AIDA Cruises

DESPRE COMPANIE

Aida Cruises este cea mai mare linie de croaziera din Germania, fiind fondata in anul 1960. In acelaČ™i an, compania de stat a Germaniei de Est, Deutsche Seereederei, a cumparat o noua nava comerciala de linie suedeza–americana si a redenumit-o Volkerfreundschaft (“Prietenie intre oameni”). Asadar, acest nou vas de croaziera a fost lansat pe piata Germanei de Est, numind-o generic la acea vreme “holidaymaker ship”. Mai tarziu, nava a fost inchiriata de tour operatori straini pentru o perioada determinata de timp.

In anul 1994, compania Aida Cruises a comandat primul vas din noul sau brand de la compania Kvaerner Masa-Yards (cunoscuta in zilele noastre sub denumirea STX Finland) din Finlanda. Acest vas a fost numit Aida si a fost lansat in anul 1996, introducand un concept nou numit “club cruising”.

ExperienČ›a “club ship” a companiei Aida Cruises era total diferita de croazierele traditionale. Cu exceptia unui mic restaurant a la carte, precum si restaurante, unde toate mesele erau in stil buffet; nu se cerea tinuta obligatorie si se punea mare accent pe activitati ce tin de o stare de sanatate buna, cat si de o conditie fizica buna.

FLOTA

AIDAaura (2003), AIDAdiva (2007), AIDAbella (2008), AIDAluna (2009), AIDAblu (2010), AIDAsol (2011), AIDAmar (2012), AIDAstella (2013), AIDAprima (2016), AIDAperla (2017), AIDAnova (2018), AIDAcosma (2021)

 

 

 

DESTINATII

Linia de croaziera Aida Cruises opereaza itinerarii in anotimpurile – iarna si vara, reusind sa acopere cele mai interesante destinatii.

In perioada verii, vasele companiei Aida Cruises opereaza din porturile Germaniei spre regiunea Scandinaviei si in Tarile Baltice, dar si itinerarii in Marea Mediterana si Insulele Canare.

In ceea ce priveste perioada iernii, toate vasele sunt aduse din Marea Mediterana si Insulele Canare in destinatii, precum Orientul Mijlociu si Caraibe.

 

TIPURI DE CABINE

Cabinele la bordul vaselor Aida Cruises sunt în general interioare si exterioare, standard sau de marime medie. Ceea ce le deosebeste de cabinele mass-market este faptul ca mobila si finisajele sunt vesele si colorate.

In ceea ce priveste cabinele cu balcon si suitele, acestea ofera mai mult spatiu si confort.

 

VIATA LA BORD

Linia de croaziera Aida Cruises ofera oaspetiilor sai conceptul de “club ship”. Drept urmare au la bord restaurante in stil buffet si restaurante a la carte cu un extra cost pentru servire. De asemenea, la bordul vaselor AIDA veti gasi numeroase zone de divertisment, fiind spectacole live in fiecare seara.

La fiecare pas se face simtita prezenta barurilor, locurilor de relaxare si a salilor de spectacole. De asemenea printre facilitati se numara piscine, terenuri de sport, SPA, centre de fitness, cluburi pentru copii si multe altele.