MSC Cruises ureaza romanilor “Bun venit la bord!”

MSC GRANDIOSA VA RELUA NAVIGARILE INCEPAND DIN 24 IANUARIE

 

  • Conform ultimului decret ministerial al guvernului italian, croazierele pot fi reluate sub protectia protocolului unic de sanatate si siguranta
  • MSC Grandiosa, nava amiral a companiei MSC Cruises va relua croazierele saptamanale programate in Marea Mediterana de Vest, dupa pauza fortata din perioada sarbatorilor de iarna
  • Imbarcarea va fi permisa si pentru unii cetateni din afara spatiului Schengen, inclusiv pentru cetatenii romani

 

Geneva, Elvetia, 18 Ianuarie 2021 – MSC Cruises a anuntat ca nava MSC Grandiosa va relua navigarile incapand cu 24 Ianuarie 2021.

 

In timpul sarbatorilor de la finalul anului si pana la emiterea celui mai recent decret ministerial, croazierele din Italia au fost suspendate temporar din cauza masurilor restrictive legate de circulatia in tara, stabilite de autoritatile locale.

In urma ultimului decret ministerial emis de guvernul italian si a masurilor sanitare actualizate aferente, nava amiral MSC Grandiosa va relua croazierele saptamanale planificate, incepand cu data de 24.01.2021, cu imbarcari in fiecare duminica din Genova, Italia si opriri in porturile italiene din Civitavecchia, Napoli, Palermo, precum si in Valetta, Malta. Imbarcarea va fi disponibila din fiecare port din Italia.

In ce priveste cetatenii romani, conform Hotararii cu nr. 4 din 18.01.2021, adoptata de CSU si publicata de Guvernul Romaniei, privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si stabilirea unor masuri necesar a fi aplicate in contextul pandemiei de COVID-19, nu exista obligativitatea carantinei pentru persoanele care sosesc din zona galbena si au ambele doze de vaccin administrate cu cel putin 10 zile in urma.

“Art.2 – (1) Sunt exceptate de la masura carantinei aplicabila persoanelor care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doza si pentru care au trecut cel putin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze pana la data contactului direct sau pana la data intrarii in Romania” .

(documentul integral poate fi consultat aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2223-hotarare-cnsu-nr-4-din-18-01-2021/file )

Conform celor mai recente informatii primite de la MSC Cruises si in baza discutiilor dintre reprezentantii liniei de croaziere si Guvernul Italiei, a fost actualizata lista tarilor ai caror cetateni pot fi imbarcati la bordul navei MSC Grandiosa, incepand cu 24.01.2021. Noua lista actualizata include urmatoarele tari: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Islanda, Italia, Latvia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Ungaria, Malta, Olanda, Norvegia, Austria, Polonia, Portugalia, Romania, Croatia, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia si Elvetia.

Pentru a se putea imbarca la bordul navei MSC Grandiosa in urmatoarea perioada pe langa un test de diagnostic molecular sau de captura antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 facut cu 48 de ore inaintea intrarii pe teritoriul italian, turistii vor fi testati si la imbarcare, cat si in timpul croazierei, iar pe durata croazierei se vor respecta toate masurile prevazute in protocolul sanitar implementat la bord:

  1. Testarea tuturor oaspetilor, de cel putin doua ori in timpul calatoriei
  2. Testarea tuturor membrilor echipajului de cel putin trei ori (inainte de imbarcare si saptamanal, la bord)
  3. Excursii la tarm protejate ca „bule sociale”
  4. Ventilatie cu aer proaspat HVAC
  5. Reactie de urgenta care nu impovareaza infrastructurile locale de sanatate
  6. Spatiu de izolare si monitorizare la bord, inclusiv pentru contactele apropiate
  7. Purtarea mastii
  8. Distantarea fizica – ajutata de capacitatea redusa a navei
  9. Monitorizarea permanenta a prevalentei COVID-19

(mai multe detalii, aici: https://www.croaziere.net/blog/detaliile-protocolului-de-sanatate-si-siguranta-al-msc-cruises/ )

Calatorii vaccinati, conform conditiilor prezentate mai sus, nu vor fi obligati sa intre in carantina la intoarcerea in Romania. Persoanele nevaccinate vor trebui sa respecte regulile in vigoare de la momentul intoarcerii in tara.

De asemenea, este recomandata incheierea unei asigurari de calatorie, cu acoperire COVID-19 (linia MSC Cruises ofera aceasta posibilitate, contra cost).

Turistii care au avut o rezervare pentru nava MSC Grandiosa, cu plecare in aceasta perioada, si care a fost anulata initial de catre linia de croaziere, au acum posibilitatea sa re-activeze rezevarea initiala (in limita disponibilitatilor actuale), sau sa pastreze voucher-ul emis pentru rezervarea anulata si sa reprogrameze calatoria conform conditiilor voucher-ului.

In urmatoarele zile, linia de croaiere MSC Cruises va face publica lista plecarilor disponibile si a itinerariilor operate de nava MSC Grandiosa, incepand cu data de 24.01.2021, astfel incat turistii sa poata rezerva plecarea dorita in cel mai scurt timp.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.