Hurtigruten

old explorer v2 icon Scurt Istoric:


Coasta dintre Bergen si Kirkenes are o lungime de 2400 km iar in secolul al XIX-lea toata coasta era casa pescarilor, intrucat de aici isi lua Norvegia tot pestele. Nu existau harti de incredere pentru aceasta ruta si erau doar cateva faruri si insulite mici pe care se puteau face popasuri dinspre Sud spre Nord. 

Cand guvernul a decis sa creeze o conexiune intre nord si sud, Richard With si prietenul lui Anders Holthe au imbratisat aceasta provocare si au facut o harta de-a lungul coastei. In 1893, vasul Capitanului Richard With, DS Vesteraalen, a intrat in serviciu si atunci a luat nastere Hurtigruten. Vasul oferea plecari saptamanale din Trondheim spre Hammerfest la inceput si dupa din Bergen spre Kirkenes in doar 7 zile. Aceasta conexiune importanta a fost denumita conexiunea "Hurtigruten" (ruta rapida). 

ship icon Flota:

Flota Hurtigruten este compusa din vase de croaziera construite in anii 1990 si dupa anii 2000. Mute dintre aceste vase sunt in proces de renovare pentru a le oferi turistilor conditii cat mai bune la bord. Intreaga flota are un numar de 16 vase de croaziera si de expeditie. 

 

 
 


 

 
 
In Iunie 2015, Hurtigruten a anuntat ca vor achizitiona un nou vas, denumit temporar ms Norway Explorer, ce a fost construit in 2009 in Portugalia si are 7025 de tone si o capacitate de 320 de pasageri. Vasul va fii complet renovat si adaugat in flota in 2016 pentru a inlocui traseele operate de ms Midnatsol pe coasta Norvegiana (acesta din urma acompanind vasul ms Fram in Antarctica). 
 
Globe iconDestinatii:

Hurtigruten opereaza urmatoarele destinatii: 

- Fiordurile Norvegiene (365 de zile pe an, singura linie de croaziera care face aceasta destinatie tot anul)
- Spitsbergen
- Groenlanda
- Islanda
- Antarctica 
- Europa 

 Futon bed icon Tipuri de cabine:

Toate cele 12 vase din flota au fost dotate cu cabine confortabile. Acestea variaza in marime si locatie. Ca si regula generala, cabinele exterioare de pe puntile superioare au geamuri, pe cand cele de pe puntile inferioare au hublouri. 

Tipurile de cabine prezente in flota Hurtigruten: 
-cabine interioare standard
-cabine interioare superioare
-cabine exterioare standard
-cabine exterioare superioare
-cabine speciale pentru pasageri cu dizabilitati
-suite

Hurtigruten are aceleasi categorii de cabine pe toate vasele din flota, fiecare categorie avand aceleasi specificatii si denumiri. 


 
folder blue music iconDivertisment și locuri publice: 

Din momentul in care va imbarcati la bordul unui vas Hurtigruten, veti observa imediat atmosfera de la bord. Pacea si linistea de care veti avea parte se oglindeste peste tot, in cafenele, in lounge-ul panoramic sau pe puntea exterioara. 

 
Veti simti un sentiment de camaraderie in mod special in timpul meselor, in baruri sau in lounge-uri si inainte de a debarca in porturi cand va veti intalni cu noii prieteni de la bord. Doar la bordul vaselor Hurtigruten, puteti sa va bucurati de cel mai proaspat meniu de peste si fructe de mare, aprovizionarea facandu-se in fiecare port din itinerariu. 
 
Turistii au posibilitatea sa descopere bucataria traditionala Norvegiana, sa mearga sa gateasca impreuna cu bucatarii vasului (cursuri limitate) sau in perioada marilor sarbatori, sa impodobeasca vasul si sa sustina concerte cu ceilalti pasageri pentru a intra in atmosfera sarbatorilor. 
 
 
couple icon Turistul tinta: 

-sunt norvegieni care calatoresc dintr-un punct intr-altul
-sunt norvegieni care organizeaza conferinte la bordul vasului
-majoritatea pasagerilor Hurtigruten sunt pasageri sofisticati, cu un istoric bogat in calatorii, dar in acelasi timp nepretentiosi
-iubesc peisajele naturii
-varsta medie a pasagerilor este de 50 de ani

 
support iconDe ce Hurtigruten ? 

1. Singura linie de croaziera ce opereaza itinerarii in Fiordurile Norvegiene tot timpul anului
2. Singura linie de croaziera ce transporta si pasageri si autovehicule
3. Singura linie de croaziera care exploreaza in totalitate insula Spitsbergen
4. Singura linie de croaziera ce are plecari in Fiordurile Norvegiene ZILNICE
5. Pentru o altfel de experienta, o experienta bazata pe activitati la tarm si destinatii vizitate
 
 
Stiati ca...

Testimoniale Oferite de clientii sau partenerii nostri
Scris de Popescu Clara
Popescu Clara

Imagini surprinse de familia Popescu - Otelea

Vezi parerea »