Mediterana de Est

Vezi croaziere in Mediterana de Est »

Ca si regiune de croaziera, Mediterana de Est cuprinde o gama larga de teritorii, care includ coasta Italiei si Croatiei in Marea Adriatica, insulele din Grecia, Istanbul si Kusadasi din Turcia si Marea Neagra.

Aceasta regiune este din ce in ce mai populara in Europa. Amestecul sau de istorii vechi si antichitati – impreuna cu mai multe comori, cum ar fi plajele sau satele – ofera o gama fantastica de optiuni de vacanta. E genul de evadare, la care poate apela oricine intr-un grup divers, de la copii la adultii impatimiti de istorie.

Pietrele de temelie pentru majoritatea curselor din Mediterana de Est sunt reprezentate de orasele Atena (deservita de portul Piraeus), Venetia si Istanbul. In unele cazuri, liniile de croaziera combina Mediterana de Vest cu Mediterana de Est si pot porni sau se pot opri in Roma (Civitavecchia), Barcelona sau Genova.

In general, cele mai multe croaziere pe Mediterana de Est isi ridica ancora in sezonul de primavera-toamna, cuprinzand sezonul de vara, cand se numara cele mai multe navigatii (preturile sunt, de asemenea, mai mari datorita cererii). In timpul verii, regiunea devine fierbinte, iar primavera si toamna temperaturile sunt mai mici, deci si preturile mai acceptabile. Croazierele pe timp de iarna au devenit mai populare pe Mediterana de Est, in special cu liniile europene, cum ar fi MSC Cruises si Costa Cruises, deoarece este predominant cerul senin si temperaturile moderate.