Ce pun in bagaj?

Faceti bagajul in functie de itinerariul si perioada in care calatoriti. Veti avea nevoie si de una, doua tinute de gala pentru serile formale. Nu uitati, in schimb, de cateva produse farmaceutice de stricta necesitate. Din bagajul de mana nu trebuie sa lipseasca documentele de calatorie si articolele de care veti avea nevoie pana primiti in cabina bagajul de cala. De asemenea, va recomandam sa puneti in bagajul de mana toate obiectele de valoare: electronice, bijuterii, bani, etc.

Sunt restrictii pentru bagaj?

De regula, liniile de croaziera aplica aceleasi reguli ca si companiile aeriene. Pentru bagajul de mana nu exista restrictii de greutate. Pentru bagajul de cala se recomanda una, maxim doua piese de persoana. Desi liniile de croaziera nu au reguli stricte in aceasta privinta, este recomandat ca bagajul de cala sa nu depaseasca 32 de kg. Principalele limitari de care trebuie sa tineti cont sunt cele impuse de compania aeriana cu care veti zbura. In cazul in care va deplasati cu masina, este recomandat sa aveti un bagaj de dimensiuni rezonabile.

Trebuie sa imi iau de acasa prosop, halat de baie si papuci?

In toate cabinele veti gasi prosoape de baie. Anumite tipuri de cabina sunt dotate si cu halate de baie si papuci.

Pot aduce bautura de acasa sau cea cumparata in porturi?

Nu este permis accesul la bord cu bauturi alcoolice din afara navei. Cele mai multe linii de croaziera va vor permite sa aduceti si sa consumati la bord una, doua sticle de vin, insa pentru a le consuma trebuie sa achitati o taxa de 15 – 20 USD/EURO. Bauturile cumparate din porturi sau din magazinele duty free de la bord vor fi retinute de catre membrii echipajului si va vor fi restituite in ziua debarcarii.

Pot aduce fier de calcat sau placa de par la bord?

Sunt strict interzise la bord: fierul de calcat (nici chiar cel de voiaj), fierbatoare electice, lumanari si orice alte obiecte care genereaza temperaturi ridicate si pot provoca un incendiu.