Holland America Line


old explorer v2 iconScurt Istoric:

Holland America Line se mandreste cu o traditie de peste 130 de ani, iar in zilele noastre ofera vacante sofisticate avand mai multe vase premium decat oricare alta linie de croaziera.

Pentru ca a avut sediul in Rotterdam si a prestat servicii in America, linia de croaziere a devenit cunoscuta ca Holland America Line (HAL). Sediul central se afla acum in Seattle, Washington.

Primele nave au navigat intre Rotterdam si New York in anul 1872. Serviciul de transport a fost dezvoltat la New York in anul 1899. In primii ani ai secolului XX, alte porturi din America de Nord au fost adaugate la acest serviciu. In primii 25 de ani de existenta vasele au transportat 400.000 oameni de la vechea la noua lume.

Desi liniile de transport pasageri si de transport maritim au fost sursele primare de venituri, in anul 1895 compania a dezvoltat prima sa linie de croaziere de vacanta. A doua croaziera de agrement, de la New York la Israel, a fost operata in anul 1910. In 1971, Holland America Line a suspendat transatlanticele comerciale si de pasageri, iar in 1973, compania a vandut divizia de transport maritim si de marfa. In anul 1989, Holland America Line a devenit o filiala detinuta in intregime de Carnival Corporation, cea mai mare corporatie de croaziera din lume.

Cu 15 vase de premium navigand spre mai mult de 280 de porturi de escala si adaugand tot mai multe vase si tururi in fiecare an, Holland America Line si-a luat angajamentul sa asigure cele mai frumoase croaziere. Si eforturile sale de a ajunge la perfectiune au fost rasplatite cu premii si distinctii din partea liderilor din industria turismului.

 
ship icon Flota:

Flota companiei Holland America Line este compusa din 15 de nave, care se impart in 5 clase diferite. In curand vor fi 6 clase – cel mai nou vas al linei va avea 99,000 de tone (primul vas din clasa Pinnacle) si va fi lansat in luna februarie a anului 2016. Vasele din fiecare clasa au acelasi design si caracteristici la bord.
Clasa Signature este alcatuita din vasele Vasele Nieuw Amsterdam si Eurodam, acestea fiind cele mai mari vase ale flotei. De asemenea, sunt si cele mai noi vase cu 86,273 tone - Eurodam lansat in anul 2008 si Nieuw Amsterdam - 86,700 tone lansat in 2010; fiecare poate primi pana la 2,100 de pasageri. Deoarece sunt cele mai noi vase ale flotei, pentru cele doua surori a fost adopat un stil mai aparte in ceea ce priveste traditia si obiceiurile companiei. Carcateristici cum ar fi linia de restaurante cu specific asiatic si terenuri de baschet in locul terenurilor de tenis separandu-le pe cele doua de alte terenuri.Clasa Vista include 4 vase, iar acestea sunt Noordam, Oosterdam, Westerdam si Zuiderdam. Fiecare vas poate primi aproximativ 1,900 de pasageri. In cadrul acestor vase au fost intoduse la bord mai multe cabine cu vedere exterioara, zone publice extinse si alte detalii contemporane, cum ar fi peretii de sticla a lifturilor.Clasa Rotterdam a fost conceputa special pentru a evidentia traditia companiei Holland America Line la cel mai inalt nivel. Rotterdam, Amsterdam, Volendam si Zaandam sunt cele luxoase nave ale flotei cu o combinatie aparte a  lemnului de culoare inchisa, facilitatii in ceea ce priveste modul de a lua cina, precum si atrium-uri imense acompaniate de opere de arta originale.Clasa Statendam este compusa din vasele Maasdam, Ryndam, Statendam si Veendam, acestea fiind cele mai mici vase din clasa vaselor de dimeniuni medii. Cele 4 vasele ale clasei Statendam au fost lansate intre anii 1993 - 1996 si au farmecul aparte ale perioadei de epoca, fiind si cele mai vechi nave ale flotei. Vasele au fost comandate nu la mult timp dupa ce compania a fost achizitionata de Carnival Corporation. De cand compania Carnival a cumparat linia Holland America Line, acesta corporatie nu a dorit sa fie competitor direct cu compania proprie Carnival Cruise Lines, iar vasele clasei Statendam au fost lasate sa deserveasca aproximativ 1,350 pasageri. Este o configuratie frumoasa, in ceea ce priveste amenajarea spatiilor de pe vasele de dimensiuni medii fata de organizarea acestora in trecut.Din Clasa Elegant Explorer face parte doar vasul Prinsendam, care este unic in felul sau, fiind si singurul din aceasta clasa. Compania Holland America Line a achizitionat acesta nava in anul 2002. Vasul Prinsendam a fost construit in anul 1988, iar varianta imbunatatita a acestuia inca are farmecul perioadei de epoca, imbinand lemnul de culoare inchisa si accentele de alama care au fost in trend in aceea perioada de timp. De asemenea, vasul detine o multitudine de facilitati moderne, incluzand echipamente de internet in cafenele cu acces la wireless si restaurante Pinnacle Grill mici, dar incantatoare.


Globe iconDestinatii:

Este o companie care opereaza la nivel global oferind vacante in toata lumea, in peste 250 de destinatii din Alaska, Asia, Antartica, Canada, Europa, Caraibe, Mexic, Hawaii, America de Nord si de Sud, Australia si Noua Zeelanda, Oceanul Pacific, dar este recunoscuta si pentru croazierele Grand Voyage.
Futon bed iconTipuri de cabine:

Holland America Line dispune de o mare varietate de cabine decorate intr-o maniera eleganta special pentru a contribui la odihna si relaxarea turistilor. Desi acestea se impart in patru categorii principale, multe din ele au facilitati, marimi, design-uri si preturi diferite. Toate cabinele dispun de program TV cu circuit inchis, programe tv prin satelit, inclusiv programe sportive, stiri, financiare, filme clasice, etc. Cabinele beneficiaza de baie cu dus sau cada, uscator de par si telefon.


Cabinele interioare


Cabinele exterioare cu geam


Cabine cu veranda


Suite - Vista, Signature, Neptune si Pinnacle
folder blue music iconDivertisment si locuri publice:

Datorita facilitatilor si serviciilor oferite, Holland America Line a fost recunoscuta drept unul dintre liderii incontestabili ai segmentului de croaziera, in cei peste 140 ani de activitate ai sai. Pasagerii pot naviga catre destinatii exotice, oferindu-li-se in acelasi timp unele dintre cele mai spatioase si confortabile nave, servicii premiate, experiente culinare de 5 stele si activitati de divertisment pe placul tuturor.Pe puntile exterioare superioare ale vaselor Eurodam si Nieuw Amsterdam, pasagerii vor regasi piscinele Lido cu un acoperis retractabil pentru vreme rea. Piscinele sunt decorate cu mult bun gust, in tonuri de maro cald, avand alaturi sezlonguri confortabile, inconjurate fiind de 2 jacuzzi-uri imense si inca doua micute.Piscina Sea View este localizata spre pupa vasului, este dedicata exclusiv adultilor si are in vecinatate doua cazi cu apa fierbinte. De asemenea, acest loc este foarte spatios, oferind o vedere superba catre mare. Pentru a evita supraaglomerarea puntilor, Holland America Line ofera spre inchiriere pasagerilor cabane private, pe puntea Lido sau cu o punte mai sus intr-o zona exclusivista. In aceste cabane private pasagerii sunt realmente rasfatati cu scaune moi si canapele, un meniu special pentru pranz, Ipod-uri incarcate cu muzica si pulverizatoare cu apa Evian. Localul Slice serveste pizza langa piscina Sea View, iar Terrace Grill serveste pranzul pe puntea Lido, amandoua localurile oferind si o varietate de bauturi. Navele la bordul carora va puteti bucura de aceste faciitati sunt Eurodam si Nieuw Amsterdam.


Holland America Line atrage turisti bine educati. Posibil acest fapt se datoreaza insistentei liniei de a mentine traditiile sale cu ceaiuri elegante de dupa-amiaza, serate dansante si lectiilor culturale de la bordul navelor.


Dar Holland America Line face eforturi pentru a atrage si pasageri mai tineri integrand noi concepte in croazierele sale, precum Internet cafe-uri cu acces la internet wireless, serviciu concierge pentru cabinele de categorii superioare si piscine interioare si exterioare care sa fie folosite pe parcursul intregului an.

couple iconTuristul tinta: 

- este un turist experimentat
- formeaza cupluri, dar poate fi si o persoana neinsotita
- pentru segementul de turisti care adora luxul si rasfatul la bordul unui vas
- linie cu servicii personalizate pentru pasageri
- pasageri pretentiosi datorita nivelului ridicat al serviciilor la bord
- intervalul de varsta cuprins este de la 40 ani si pana la 75 ani
- bugetul pasagerilor este mediu spre ridicat


support iconDe ce Holland America Line?
 
1. Pentru ca sunt liderii industriei premium de croaziere
2. Raportul membru echipaj/pasager este de 1:2, de aici rezulta serviciile ireprosabile, atentia spre detaliu si pasager
3. Activitați culturale la bordul vaselor (centru de gastronomie, centru de informatica, galerii de arta)
4. Pentru Grand Voyajele de exceptie si itinerariile in care vasele acosteaza peste noapte in porturi
5. Atmosfera de la bord este relaxanta, navele oferind o combinatie perfecta intre design, confort si siguranta.

 

Stiati ca...