• Cand sa ma astept ca voi primi documentele finale?

  Ticketele sau voucherele de croaziera le veti primi cel mai tarziu cu 1-2 saptamani inainte de imbarcare, in principal pe email. Ca recomandare, va rugam sa va faceti cont de utilizator in site-ul nostru dupa rezervare si acolo veti gasi confirmarea rezervarii croazierei, a hotelului, transferului, excursiile optionale, ticketele de croaziera, etc care vi le puteti apoi salva si printa dumneavoastra in liniste acasa. Periodic accesati-va contul sa vedeti ce noutati gasiti aici.

 • Cand sa-mi rezerv biletul de avion si de unde ?

  Recomandam rezervarea zborului concomitent cu cea a croazierei. Atat liniile de croaziera, cat si cele aviatice practica in ceea ce priveste vanzarea serviciilor lor early booking-ul sau rezervarea din timp, practic cu cat rezervati mai din vreme un ticket de zbor, o croaziera cu atat aveti sanse mai mari pentru un tarif acceptabil. Oferim pachet complet - inaintea, in timpul si dupa croaziera, cu toate serviciile adiacente din dorinta de a avea garantia reusitei vacantei dumneavoastra. Ca recomandare daca transportul pana si de la port nu-l rezervati cu noi, va rog sa nu va deplasati din tara in aceeasi zi cu imbarcarea pe vas pentru ca orice intarziere sau neprezenta dumneavoastra la imbarcare reprezinta un no show, astfel ca ratati croaziera si pierdeti banii. Daca va deplasati cu masina personala faceti-o la fel din timp, noi va ajutam cu servicii de parcking pe durata croazierei la tarife intre 8-20 euro/zi, dupa caz. Si nu uitati costurile cu deplasarea la si de la imbarcare nu sunt incluse in costul croazierei.

 • Am nevoie de o asigurare de calatorie sau storno ?

  Cu siguranta, DA! Daca vreti este oarecum... OBLIGATORIE si nu detaliez aici de ce, deoarece fiecare dintre dumneavoastra intelegeti necesitatea acesteia.
  Pe langa asigurarea de calatorie recomandam insistent incheierea unei ASIGURARI STORNO si asta deoarece de la momentul rezervarii pina la cel al imbarcarii poate fi o perioada relativ lunga (1-10 luni), timp in care pot aparea probleme nenumarate, nebanuite si independente de vointa dumneavoatra. O astfel de asigurare va va da linistea si posibilitatea recuperarii aproape in totalitate a banilor investiti in functie de situatia aparuta.
 • Am nevoie de pasaport?

  Indubitabil DA! Chiar daca navigati in Europa, pasaportul este singurul act de identitate acceptat la bordul vaselor de croaziera. In plus, atentie sa fie valabil inca 6 luni de la data debarcarii, iar pentru destinatiile unde se solicita viza trebuie sa aveti respectivele vize valabile. Agentii nostrii va vor spune inainte de rezervare daca si de cate vize aveti nevoie pe itinerariul ales , va vor da adresele ambasadelor/consulatelor si necesarul de acte obtinerii vizei, etc. Si mai mult acolo unde autoritatile respective permit, va vom obtine noi vizele fara extracosturi, la tarifele solicitate de autoritati. Unde acest lucru nu este posibil este responsabilitatea dumneavoastra sa va obtineti viza. Costurile acestui demers nu sunt niciodata incluse in costul croazierei.

 • Trebuie reconfirmat zborul, transferul si hotelul?

  Deoarece liniile aviatice opereaza modificari de ultima ora in orarul curselor, nu este lipsit de interes sa dati un telefon inainte de plecare sa vedeti daca a aparut vreo modificare, asta daca nu cumva agentii nostrii v-au anuntat deja. Aceeasi recomandare si pentru celelalte servicii rezervate la noi. Prevederea este mama intelepciunii, nu?

 • Ce pun in bagaje?

  Cu siguranta nu tot...dulapul:)! Strictul necesar dar si citeva lucruri obligatorii: un sacou, costum, cravata, pantofi eleganti, nu sport pentru barbati si 1-2 toalete de gala pentru doamne, necesare pentru cina formala (una pana la 15 cine formale in functie de durata croazierei); adaptati garderoba cu itinerariul, exemplu chiar daca este iulie si faceti Fiordurile Norvegiene, Alaska, etc puneti si ceva gros in bagaj, veti avea nevoie. Daca faceti Caraibele in iarna nu duceti multe... cojoace, aveti nevoie de ele pana acolo doar;
  Nu uitati o mini farmacie la purtator gen analgezice, antivomitive, termometru, plasturi cu dezinfectant, la care adaugati bineinteles daca suferiti de vreo afectiune toate medicamentele ce vi le-a prescris medicul dumneavoastra curant. Si apropos de medicul curant: solicitati o reteta pentru aceste medicamente, in caz ca trebuie sa completati stocul, sau ratacit, etc. nu puteti sa le obtineti fara aceasta. Serviciul medical de pe vas este foarte profesionist, dar foarte scumppp :)).
  Un alt sfat, folositi o geanta de umar suficient de incapatoare cu articole de lenjerie amestecate ca sexe, cu cosmeticalele doamnei (nu toate:) ), orice altceva credeti ca-i necesar - va este utila in caz ca se pierd bagajele, pentru perioada scursa de la predarea bagajelor mari (trolerelor) in port pana va sunt aduse in cabina si in ultima noapte pe vas cand dupa ce scoateti trolerul pe hol, dimineata sa aveti in ce impacheta pijamalele, articolele de igiena personala, etc.
 • Voi avea rau de mare?

  Si da si nu:))! Statisticile spun ca peste 95% din cei ce au navigat nu au avut aceasta problema. Daca aveti ghinionul sa fiti in cei 5% atunci nu disperati, tot veti putea naviga.
  Radare-le si sonarele cu care sunt dotate vasele de croaziera permit evitarea furtunilor si a turbulentelor deosebite. De asemeni, toate vasele sunt dotate cu stabilizatoare performante care fac imperceptibili ruliul si tangajul navei. Puneti in bagaje antiemeticele noastre clasice, cereti sfatul medicului dumneavoastra daca sunteti predispus la rau de mare, folositi remedii alternative cum ar fi capsulele cu ghimbir, mansete de presupunctura, etc. Daca ati ajuns pe vas si nu aveti nimic din cele de mai sus mergeti la Purser sau la receptie si cereti ceva in scopul asta, vor fi bucurosi sa va ajute. Bolurile cu mere verzi intalnite in spatiile publice sunt destinate in special dumneavoastra celor cu rau de mare, folositi-le fara jena. Dupa ce vasul ridica ancora iesiti pe punte, urmariti orizontul si incercati sa va tineti echilibrul. Nu priviti atent peisajul, valurile ce se sparg de chila, cum la fel din cabina cu geam sau hublou nu priviti insistent valurile tumultoase:)) Cautati in blog articole similare ce vorbesc despre trucurile necesare inainte de rezervarea cabinei pentru cei predispusi la rau de mare.
 • Cu portofelul doldora sau card??

  Multe de spus aici, in primul rand industria fiind una americana (iar ei au card...de cand se nasc, aproape) se vor uita cel putin cu circumspectie la dumneavoastra vazandu-va cu bani cash. Intr-o discutie cu capitanul unui vas, acesta-mi spunea ca la ei doar traficantii de arme, droguri, lucreaza cu cash. Lasind gluma la o parte, pe vas nu veti putea plati nimic cash, in afara de bacsisurile care DORITI DUMNEAVOASTRA sa le lasati unor membrii ai echipajului (atentie, nu vorbesc de tipsul obligatoriu). Daca nu aveti cu dumneavoastra un card de debit (alimentat) sau de credit (activ) atunci veti constitui un depozit financiar, in mare partea liniilor in dolari, in cuantum de 30-80 dolari/persoana/zi, la receptia vasului dupa imbarcare, din care vi se vor retine toate cheltuielile de pe vas. Daca aveti un card este mai simplu, vi se va inregistra la receptie cardul si atat veti cheltui cat aveti pe el sau cat doriti. Luati legatura cu banca dumneavoastra sa va ridice limita cardului, stiu ei cum si de ce. In ultima seara faceti-va decontul cu vasul, la receptie, ridicati-va factura, pastrati-o, va va fi necesara in tara pentru eventuale...dubii cu banca dumneavoastra (gen blocarea vs deblocarea sumelor datorate). Ca sfat, pentru a evita aglomeratia de la receptie verificati-va contul, cheltuielile din cabina, de pe plasma, pastrati-va bonurile de casa de pe vas daca vreti sa-i verificati, dar FITI ABSOLUT SIGURI ca nu va iau nici un cent in plus fata de ceea ce ati cheltuit dumneavoastra la bord. Tot ca sfat amical, daca veti cumpara bijuterii, perle, safire,etc din exoticele Caraibe si veti plati cu cardul, asteptati-va ca in momentele imediat urmatoare tranzactiei sa vi se blocheze cardul pe motiv de frauda, este in uzanta multor banci ! Ca o concluzie, ar fi OK sa aveti carduri la dumneavoastra (folosec pluralul si stiti de ce), dar nu este deloc injositor sa aveti si o suma consistenta cash :)

 • Tensiunea electrica, fierul de calcat...

  La multe din nave curentul electric, ca tensiune este 110 volti asadar cautati un adaptor/transformator prin supemarketurile noastre, va va fi util pentru telefonul mobil, aparat de ras, laptop, etc. Nu recomand sa va puneti fier de calcat, nici chiar cel de voiaj, cereti cabinerului dumneavoastra unul.