Care sunt procedurile de imbarcare?

Veti primi tichetele de imbarcare cel tarziu cu o saptamana inainte de plecare. Tot ce trebuie sa faceti este sa le tipariti si sa le aveti asupra dumneavoastra, impreuna cu pasaportul. Impreuna cu tichetele, va vom transmite informatiile despre procedurile de imbarcare specifice liniei de croaziere cu care navigati, inclusiv adresa portului.

Ce trebuie sa fac cu etichetele de bagaj?

Daca ati primit etichetele de bagaj impreuna cu tichetul, va trebui sa le atasati pe bagajul de cala, pe care il veti preda personalului din portul de imbarcare. Va recomandam sa puneti etichetele doar atunci cand ajungeti in port, pentru a evita deteriorarea acestora. Daca aveti nevoie de ajutor cu etichetarea bagajelor, personalul din terminal va sta la dispozitie.

Ce este exercitiul de salvare?

Este o simulare a unei situatii de naufragiu, sau o alta urgenta la bordul navei, un exercitiu obligatoriu, similar cu cel de la bordul avioanelor (inainte de decolare). Participarea este obligatorie si veti primi instructiuni clare despre ce aveti de facut, odata ajunsi la bord.

Care sunt procedurile de debarcare?

In ultima seara a croazierei, veti primi in cabina etichetele pentru bagajele de cala, pe  care va trebui sa scrieti informatiile cerute (nume, nr. de cabina, adresa, etc..). Dupa ce etichetati bagajele, va trebui sa le scoateti in fata usii cabinei, pentru a fi preluate de membrii echpajului. Le veti gasi in terminalul de sosiri, la debarcarea de pe nava. Nu uitati sa va verificati nota de plata finala si sa va inchideti contul la bord. Debarcarea se va face in mod organizat, in functie de etichetele de pe bagaje (acestea vor fi marcate cu culori sau numere diferite). Toate detaliile in ceea ce priveste debarcarea, vor fi precizare in programul zilnic.