SUA si Canada cu Pacific

Vezi croaziere in SUA si Canada cu Pacific »

Istoria coloniala,falezele abrupte,satele situate pe tarmuri stancoase si conacele opulente sunt cateva dintre detaliile ce fac o croaziera in Canada si Noua Anglie atat de atragatoare.Fiecare port din Atlanticul de Nord imbina sclipirea trecutului cu frumusetea naturala din zilele noastre.Poti afla mai multe despre stramosii Americii in Boston si Newport,pe cand Bar Harbor este cunoscut pentru uimitoarele tarmuri pietroase si stancile falnice.

In Canada situata pe partea cu deschidere la Oceanul Atlantic,Halifax si Saint John prezinta o alta fateta a vietii de oras,unde vocile sunt domoale,ritmul este mai lent si unde biblioteca orasului este la loc de cinste,oferind o vedere exceptionala asupra portului Saint John.

Totusi o croaziera in Canada si Noua Anglie nu se rezuma doar la ce poti vedea si invata.Aceste itinerarii ofera oportunitati de calatorii si excursii in parcurile nationale,de-a lungul drumurilor situate pe coasta si prin padurile pline de culoare.Puteti, de asemenea,face plimbari cu barcile de mare viteza spre Golful Fundy,excursii organizate pentru a vedea balenele sau rafting.

Sezonul croazierelor in Canada si Noua Anglie dureaza de regula din mai si pana in octombrie,cu precadere in lunile august si septembrie.Lunile de vara sunt ideale pentru concediile familiilor cu copii in timp ce toamna numarul copiilor prezenti pe vasele de croaziera scade.Perioadele de varf se inregistreaza la sfarsitul lunii septembrie si octombrie.

Mai,iunie si octombrie sunt luni cu vreme racoroasa in Canada,in special pe timpul noptii.Desi iulie si august sunt lunile cu cele mai mari temperaturi nu este exclus sa aveti parte de nopti racoroase si in aceasta perioada.

Perioada in care puteti vedea balenele pe coasta Atlanticului din Canada de Est difera in functie de locatie.Din iunie si pana la inceputul lui august pot fi vazute in Newfoundland si Labrador pe cand in Golful Fundy aceste creaturi fascinante pot fi vazute in perioada iulie-septembrie.De asemenea,in lunile de vara pot fi vazute si foci pe coasta insulei Prince Edward.

Itinerariile difera in functie de lungime si traseu.O varietate mare de porturi este disponibila,atat ca porturi de imbarcare cat si ca porturi vizitate in timpul croazierei.Dintre acestea amintim Baltimore,Boston,New York City,Cape Liberty – in Statele Unite ale Americii si Quebec si Montreal in Canada.

Croaziere scurte: in general ,croazierele de 7 nopti se desfasoara ciclic(cu imbarcare si debarcare in acelasi port),cu plecare din unul din porturile mai sus mentionate.Carnival Cruise Line ofera croaziere de 4 si 5 nopti ,cu opriri in unul sau doua porturi canadiene.

Croaziere lungi: multe linii de croaziera ofera croaziere de 10-14 nopti,itinerariile extinse ale vaselor apartinand liniei de croaziera Princess incluzand si nopti petrecute in Quebec.

Croaziere one-way: ofera un numar mare de porturi de vizitat si pot fi de 7 nopti sau mai mult.De exemplu,Holland of America si Norwegian Cruise Line ofera itinerarii de la Boston la Quebec,pe cand Crystal Cruises ofera croaziere intre Montreal si Boston,iar Princess Cruise Line de la New York la Quebec.