P & O Cruises

old explorer v2 iconScurt istoric
 
Compania de croaziere P&O Cruises a fost fondata in anul 1837, iar in acest an sarbatoreste 178 de ani de la infiintare. Peninsular & Oriental Steam Navigation Company (P&O) a oferit primele transporturi cunoscute sub numele de "excursii", pentru pasagerii care calatoreau din Anglia pentru a ajunge in Peninsula Iberica si in Marea Mediterana. Desi P&O Cruises s-a axat pe livrarea de colete, compania si-a dorit sa se dezvolte si in sectorul de leisure. Asadar, a luat nastere industria croazierelor cu primul vas din acest domeniu in anul 1844, care avea itinerariul Londra - Marea Mediterana la acea perioada de timp.
 
 
ship iconFlota:

Combinand excelentele facilitati cu profesionalismul de care compania da dovada, P&O Cruises detine o flota de nave care reprezinta cele mai moderne vase britanice, renumite la nivel global, datorita experientei unei vacante de neegalat oferita turistilor de pretutindeni. 

Compania P&O Cruises a devenit cunoscuta datorita navei Canberra, ce a servit pana in anul 1997, fiind singura nava ce a functionat la un moment dat, inregistrata in Marea Britanie si deservind pietei britanice. Pentru o perioada, vasul Canberra a functionat alaturi de vasul Victoria (apartinand companiei Sea Princess), dar in anul 1995, compania P&O Cruises a introdus vasul Oriana ca prima linie de croaziera moderna in stil britanic. 

Clasa Family este special conceputa pentru segmentul de familie cu copii, care isi doresc o vacanta de neuitat. Acesta clasa detine vasele de croaziera Britannia, Aurora, Azura, Oceana si Ventura.

 
Vasul Britannia- "Este timpul vasului Britannia! Inspirat din trecutul nostru. Construit pentru viitor!" este sloganul care insoteste vasul Britannia. Este cel mai mare vas din clasa Family, fiind si cel mai nou, lansat in acest an de catre compania P&O Cruises. Nimic nu se compara cu sentimentul de a pasi la bordul unei noi nave, chiar daca sunteti la prima croaziera sau un veteran al apelor, deoarece design-ul acestuia ofera cu adevarat o amintire de neuitat.
 
Vasul Aurora este un vas de 76,000 tone, fiind mai mare si mai modern decat sora sa Oriana, avand lansarea in anul 2000. Acesta este special conceput pentru calatoriile pe ocean. In inima vasului se afla atriumul ce are ca si caracteristica distinctiva o sculptura Lalique construita din apa, fiind unul dintre atuurile sale personale. De asemenea, la bordul vasului se gasesc numeroase facilitati, cum ar fi: restaurante pentru toate gusturile (The Glass House sau The Beach House), cinema, piscina exterioara cu acoperis retractabil Sky Dome, spatii special amenajate pentru jogging sau spatii pentru momentele de relaxare la spa.
 

Vasul Azura este unul dintre cele mai mari vase ale flotei detinute de compania P&O. Acest vas ofera o diversitate de restaurante, facilitati in ceea ce priveste spatiile amenajate pentru sport, precum si o multitudine de alte caracteristi care asteapta sa fie descoperite. In plus, fata de cele trei restaurante principale, vasul Azura ofera  posibilitatea de a lua cina - la aceiasi masa in fiecare seara pe durata calatoriei fara a avea prestabilit un anumit program. Atriumul sau este situat peste trei punti magnifice in care se afla cafenele, galerie de arte, bliblioteca si magazine de cumparaturi. Spre seara, oaspetii sunt invitati pe un ring frumos lustruit. Muzica si dansul continua in teatrul The Playhouse cu spectacole magnifice inspirate din orasele New York si Manhattan. 

Vasul Oceana este un vas de dimensiune medie cu un atrim deosebit, care creaza senzatia de uimire imediat ce pasesti la bordul vasului. De asemenea, vasul Oceana ofera posibilitatea de a lua cina fara a avea program prestabilit la restaurante cu specific italienesc sau grill langa piscina, precum si alte facilitati - club de noapte, cazino, 2 piscine cu champagne bar si spatii amenajate pentru copiii de toate varstele.

 Vasul Ventura este catalogat ca fiind unul dintre vasele la bordul caruia oaspetii nu se vor plictisi niciodata. Acesta este prevazut cu 12 restaurante, dintre care 3 sunt cu specific italienesc dedicate famililor cu posibilitatea de a lua cina oricand doresc. De asemenea, vasul ofera oaspetiilor sai 12 baruri, un fantastic club pentru copii, un teatru generos care este extins pe doua punti, spa, precum si locuri linistite in care turistii se pot relaxa. 

Clasa Adults este special conceputa pentru segmentul de adulti aflati in cautarea unei vacante de neuitat. Aceasta clasa detine vasele de croaziera  Adonia, Arcadia si Oriana.

Adonia este cel mai mic vas al flotei P&O Cruises, ce deserveste 750 de pasageri, fiind conceput special pentru a oferi o atmosfera intima la bordul vasului de croaziera. Ceea ce inseamna ca in scurt timp, oaspetii se vor imprietenii si vor crea o atmosfera familiala. Datorita dimensiunii sale, acesta este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste explorarea porturilor in care vasele mari nu pot sa acosteze. Vasul Adonia ofera vederi de anvergura atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii, insotite de muzica live.


Vasul Arcadia combina stilul chic cu cel clasic, oferind un amestec de caracteristici adaptate relaxarii si rasfatului. De asemenea, la bordul vasului se afla un restaurant unde se poate lua cina, fiind extins pe doua punti, un spa cu apa termala si piscine cu hidro-terapie, galerie de arta, un teatru extins pe trei punti, precum si un cinema de tip boutique. Arcadia a efectuat un stagiu de imbunatatire in perioada noiembrie si decembrie a anului 2013, care include 24 de cabine noi, inclusiv 6 cabine simple.

Oriana este un vas de dimensiune medie ce combina stilul clasic, cum ar fi puntiile de lemn de tec care denota o eleganta a anilor de epoca. Acest vas este exclusiv pentru adulti, emanad rafinament si lux. Caracteristica vasului Oriana este un atrium uimitor cu un panou de sticla Tiffany si un bar panoramic Crow’s Nest. Din momentul in care oaspetii vor pasi la bordul vasul vor sti ca este unul special pentru a explora cele mai bune destinatii.

Globe iconDestinatii
 
Linia de croaziera P&O Cruises ofera un program limitat, dar captivant, axandu-se pe cererile particulare ale pasagerilor. P&O Cruises ofera voiaje in urmatoarele destinatii.

- Africa
- Asia

- Oceanul Indian
- Insulele Canare, Capitalele Baltice, City-break-uri Europene, Mediterana de Est, Mediterana de Vest, Mediterana Centrala, Fiordurile Norvegiene si Orientul Mijlociu. 
Cele mai vizitate si cele mai populare porturi din Europa sunt: Amsterdam, Barcelona, Bruges, Bilbao, Lisabona, Monte-Carlo, Roma, St. Petersburg si Veneția.
- Caraibe, America Centrala, SUA, Canada, America de Sud, Canalul Panama
- Australia, Pacificul de Sud

 
Futon bed iconTipuri de cabine:

Compania P&O Cruises dispune de o mare varietate de cabine decorate intr-o maniera eleganta special pentru a contribui la odihna si relaxarea turistilor. Desi acestea se impart in doua categorii principale, multe din ele au facilitati, marimi, design-uri si preturi diferite. Toate cabinele dispun de program TV cu circuit inchis, programe tv prin satelit, inclusiv programe sportive, stiri financiare, filme clasice, etc. Cabinele beneficiaza de baie cu dus sau cada, uscator de par si telefon. 

Cabina interioara

Cabina exterioara cu geam  

Cabina exterioara cu balcon

Suita Penthousefolder blue music icon  Divertisment si locuri publice:
 
P&O Cruises dispune de un Club Dining sau Freedom Dining, având posibilitatea de a lua cina fara a avea un program prestabilit. Vasele Aurora si Oriana dispun, de asemenea de Club Dining, iar restul vaselor au la bord peste 10 restaurante de specialitate. 
In ceea ce priveste divertismentul liniei de croaziera, aceasta ofera club-uri de noapte. Spre seara, oaspetii sunt invitati pe un ring frumos lustruit. Muzica si dansul continua in teatrul The Playhouse cu spectacole magnifice inspirate din orasele New York si Manhattan. Cand soarele apune, navele de croaziera incep sa prinda viata cu zumzetul de conversatie si muzica, iar oaspetii pot fii siguri ca vor avea parte de o experienta.


couple icon Turistul tinta:

- turștii care au un buget mediu spre ridicat
- se adreseaza atat famililor cu copii, dar si persoanelor singure
- pentru segmentul de turisti care adora luxul si rasfătul la bordul unui vas
- turistii care agreaza atmosfera britanica la bordul unui vas
- media de varsta este de 30 - 70 de ani

support iconDe ce P&O Cruises?
 
- pentru ca ofera o gama larga de tratamente spa si divertisment, atat pentru barbati cat si pentru femei, realizate de catre personal instruit in arta infrumusețtarii.
- excursiile la tarm sunt create de o echipa de profesionisti, care lucreaza indeaproape cu operatorii locali si sunt proiectate pentru a se potrivi tuturor varstelor, intereselor si abilitatilor.
- detin vase care opereaza itinerarii unice
- multe activitati de a petrece timpul liber: piscine, cazino, club de noapte, Spa Club, baruri si saloane, diverse restaurante de specialitate, cinematograf, teatru, spectacole si divertisment, etc.
 
Stiati ca: