pana in ianuarie 2020.

MSC Cruises a elaborat toate aceste masuri, pentru a cuprinde fiecare aspect al calatoriei oaspetelui: de la momentul rezervarii pana la imbarcare, viata la bord intoarcerea inapoi acasa, pastrand in acelasi timp unicitatea experientei clientilor.

Pentru mai multe informatii despre noile masuri de sanatate si siguranta implementate la bordul navelor MSC Magnifica si MSC Grandiosa, dar si in restul flotei, vizitati:

https://www.croaziere.net/blog/detaliile-protocolului-de-sanatate-si-siguranta-al-msc-cruises/

https://youtu.be/oX2F2X6qkN4

 

* BIOSAFE SHIP (certificat de biosecuritate) este o noua notatie bazata pe sisteme, componente si proceduri operative diferite pentru a controla si preveni un posibil focar de infectie la bord

  **RINA – corporatie multinationala specializata in servicii de certificare, clasificare, inspectii si traininguri in diverse domenii, printre care si cel maritim



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.