MSC Cruises – MSC Divina – Mediterana de Est – 21.10.2012

Scris de Daniela Manea
Croaziera oferita de Daniela Florea


Buna ziua,

 

Nu am avut timp pana acum sa va raspund. Am venit foarte incantati din croaziera. Desi suntem la a-IV-a croaziera tot am ramas profund impresionati. Evident ca cele mai mari senzatii le-am avut la prima.Am navigat cu MSC Fantasia, Splendida, Magnifica. Acum am fost cu MSC Divina. Cel mai nou vas lansat la apa, ceea ce se vede imediat. Totul staluceste si la propriu si la figurat.

 

Personalul vasului este deosebit de atent si amabil. Toate sunt gandite astfel incat sa nu ai nici cea mai mica problema, sa reusesti sa te decuplezi de problemele

lasate acasa. Am avut sansa ca vremea sa ne permita sa respectam traseul. Imbarcarea la

Bari, Katakalon, Izmir, Istambul, Dubrovnic, Venetia, Bari. Desi la Cluj am lasat o vreme de toamna, am reusit sa facem baie, plaja, sa ne bronzam, ca si vara. A fost super.

 

In cabina conditiile au fost extraordinare, serviciile ireprosabile. Masa a fost mult prea bogata si tentanta incat am venit cu cateva kg in plus. Oferta este irezistibila. Serile de gala au un farmec aparte, iar faptul ca pe vapor sunt multi tineri angajati te face sa te simti mai aproape de casa, sa se diminueze distanta fata de tara, iar ei se bucura daca mai vorbesc romaneste. Sunt foarte bine cotati, apreciati, avand functii la cel mai inalt nivel. Noi am transformat acesta croaziera, la fel ca si primele in pelerinaje. Am fost la moastele Sf.-lui Nicolae de la Bari, la Biserica Sf. Sofia, in locul in care Brancoveanu si copiii sai au fost decapitati…

 

Va trimit cateva din sutele de poze pe care le-am facut. Povestim cu mult entuziasm impresiile de calatorie prietenilor si le recomandm aceasta forma de relaxare ca fiind din punctul nostru de vedere cea mai convenabila varianta de concediu. Poti beneficia de servicii la cel mai inalt nivel, te poti bucura de toate facilitatile ce ti le ofera vaporul, dar poti cobori si in toate porturile pentru a vizita 3-4 tari.

 

Daca anul trecut v-as fi scris, nu erati prea incantata. Am avut un sejur total nereusit. Nu credeam ca am sa depasesc incidentele si sa mai doresc o alta croaziera, dar iata ca am reusit. Nu am acostat la Izmir, nu am debarcat la Venetia, am stat toata ziua in asteptarea debarcarii, cu bagajele predate, intr-o ceata teribila, numai sunetul sirenelor in jur. Nimeni nu ne dadea nici o veste, nici o informatie. La ora 16 am pornit spre Trieste. La debarcare a fost un haos total.. Ca in razboi. Cu greu am urcat intr-un autocar care ne-a dus la Venetia si ne-a lasat in portul pustiu, in ceata, frig,la ora 24.00. Ingrozitor!!!

 

La ora aceea nu am avut alta varianta decat un TAXI care pentru 300EUR ne-a dus pana in Ravena unde aveam cazarea. Parca nu ar fi fosr suficient, am suferit o interventie chirurgicala pe vas, fara anesteie, deci va dati seama ce greu am depasit toata nebunia modificarii de program. Atunci am promis ca nu vom mai dori nici o croaziera,, nici pentru noi,

nici pentru cei apropiati. Foarte greu, dupa un an am reusit sa mai scapam de senzatiile neplacute. Nu am timp sa va povestesc detaliile… Asta a fost…Acum am reusit sa depasesc si sa mai uit, dar nu total.

 

Sper ca nu v-am plictisit prea tare. Cu toate acestea cred ca nu as refuza

o oferta, daca are un traseu interesant si un pret accesibil.

 

Cu stima,

Daniela Manea