Hurtigruten

old explorer v2 icon Scurt Istoric:


Coasta dintre Bergen si Kirkenes are o lungime de 2400 km iar in secolul al XIX-lea toata coasta era casa pescarilor, intrucat de aici isi lua Norvegia tot pestele. Nu existau harti de incredere pentru aceasta ruta si erau doar cateva faruri si insulite mici pe care se puteau face popasuri dinspre Sud spre Nord. 

Cand guvernul a decis sa creeze o conexiune intre nord si sud, Richard With si prietenul lui Anders Holthe au imbratisat aceasta provocare si au facut o harta de-a lungul coastei. In 1893, vasul Capitanului Richard With, DS Vesteraalen, a intrat in serviciu si atunci a luat nastere Hurtigruten. Vasul oferea plecari saptamanale din Trondheim spre Hammerfest la inceput si dupa din Bergen spre Kirkenes in doar 7 zile. Aceasta conexiune importanta a fost denumita conexiunea "Hurtigruten" (ruta rapida). 

ship icon Flota:

Flota Hurtigruten este compusa din vase de croaziera construite in anii 1990 si dupa anii 2000. Intreaga flota are un numar de 12 vase de croaziera impartite in 5 mari clase: 

1. Clasa Millennium: ms Midnatsol, ms Finnmarken si ms Trollfjord.
Sunt cele mai mari vase din flota si sunt dotate cu internet cafe-uri cu wifi, restauranteà la carte si bufet, jacuzzi-uri, piscine, biblioteci, magazine, sali de conferinta si suite cu balcon.

2. Clasa Contemporana:ms Nordnorge, ms Polarlys, ms Nordkapp, ms Nordlys, ms Richard With si ms Kong Harald. Aceste vase au facilitati precum: internet cafe-uri cu wifi, restaurante deschise 24/24, sali de conferinta, magazine, sala de fitness, locuri de joaca pentru copii si cateva suite. 
 


3. Clasa Mid Generation: ms Vesteralen, cel de-al doilea cel mai vechi vas din flota (1980). Acesta a fost renovat in 1995 iar printre facilitatile acestuia amintim lounge-ul panoramic, internet cafe-uri cu wifi, magazinele si salile de conferinta. 

 


4. Clasa Traditionala:cel mai vechi vas din flota este vasul ms Lofoten, cu doar 2621 de tone si a fost construit in 1964 si renovat in 2003. Include o cafenea, magazine si wifi in internet cafe-uri. 

 

5.Clasa de Expeditie: are in alcatuire un vas, ms Fram, construit pentru explorarea Groenlandei si pentru croaziere de la pol la pol. Printre facilitatile vasului mentionam sauna, jacuzzi-urile, sala de fitness, magazine si cateva suite cu balcon. 

 

In Iunie 2015, Hurtigruten a anuntat ca vor achizitiona un nou vas, denumit temporar ms Norway Explorer, ce a fost construit in 2009 in Portugalia si are 7025 de tone si o capacitate de 320 de pasageri. Vasul va fii complet renovat si adaugat in flota in 2016 pentru a inlocui traseele operate de ms Midnatsol pe coasta Norvegiana (acesta din urma acompanind vasul ms Fram in Antarctica). 
 
Globe iconDestinatii:

Hurtigruten opereaza urmatoarele destinatii: 

- Fiordurile Norvegiene (365 de zile pe an, singura linie de croaziera care face aceasta destinatie tot anul)
- Spitsbergen
- Groenlanda
- Islanda
- Antarctica 
- Europa 

 Futon bed icon Tipuri de cabine:

Toate cele 12 vase din flota au fost dotate cu cabine confortabile. Acestea variaza in marime si locatie. Ca si regula generala, cabinele exterioare de pe puntile superioare au geamuri, pe cand cele de pe puntile inferioare au hublouri. 

Tipurile de cabine prezente in flota Hurtigruten: 
-cabine interioare standard
-cabine interioare superioare
-cabine exterioare standard
-cabine exterioare superioare
-cabine speciale pentru pasageri cu dizabilitati
-suite

Hurtigruten are aceleasi categorii de cabine pe toate vasele din flota, fiecare categorie avand aceleasi specificatii si denumiri. 


 
folder blue music iconDivertisment și locuri publice: 

Din momentul in care va imbarcati la bordul unui vas Hurtigruten, veti observa imediat atmosfera de la bord. Pacea si linistea de care veti avea parte se oglindeste peste tot, in cafenele, in lounge-ul panoramic sau pe puntea exterioara. 

 
Veti simti un sentiment de camaraderie in mod special in timpul meselor, in baruri sau in lounge-uri si inainte de a debarca in porturi cand va veti intalni cu noii prieteni de la bord. Doar la bordul vaselor Hurtigruten, puteti sa va bucurati de cel mai proaspat meniu de peste si fructe de mare, aprovizionarea facandu-se in fiecare port din itinerariu. 
 
Turistii au posibilitatea sa descopere bucataria traditionala Norvegiana, sa mearga sa gateasca impreuna cu bucatarii vasului (cursuri limitate) sau in perioada marilor sarbatori, sa impodobeasca vasul si sa sustina concerte cu ceilalti pasageri pentru a intra in atmosfera sarbatorilor. 
 
 
couple icon Turistul tinta: 

-sunt norvegieni care calatoresc dintr-un punct intr-altul
-sunt norvegieni care organizeaza conferinte la bordul vasului
-majoritatea pasagerilor Hurtigruten sunt pasageri sofisticati, cu un istoric bogat in calatorii, dar in acelasi timp nepretentiosi
-iubesc peisajele naturii
-varsta medie a pasagerilor este de 50 de ani

 
support iconDe ce Hurtigruten ? 

1. Singura linie de croaziera ce opereaza itinerarii in Fiordurile Norvegiene tot timpul anului
2. Singura linie de croaziera ce transporta si pasageri si autovehicule
3. Singura linie de croaziera care exploreaza in totalitate insula Spitsbergen
4. Singura linie de croaziera ce are plecari in Fiordurile Norvegiene ZILNICE
5. Pentru o altfel de experienta, o experienta bazata pe activitati la tarm si destinatii vizitate
 
 
Stiati ca...