MSC Sinfonia - Insulele Grecesti

Croaziera oferita de Casiana Basea


Croaziera a fost OK, ne-a placut foarte mult si pot spune ca a fost chiar mai interesanta (ca locatii vizitate) decat cea precedenta din aprilie („Mediterana de Vest” – cu Preziosa).

Nu a fost nici o problema ca vasul (Sinfonia) este mai mic ca Preziosa .... pot spune ca in unele privinte a fost chiar mai „aerisit” – exemplu restaurantul pentru masa de seara a la carte.

 Am beneficiat de „upgrade” la Fantastica exterioara.

Am achizitionat INITIAL pachetele de bauturi diferite (asa cum le-am dorit noi, adica un Alegrisssimo + „bauturi fara alcoolice”) insa dintr-o eroare, la schimbarea cartelelor la receptie pe vas (au fost reemise cu mentiunea de cod client MSC la cererea mea !) cu 2 zile inainte de final, nu am verificat NOILE CARTELE si a fost mentionat pe ambele Alegrissimo .... asa ca am platit, daca nu gresesc, 418 EURO pe ambele.

Oricum, la viitoarea croaziera voi achizitiona din start, de la dvs., pachete Alegrissimo, la pretul redus (in jur de 180 EURO asa cum mi-ati comunicat dvs. telefonic). 

Mentiune MINUS ar fi timpul extrem de scurt petrecut in insulele Grecesti si mai ales in Santorini.

  • Vasul ajunge la in jurul orei 8.00 dimineata.
  • Se dau „tichete de ordine pentru debarcare” pentru care trebuie sa te duci intr-un loc prestabilit pe vas, la ora 7.00 dimineata .... eu m-am dus la ora 6.45 si era deja o coada de  minim 300 persoane, iar fiecare lua minim 2-4 tichete de debarcare. Primii au fost programati la ora 9.00 .... eu am prins la ora 9.30 .... pana am ajuns la mal era 9.45 .... coada la telecabina de minim 30 minute insa in urma noastra timpul de asteptare a crescut la aproape 1 ora !!! ..... am ajuns sus in localitatea FOIA la ora 10.15. Este INFERNAL sa incerci sa urci pe scari, pe jos, nu cat din cauza urcusului cat din cauza MIZERIEI SI MIROSULUI de la magari (care urca pe aceleasi scari ca si turistii) – au facut acest lucru niste romani din Sibiu.
  • Ultimul vas de transport de la debarcader inapoi pe vas este programat la ora 14.00 ..... la teleferic, pentru coborare din FIRA la debarcader, era o coada infernala de minim 1 ora .... asa ca la ora 13.25 nu am avut de ales si am fost nevoiti sa coboram pe jos, pe scari, printre magari (care urcau si coborau printre turisti .... cu mirosuri de nedescris) .... si am ajuns la debarcader in vreo 25 minute, deci in timp dar undeva in ultimul sfert de ora inainte de ultima barca spre nava.
  • Prin urmare, in Santorini am petrecut efectiv 3 ORE !!! .... ceea ce este extrem de putin ! Noi (eu si sotia), am inchiriat un scuter si am reusit sa parcurgem 50 km, sa vizitam si orasul de la nord (OIA –care este faimos pentru casele vopsite in alb cu acoperisuri albastre), cateva locuri cu vederi panoramice si „plaja rosie” ..... insa totul FOARTE FOARTE PE RAPID. „Amicii” din Sibiu care au stat doar in FIRA vreo 2 ore - practic nu au vazut decat niste stradute comerciale extrem de aglomerate de turisti .... si aproape NIMIC din farmecul unei insule senzationale precum SANTORINI !

Recomandari pentru aceasta croaziera cu sosirea in SANTORINI:

  • Treziti-va de dimineata (ora 6.30 chiar daca tichetle se dau incepand cu ora 7.00) si luati tichete de debarcare cat mai devreme pentru a castiga timp pe insula.
  • Inchiriati scuter/moto/autoturism chiar si numai pentru 3 ore si vizitati insula „PE RAPID” de la nord la sud .... daca nu doriti sa vedeti decat stradutele aglomerate cu magazine in FIRA.

 

MULTUMESC, colaborarea cu dvs. a fost PERFECTA !

 

Am luat de la bordul navei, catalogul MSC cu toate croazierele / toate navele / pe anul viitor !