Croaziera MSC Divina – Craciun pe valuri – 17 Decembrie 2012 – Insulele Canare

Scris de Anonim


Călătoria cu MSC DIVINA a fost una extraordinară: o experienţă unică la bordul unui vas de lux, un hotel imens pe valuri, dar nu un hotel oarecare, ci unul de… 5 stele, extrem de confortabil, somptuos care a înfruntat ca un Titan vântul Mediteranei şi curenţii maritimi  puternici ai oceanului pentru a ne duce în Oceanul Atlantic, în Tenerife şi Madeira şi retur, desigur, în siguranţă, acasă. În total 11 zile pa mare şi în cele mai interesante oraşe port din Europa şi din Africa de Nord.

Cele două destinaţii exotice, aflate la «capătul lumii» ne-au fascinat, ne-au încântat, cele două insule fiind adevărate grădini paradisiace. Arhipelagul Insulelor Canare (Spania) sunt, ca de altfel şi Madeira (Portugalia) tărâmul primăverii veşnice. Palmieri şi cactuşi, ficuşi uriaşi şi leandrii, portocali şi flori precum streliţia, anturium creează aici un univers luxuriant, plin de lumină şi culoare, univers din care am făcut parte şi noi, « teleportaţi » de MSC DIVINA.  Vegetaţia şi căldura blândă a soarelui au venit în contrast cu mantia albă de zapadă de acasă şi gerul pe care l-am lăsat în urmă. Nu este puţin lucru să te trezeşti într-un paradis terestru după de ai fost plimbat prin Mediterana de Nord (Genova, Barcelona), hrănit cu cele mai alese mâncăruri (doradă la cuptor, homar şi salate exotice, supă de crab şi inele de calamar etc).

Frumosul oraş Malaga vizitatat în ziua de Crăciun, celebrul oraş Casablanca vizitat pe durata unei zile, după ce am trecut nopatea Gibraltarul. Iată ce experienţă turistică şi de viaţă oferă croaziera cu MSC DIVINA. În dreptul Porţii Europei – punct cheie pentru intrarea pe mare în spaţiul maritim european, în acordurile Simfoniei a 9-a de Betoveen, intonată pe scena sălii de spectacol a vasului de o orchestră de muzicieni profesionişti, ne-am entuziasmat pentru că am evadat din Mediterană în Atlantic, mergând astfel şi mai depate, având în faţă albastrul valurilor, iar sub noi abisurile oceanice de peste 4.000 m!

În vreme ce la noi în România erau temperaturi negative ( -10 grade Celsius), la Genova, în ziua îmbarcării, erau 18 (cu plus !), iar în Santa Cruz de Tenerife, peste cinci zile când am ajuns acolo, erau 28 (cu plus!). Pe parcursul croazierei, am stat la soare pe puntea vasului, am scultat muzica live de la piscină, am savurat, în atmosfera însorită şi albastră, o cafea, un ceai englezesc aromat, rece sau cald, o băutură răcoritoare servită cu un zâmbet amabil de personalul de la barurile piscinei. Cupola de sticlă a Divinei s-a ridicat imediat ce am intrat în Atlantic şi ne-am putut bucura de soare şi de albastrul apei.

De minunatul peisaj marin ne-am bucurat, de asemenea, servind masa la fereastra restaurantului Calumet sau la prora vasului, în restaurantul Manitou. Acolo am admirat răsăritul de soare la Casablanca, în cel mai mare port construit din Africa de Nord. Dimineaţa la micul dejun cu croasant franţuzesc proaspăt scos din cuptor, am zărit, cu ochii lipiţi de somn şi cu grija de a coborî cât mai repede pe pământ arab, printre macarale care încărcau marfa pe cargo-uri,  globul de foc al soarelui care se ivea de după o clădire albă a administraţiei portuare. Era răsăritul de soare, la Casablanca! Nimic mai impresionant! Un adevărat «eveniment» după o succesiune monotonă de superbe pasteluri marine din ziua precedentă şi după o întâlnire plină de complicitate cu o colonie de delfini veseli. Tot acolo, pe vas, în port am admirat seara, la cină, apusul de soare care trimitea raze spre Minaretul Moscheei Hassan al II-lea, moschee pe care am vizitat-o, desigur în timpul zilei. Tebuie să precizez că la Casablanca pachebotul DIVINA a poposit cel mai mult timp în port, o zi întreagă, acest lucru permiţând turiştilor aflaţi la bord să descopere Marocul, mai precis, să viziteze cu ghid specializat, oraşele  aflate la o distanţă de 3-4 ore pe un sens, oraşele Marrackech, Fez şi Rabat.

Personal, în Maroc, am vizitat doar Casablanca, un oraş interesant prin pitoresc şi culoare, prin verdele palmierilor înalţi şi viguroşi care mărginesc bulevardele largi, aprope «pariziene».  Spun «aproape» pariziene pentru ca ele imită într-un fel original arhitectura Parisului. La Paris, lipsesc palmierii, albul de sub cerul senin al Africii de Nord şi specificul arab.  Şirurile maiestuase de palmieri se profilează cu eleganţă pe faţadele albe ale clădirilor. Toate clădirile sunt de un alb strălucitor, construite în stil parizian (Art Nouveau) în anii Protectoratului francez. Moscheea se vizitează cu ghid, este o operă de artă impresionantă prin dimensiuni şi simbolismul ei (marmură masivă de Carrera, candelabre imense din cristal, arabescuri pe coloane, porţi grele din titan, lemn de cedru sculptat, baia marocană decorată cu mozaicuri realizate manual). Suprafaţa totală a construcţiei este uimitoare, moscheeea fiind a treia din lumea arabă (după Mecca şi Medina), cu o cupolă care se deschide spre cer, cu uşi care se deschid spre mare, ea ilustrând, în concepţia lui Hassan al II-lea – ctitorul ei, ideea din Coran potrivit cărei «Dumnezeu s-a născut pe ape». Minaretul este echipat cu un laser care emite lumini noaptea, se poate identifica de pe mare, am vazut şi noi acest semnal, de pe DIVINA, la intrare în port. Cele trei globuri din aur masiv din vârful Minaretului reprezintă cele trei religii fundamentale, construcţia respectând spiritul de toleranţă religioasă. Nimic mai modern, mai profund şi mai generos decât aceste semne, simboluri şi sensuri!

Toate serviciile de la bordul navei DIVINA sunt impecabile! Au fost pentru mine şi sper să rămână la fel pe durata altor croaziere cu MSC DIVINA. Am fost fericită în adevăratul sens al cuvântului! Am experimentat, la bordul navei o oră de mers pe bicicletă, în sala de fitness, având marea în faţă, am gustat din toate specialităţile la bufetul suedez zilnic, am fost servită împărăteşte de Georges, la masa rezervată pentru noi la restaurantul Villa Rossa, altul decât Calumet, meniul fiind variat de la o zi la alta (supă de fructe de mare cu stafide, beef, salată de creveţi, paste italieneşti de toate felurile, DIVINA fiind un «produs» italian). Am descoperit biblioteca şi zona magazinelor (parfumerie, magazin de ceasuri şi ochelari de soare, magazin de haine şi poşete de marcă) accesibile mulţumită preţurilor promoţionale practicate la bord.

Construită la Saint-Nazaire în Franţa, lansată la apă la Marsilia, cu mare fast, botezată DIVINA de către Sofia Loren care are propria cabină la bord (un spaţiu privat care nu se vizitează), omagiată de marele actor francez Gerard Depardieu, nava DIVINA este condusă şi administrată de către un personal italian! Ea este un loc cosmopotit, al tuturor naţiunilor, destinată unui sejur de lux, de mii de stele!!!!

A  fost un vis si deja ne gandim cand o sa mergem in urmatoarea croaziera.