AIDA Cruises

 Scurt Istoric:

Aida Cruises este cea mai mare linie de croaziera din Germania, fiind fondata in anul 1960. In același an, compania de stat a Germaniei de Est, Deutsche Seereederei, a cumparat o noua nava comerciala de linie suedeza–americana si a redenumit-o Volkerfreundschaft (“Prietenie intre oameni”). Asadar, acest nou vas de croaziera a fost lansat pe piata Germanei de Est, numind-o generic la acea vreme “holidaymaker ship”. Mai tarziu, nava a fost inchiriata de tour operatori straini pentru o perioada determinata de timp.

In anul 1994, compania Aida Cruises a comandat primul vas din noul sau brand de la compania Kvaerner Masa-Yards (cunoscuta in zilele noastre sub denumirea STX Finland) din Finlanda. Acest vas a fost numit Aida si a fost lansat in anul 1996, introducand un concept nou numit “club cruising”.

Experiența “club ship” a companiei Aida Cruises era total diferita de croazierele traditionale. Cu exceptia unui mic restaurant a la carte, precum si restaurante, unde toate mesele erau in stil buffet; nu se cerea tinuta obligatorie si se punea mare accent pe activitati ce tin de o stare de sanatate buna, cat si de o conditie fizica buna.

Flota:

La bordul vaselor linei de croaziera Aida Cruises se va simti atmosfera germana, de aceea pasagerii sunt in ceea mai mare parte germani si europeni care cunosc limba germana, cum ar fi austrieci sau elvetieni.

Compania Aida Cruises detine in prezent 10 vase de croaziera, primul sau vas fiind lansat in 1996, iar cel mai nou avand lansarea in luna octombrie a anului 2015. Flota companiei fiind compusa de navele: AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura, AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna, AIDAblu, AIDAsol, AIDAmar si AIDAstella. Cele mai noi vase ale flotei sunt AIDAprima, ce au avut lansarea in luna octombrie a anului 2015 si AIDAmia in luna martie a anului 2016.

Primul vas Aida a fost construit in anul 1996, iar in zilele noastre a primit denumirea AIDAcara, avand o capacitate de 1,180 pasageri, iar ultima sa renovare a avut loc in anul 2005.

Asemanatoare, dar de dimensiuni mai mari sunt vasele: AIDAvita - construita in anul 2002, primind la bord 1,266 de pasageri, iar lansarea surorii ei, AIDAaura avand loc in anul 2003. Aceste nave mijlocii formeaza coloana vertebrala a flotei Aida Cruises. Toate aceste vase au fost special create pentru conceptul de “club ship”. Drept urmare au la bord doua restaurante in stil buffet si unul a la carte cu un extra cost pentru servire.

Aceste nave au parte de un design cu totul nou, avand un numar mare de cabine cu balcon si ofera mai mult spatiu, mai multe optiuni de a lua masa (diverse restaurante de specialitate), mai multe facilitati si mai mult lux.

Conceptul de ’’mai mult’’ este reprezentat de The Theatrium, fiind punctul culminant al navei AIDAdiva, care are o forma circulara si este format din pereti de sticla, combinand cupolele de sticla ale teatrului cu un club de noapte, care la randul sau este inconjurat de diverse baruri si alte locuri de divertisment.

Dupa ce vasul AIDAdiva a inceput sa opereze itinerarii, linia de croaziera Aida Cruises a lansat vasele AIDAbella (2008), AIDAluna (2009), AIDAblu (2010) AIDAsol (2011). Inca patru nave vor avea lasarea in anii ce vor urma.

Destinatii:

Linia de croaziera Aida Cruises opereaza itinerarii in anotimpurile – iarna si vara, reusind sa acopere cele mai interesante destinatii.

In perioada verii, vasele companiei Aida Cruises opereaza din porturile Germaniei spre regiunea Scandinaviei si in Tarile Baltice, dar si itinerarii in Marea Mediterana si Insulele Canare.

In ceea ce priveste perioada iernii, toate vasele sunt aduse din Marea Mediterana si Insulele Canare in destinatii, precum Orientul Mijlociu si Caraibe.

Tipuri de cabine:

Cabinele la bordul vaselor Aida Cruises sunt în general interioare si exterioare, standard sau de marime medie. Ceea ce le deosebeste de cabinele mass-market este faptul ca mobila si finisajele sunt vesele si colorate.

In ceea ce priveste cabinele cu balcon si suitele, acestea ofera mai mult spatiu; majoritatea pasagerilor prefera sa isi petreaca timpul in spatiile publice alaturi de ceilalti pasageri, decat sa se relaxeze in propriile cabine.

Divertisment si locuri publice:

Linia de croaziera Aida Cruises ofera oaspetiilor sai conceptul de “club ship”. Drept urmare au la bord restaurante in stil buffet si un restaurant a la carte cu un extra cost pentru servire.

La fiecare pas se face simtita prezenta barurilor, locurilor de relaxare si a salilor de spectacole. De asemenea printre facilitati se numara o piscina mare si un teren de volei/baschet, un Aida Spa, un mare centru de fitness, numit Fit & Fun, precum si un club pentru copii.

Turistul tinta:

- limba vorbita la bordul navelor este germana, astfel incat pasagerii sunt in totalitate germani sau din alte tari europene, care vorbesc limba germana, cum ar fi Austria si Elvetia
- pasagerii Aida Cruises tind sa fie tineri, activi si pregatiti sa se distreze
- pasagerii germani mai in varsta prefera linii croaziera traditionale, ce opereaza pe piata vorbitorilor de limba german

De ce Aida Cruises?

1. Compania Aida Cruises este combinatia perfecta intre experienta unei croaziere, o vacanta de imbunatatire a starii de sanatate sau vizitarea celor mai frumoase orase ale lumii.

2. Vasele flotei dispun de cele mai mari centre de fitness si spa, precum si terenuri de sport.

3. Spectacole ce te lasa fara suflare, fiind create special pentru compania Aida Cruises.

4. Copiii, la randul lor se pot distra la Kids Club cu programe excelente pentru ei atat si pentru adolescenti.

5. Dispun de o mare varietate de excursii la tarm la cele mai relaxante si la cele mai active destinatii din punct de vedere sportiv.

6. De asemenea exista o multitudine de cursuri disponibile, de exemplu cursuri pentru scufundari sau pentru golf.

 

Stiati ca...