Norwegian Cruise Line

old explorer v2 icon Scurt Istoric:

Norwegian Cruise Line si-a inceput activitatea in anul 1966, fiind inovatorul turismului de croaziera si care opereaza la nivel international. Aceasta linie de croaziera a fost fondata de Knut Kloster si Ted Arison, care si-au inceput activitatea cu un mic feribot, dar succesul a fost foarte rapid si la scurt timp au inceput sa isi lanseze propriile hoteluri plutitioare de capacitate mare, detinand in acele timpuri cea mai mare nava de croaziera din lume.

In incercarea de a revolutiona piata de croaziera, Norwegian Cruise Line a profitat de oportunitatea de a dezvolta un model de croaziera, si anume "Freestyle Cruising" care a devenit astazi etosul principal al acestei linii. Astfel a reusit sa sparga limitele croazierei traditionale, mai ales prin introducerea acestui concept care a revolutionat industria oferind clientilor mai multa libertate si flexibilitate.

Norwegian Cruise Line reuseste sa mentina o afacere solida si profitabila venind in intampinarea turistilor cu noi hoteluri plutitoare si oferte imbatabile.

ship iconFlota:

Norwegian Cruise Line opereaza sub doua brand-uri: Norwegian Cruise Line si NCL America. Din ramura NCL America face parte doar o singura nava: Pride of America. Pasagerii sunt invitati sa navigheze pe una dintre cele 14 nave de croaziera cu posibilitatea de a se bucura de o vacanta relaxanta pe cele mai moderne hoteluri plutitoare. Flota Norwegian Cruise Line este impartita in cinci mari clase, si anume: Clasa Sun, Clasa Dawn, Clasa Jewel, Clasa Breakaway si Clasa Breakaway Plus, ultimele doua fiind cele mai noi.

Cea mai veche nava din flota este Norwegian Spirit, care nu face parte din nici o clasa, dar care a fost supusa unei revizii generale si in urma careia a ajuns intr-o stare exceptionala. In afara de Norwegian Spirit si clasa Norwegian Sun (lansate in 1999), restul flotei Norwegian Cruise Line, este lansata in secolul XXI - lucru de care compania se mandreste. Un alt vas care nu face parte din nici o clasa este Norwegian Epic. Acesta a debutat in anul 2010 cu o radicala configuratie si care a doborat barierele traditionalelor vase Norwegian Cruise Line.

Vasul include cabine curbate, studio-uri pentru persoane single, optiuni inovatoare pentru viata de noapte, parc acvatic imens, primul bar de gheata pe mare si multe alte trasaturi remarcabile. Privind spre viitor, Norwegian Cruise Line va construi inca doua nave din "noua generatie", ca parte din Proiectul Breakaway (4 vase de croaziera). Prima nava a fost lansata in aprilie 2013 (Norwegian Breakaway), cea de-a doua in ianuarie 2014 (Norwegian Geatway). Cele mai mari nave ale companiei cu o capacitate de 4200 de pasageri si 163000 tone, se vor boteza in octombrie 2015 (Norwegian Escape) si in anul 2017 (Norwegian Bliss).

Globe iconDestinatii: 

Destinatiile pe care le atinge aceasta linie de croaziera sunt:

Europa (Marea Mediterana, Capitalele Baltice & Fiordurile Norvegiene)

Caraibe, Bermuda & Bahamas


Hawaii

Canalul Panama & Riviera Mexicana

America de Sud

Transatlantic


Futon bed iconTipuri de cabine:

Norwegian Cruise Line ofera o varietate de 38 de categorii diferite de cazare la bordul navelor sale. Posibilitatile de cazare a turistilor pe navele de croaziera s-au diversificat de-a lungul timpului. Incercarile permanente de a satisface cererea turistica au determinat aparitia mai multor tipuri de cazare: studio, cabine interioare, cabine exterioare cu hublou/geam, cabine exterioare cu balcon, mini suite, suite si penthouse.

Cabinele de pe navele de croaziera Norwegian Cruise Line asigura, aproximativ aceleasi facilitati precum camerele de hotel, exceptie facand spatiul. Facilitatile standard pe care le presupune o cabina sunt: pat matrimonial sau doua paturi, baie separata dotata cu toate aspectele necesare pentru ingrijire, TV, uscator de par, dulap.

Norwegian Cruise Line detine o zona luxoasa pe anumite vase din flota, si anume - THE HAVEN - o zona privata pentru pasagerii care achizitioneaza astfel de suite incadrate in doua categorii: The Haven Spa Suites si The Haven Garden Villas. Aceste cabine sunt formate din doua sau trei dormitoare, un living, jacuzzi si zona proprie pentru bronzat. Au la randul lor servicii exclusiviste pentru cei care aleg un astfel de tip de cabina.

Spatiul pentru cabine este in general sacrificat in favoarea spatiilor publice de mari dimensiuni. Ultimele nave de croaziera construite au cabine de dimensiuni standardizate, pentru ca sunt construite in sistem modular.

folder blue music iconDivertisment si locuri publice:

Divertismentul la bordul navelor de croaziera Norwegian Cruise Line este un termen foarte bine cunoscut datorita spectacolelor live, a artistilor de renume, dar si de petrecere a timpului oferite de fiecare vas in parte. Ofera productii muzicale exuberante, inclusiv Broadway, stand-up comedy precum cele din Second City sau DJ cunoscuti la nivel international.

Vasele din aceasta flota ofera peste 29 de locuri de servit masa, de la bistro-uri franceze la steakhouses si sushi bar. Room service-ul este disponibil non stop, dar contra cost: 7,5 $/comanda. Restaurantele de specialitate in general sunt contra cost (de la 10 $ si pana la 25 $) si necesita o rezervare in prealabil.

Cazinourile au o dimensiune mare si ofera o varietate de jocuri de noroc. Pentru "soarecii de bibiloteca", locul ideal sunt librariile cu o gama larga de carti. Un alt loc de petrecere a timpului liber este camera cu jocuri de societate, sala de ping-pong, licitatiile de arta, lectiile de jocuri si sala de fitness dotata cu echipamente de ultima generatie.

Centrul de SPA - MANDARA SPA - unul dintre cele mai respectate brand-uri de la bordul unui vas de croaziera unde va puteti delecta cu baile termale, tratamente faciale, sauna, masaje si demonstratii de sanatate.

Norwegian Cruise Line nu ii uita nici pe cei mici, deoarece au creat programe speciale pentru ei astfel incat sa nu se plictiseasca niciodata. Copiii pot invata cum sa jongleze la Scoala de Circ din Splash Academy, iar tinerii se pot distra la cele mai tari petreceri tematice din Entourage.

Norwegian Cruise Line este singura linie de croaziera care formeaza o echipa cu cei de la Nickelodeon pentru a crea o experienta placuta pentru familii. Acest program ofera o serie de activitati si jocuri, copiii pot canta cu Sponge Bob sau se pot bucura de Pyjama Jam Character Breakfast, sau dansa la petrecerile lui Dora.

couple iconTuristul tinta: 
 

- se incadreaza in toate categoriile de varsta;
- calatoreste singur, in cuplu, cu familia, cu prietenii;
- este un impatimit al servirii cinei la ore diferite intr-o tinuta lejera;
- iubitor al programelor de fidelitate;
- doritor de a experimenta cat mai multe porturi de pe 5 continente cu vastele itinerarii ale acestei linii de croaziera.


support iconDe ce Norwegian Cruise Line?

  1. Restaurante - mai multe decat zilele saptamanii; nici o alta linie de croaziere nu ofera mai mult de 29 de locatii de servit masa la bordul unui singur vas;
  2. Programe pentru copii si activitati de familie;
  3. Divertisment de tip Broadway pentru toate varstele;
  4. Singura linie de croaziera care detine in prezent doua insule private: Great Stirrup Cay si Harvest Cay care se va lansa in toamna anului curent;
  5. Detine cea mai luxoasa zona de cazare - The Haven - si spa - Mandara Spa;
  6. Singura linie de croaziere care are un bar de gheata si care va lansa "Snow Room" pe Norwegian Escape.

 

Stiati ca...