Mexic - Roundtrip

Vezi croaziere in Mexic - Roundtrip »

Coasta Pacifica a Mexicului
Soare, nisip, cumparaturi grozave, mancare senzationala, spirit de fiesta – acestea si multe altele atrag turistii catre Mexic. Si exact aceleasi lucruri sunt cele care ii atrag si pe cei care vor sa mearga intr-o croaziera de-a lungul Costei Pacifice a Mexicului.
Trei itinerarii sunt tipice. Primul este o excursie dus-întors de 3 sau 4 zile cu plecare din Los Angeles sau San Diego (extinsa ca o evadare de weekend) catre Ensenada, un oraș al petrecerilor de pe Peninsula Baja. In drum, vasele opresc uneori la Catalina, o insula fermecatoare situată la numai 26 de mile de coasta Califormiei. Acest itinerariu opereaza tot anul si serveste de multe ori ca ”model” pentru cei care pleaca intr-o croaziera pentru prima data. In mod tipic, pasagerii sunt de toate varstele si interesele.
Al doilea itinerariu este mai lung. Duce pasagerii intr-un sens intre Acapulco si Los Angeles sau SanDiego (in oricare directie). Acest itinerariu ”Riviera Mexicului” opereaza in special iarna si include opriri in urmatoarele porturi:
Cabo San Lucas, in varful extrem al Peninsulei Baja. Marile atractii de aici sunt golfuri frumoase, snorkeling si pescuit de adancime.
Mazatlan, un alt paradis al pescuitului care ofera tururi in jungla, cumparaturi, spectacole de folclor si localuri animate.
Puerto Vallarta, cu piscine imaculate, piata de mari dimensiuni si un teren de golf imens.
Acapulco, celebra statiune din Mexic. Numeroase localuri de noapte, restaurante nenumarate si celebrii plonjori de pe stanci fac din Acapulco un inceput sau un final extraordinar pentru o croaziera.
Al treilea itinerariu este o variatie a celor 2 anterioare. Vasul pleaca din Los Angeles, vizitează 3 porturi, apoi se intoarce la Los Angeles.
Deseori asociata cu Riviera Mexicana este croaziera prin Canalul Panama. Porneste din Acapulco, transporta pasagerii spre Canal, posibil cu vizitarea unui port din America Centrala in drum. Dupa trecerea prin Canal, vasul se poate opri in porturi din Colombia, Venezuela si insesi Caraibele. Itinerariul poate opera evident si in sens invers, din Caraibe în Acapulco. In general, croazierele in Canalul Panama dureaza intre 10 si 24 de zile. Unele itinerarii mai scurte care pun accent pe Caraibe si America Latină tranziteaza o ecluza sau 2 din Canalul Panama ca o caracteristica speciala a calatoriei si uneori se opresc in Colon, Panama.