Pullmantur Sovereign – Mediterana de Vest – 10 octombrie 2012

Scris de Dan Mereuta
Croaziera oferita de Casiana Basea


Buna ziua. N-am reusit nici ieri sa trec.Stiu ca mai am de platit un bagaj, nu am uitat.

Pe scurt croaziera a decurs f.bine.Am fost multumiti. Cu siguranta vom repeta experienta.

Prima zi la masa eram putin deranjati ca ne-au pus la masa cu un cuplu de romani din Sibiu, de aceeasi varsta. “Deranjati” fiindca nu puteam vorbi ce vroiam deoarce intelegeau tot :) In final binenteles ca ne-am imprietenit si a fost foarte bine.M-am intalnit si cu prieteni din Constanta. Cameramanul vasului a fost coleg cu mine la tv neptun. Unul dintre ospatari era vecin cu mine. Nici nu  stiam ca lucreaza pe vas de croaziera. Am dat nas in nas cand a venit sa stranga masa. A fost ok in sensul ca am avut un ghid al vasului.

In afara zilei in care navigam spre Barcelona in care am prins marea f. agitata si a trebuit sa folosim pastilele pentru rau de miscare, nu am simtit ca suntem pe vas. in prima zi am vizitat Pisa.

A doua zi am reusit sa vedem villfranche, Nisa si Monte Carlo. Ne-am fi dorit sa stea mai mult in Franta dar a fost ok si asa.Vremea a fost calda.

A treia zi la barcelona am fost doar la acvariu. Era singurul care nu-l vizitasem cu un an in urma.In tunisia a fost iarasi frumos. Deobicei suntem mai aventurieri ne place sa descoprim singuri nu sa mergem in coloana cu grupul dar aici am luat excursie fiindca nu cunoasteam tara si imprejmuirile.

La Napoli e adevarata zicala, e un oras care ori iti place f.mult ori nu-ti place deloc. Din pacate am intrat in a doua categorie.nu ne-a impresionat ori nu am vizitat noi ce a trebuit.Am mancat pizza la vestita pizzerie Da Michele unde cica e cea mai buna pizza din lume si unde s-a filmat filmul Eat Pray Love.aveau poze cu oprah, maradona julia roberts si ce vedete le-a calcat pragul. Sincer pot sa zic ca am mancat pizza mai buna in alte parti.a fost buna dar nu spectaculoasa. nu aveau decat 2 feluri margherita si marinara.

Nu pot sa zic acelasi lucru despre insula Capri care e intr-adevar frumoasa.Drumul pana la insula insa e un calvar.se face in jur de o ora cu vaporase rapide in care de la inceput ti se da punga pentru vomitat. nu intelegeam la inceput,  dar dupa 10 min.nu era o priveliste f.placuta cand 90% din pasageri vomitau din cauza miscarii. pot sa zic ca  barca mai mult plutea in aer, zbura decat in apa.urmarind tot timpul orizontul  am reusit sa ne abtinem si sa ajungem cu bine :)

A trecut timpul destul de repede. ne-am fi dorit sa nu se termine asa repede.Pe vas tot personalul s-a comportat exemplar,  chiar daca nu este un vas f.luxos cum sunt cele de la NCL sau royal.ne-au facut sa ne simtit f.bine. un singur inconvenent ar fi fost faptul ca se vb. mai mult in spaniola si mai putin in engleza. firma fiind spaniola si cu pasageri preponderent spanioli.cred ca erau 90%. Stiam lucrul asta din recenzii.Biletele avionului le-am printat pe vas.

Per total a fost o croaziera reusita si cu siguranta ne vom vedea in viitorul apropiat, poate o croaziera in fiorduri. ramane sa ne gandim.

Ar fi mult mai multe de povestit dar ar trebui sa scriu 3 pagini.

Multumim inca o data pentru tot.

sper macar maine sa-mi fac timp 10 min sa trec.

 

O zi buna,

 

Cu respect,

Dan Mereuta