Care sunt posibilitatile de luat masa la bord?

Pe majoritatea navelor exista 1-2 restaurante principale, care servesc cele trei mese principale, si cel putin un bufet disponibil pe tot parcursul zilei. Acestea sunt incluse in tariful croazierei, iar meniurile se schimba zilnic.

Ce sunt restaurantele de specialitate?

Restaurantele de specialitate (sau cu specific) sunt restaurante mai micute, care servesc meniuri speciale, de cele mai multe ori contra cost. Pot fi cu  specific regional (mediteranean, mexican, asiatic, frantuzesc, etc…) sau specializate pe un anumit tip de preparate (preparate la gratar, fructe de mare, raw-vegan, sushi, etc…). Este recomanadat sa faceti o rezervare in avans, daca doriti sa incercati aceasta experienta.

Sufar de intoleranta la gluten, exista meniuri speciale?

Se pot pregati meniuri speciale pentru persoane cu diferite restrictii alimentare (alergii si intolerante, diete speciale). Trebuie sa verificati intotdeauna cu seful de sala care este cea mai buna modalitate de a va pune la dispozitie preparatele specifice dietei dumneavoastra. Pot exista preparate speciale in cadrul meniurilor deja existente, sau se pot prepara la comanda. In cazul alergiilor multiple severe sau a unor diete foarte restrictive, trebuie sa notificati linia de croaizere cu cel putin 2-3 saptamani inainte de imbarcare, pentru a va asigura ca veti gasi la bord toate alimentele de care aveti nevoie (agentul dumneavoastra va sta la dispozitie in acest sens).

Merita sa achizitionez un pachet de bauturi?

DA, daca stiti ca veti consuma cel putin 2-3 bauturi pe zi. Pachetele de tip All Inclusive include, de regula, pe langa o gama larga de bauturi alcoolice, apa imbuteliata, sucuri si specialitati cu cafea. Liniile ofera mai multe tipuri de pachete de bauturi (exista si pachete non alcoolice), iar noi va putem ajuta sa-l alegeti pe cel mai potrivit nevoilor dumneavoastra. Pachetele se pot achizitiona in avans, sau la bordul navei.

Care este varsta minima la care poti consuma alcool la bord?

Aveti peste 21 de ani? Atunci nu trebuie sa va faceti griji, puteti consuma alcool pe orice vas de croaziera. Exista itinerarii cu porturi in care varsta minima legala pentru consumul de bauturi alcoolice este 21 de ani (in special porturile din SUA). In cele mai multe cazuri, insa, varsta minima este de 18 ani.

Cum sa ma imbarc la cina (”Dress code”)?

La cina se recomanda o tinuta decenta (nu pantalon scurt, adidas, slapi, etc…). In functie de lungimea croazierei veti avea intre 1-2 sau mai multe cine formale, unde tinuta recomandata este una eleganta (costum pentru domni si rochie de seara pentru doamne). In programul zilnic, veti gasi si recomandarea pentru tinuta de cina, potrivita zilei respective.