RAPORTUL PRIVIND SITUATIA INDUSTRIEI DE CROAZIERE

Asociatia Internationala a Liniilor de Croaziera (CLIA) a lansat raportul privind situatia industriei croazierelor din 2024. Raportul din acest an include publicarea volumului de pasageri din 2023, care a atins 31,7 milioane – depasind 2019 cu 7%. Raportul arata, de asemenea, o continua cerere pentru vacantele pe vasele de croaziera, mentionand o intentie de a calatori cu croaziera de 82%. Proiectia pentru capacitatea de croaziera arata o crestere de 10% intre 2024 si 2028, pe masura ce liniile de croaziera fac progrese in atingerea emisiilor nete zero pana in 2050.

Alte aspecte importante includ estimarea pentru capacitatea navelor de croaziera pana in 2028 si un rezumat al comenzilor de vase de croaziera pentru perioada 2024 – 2028, precum si cele mai recente tendinte in domeniul croazierelor, care includ:

  • Numarul noilor calatori de croaziera este in crestere – 27% dintre pasagerii de pe vasele de croaziera sunt noi in industrie, o crestere cu 12% fata de anul precedent.
  • Croazierele sunt o alegere preferata pentru calatoriile multigenerationale – cu peste 30% dintre familiile care calatoresc cu croaziera avand cel putin doua generatii si 28% dintre pasageri calatorind cu trei pana la cinci generatii.
  • Expeditiile si explorarile sunt sectoarele cu cea mai rapida crestere in industria croazierelor, cu o crestere de 71% a numarului de pasageri care calatoresc pe itinerarii de expeditie intre 2019 si 2023.
  • Excursiile la tarm accesibile sunt in crestere – cu 45% dintre pasagerii de croaziera rezervand o excursie la tarm accesibila pentru cea mai recenta croaziera.
  • 73% dintre calatorii de croaziera spun ca agentii de turism au o influenta semnificativa asupra deciziei lor de a alege o croaziera.

Afla mai multe aici:



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.