Croaziera – Mediterana de Est – MSC Divina – 18 Septembrie 2013 – Istanbul

Scris de F. D.


Sarut-mana , d-ra Carmen.
 
Da, ne-am intors pe 26.09 dimineata, acasa si intentionam sa va trimit cateva randuri, pentru ca nu mai  indrazneam sa va retin la telefon cu o eventuala discutie… stiti cum e, cand incepe avocatu' sa vorbeasca…..!!!!!!!!!!!Prin urmare, croaziera a fost mirifica, peste asteptarile mele, care credeam ca o croaziera in EST cand toti vor sa vada
VESTUL, pe Mediterana, nu poate sa ma incante mai mult decat ce am vazut pana acum…. Dar nu a fost asa…. vremea in septembrie a fost EXCELENTA -soare in fiecare zi in fiecare tara si in fiecare oras, ne-am bronzat la 25-27 grd, orasele foate bine alese- Dubrovnic scump, peste Norvegia (!?!?!?), dar cochet si merita vazut, chiar facut un concediu, Venetia – o mai vazusem de 3 ori, am redescoperit-o- excelenta, merita vazuta oricand si oricat, Bari frumos, elegant, Katakolon- il recomand ca statiune de vara- gen Patmos- mica ca un sat pescaresc dar grecesc, deci o incantare sa stai seara la o terasa pe malul marii sa asculti buzuki si sa bei un vin bun……Izmir  si Istanbul e Turcia( cu asta am spus tot.. nebuneala, zapaceala comert stradal agasant, dar e …altceva, e o experienta pe care trebuie macar o data in viata sa o incerci, ca sa apreciezi, eventual, Viena !!!!!!)Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca totusi Izmir e similar Kusadasi-ului, o statiune eleganta  la mare, cu o esplanada de promenada pe malul marii pe care sa te plimbi de circa 8 km-uauuuuu!!!!!(cu felinare ,banci, piste de alergat- cauciucate !!!!!!!, piste de mers pietonal,etc … deci nu are a face cu Romania totusi. Despre nava…. E DIVINA !!!!!!!!!!!!! O nava mare, cea mai mare pe care am stat, cu 1 an vechime, din clasa MSC- deci aur ,argint, lifturi, sticla, totul exceleaza, serviciile de inalta clasa… le stiti, nu are rost sa insist.
As recomanda ca pentru cineva care vrea sa incerce sistemul croaziera, sa vada prima data asa ceva, o nava buna, dar prima data in est, apoi,vestul- Barcelona, Genova, Alicante Malaga Gibraltar, Lisabona, etc, abia apoi fiordurile, capitalele baltice , insulele grecesti samd…. dar sa inceapa cu asa ceva asta pentru o incursiune usoara in lumea de vis a croazierelor…. merita fiecare banut….  enterteinment-ul- in special spectacolele de la teatru, nu mai sunt cum am intalnit in 2011 pe  MSC POESIA, diferit seara de seara, cand ba aveam o seara circ alta seara avea magie, ba spectacol cu ventriloc, ba show musical, ba cabaret…. in iecare zi in fiecare port urca la bordul navei un alt artist sau echipa de artisti….. acum pe mai toate navele pe care am fost, NCL, COSTA, MSC- aceeasi echipa de dansatori schimba in fiecare seara titlul spectacolului, DAR artistii sunt aceeasi. Asta e , nu e o mare problema, dar eu care am vazut si altceva pe Poesia, compar.
Concluzionand, a fost de vis, nava este excelenta, itinerariul merita fara nici o rezerva, sunt orase care au asigurat shuttle bus, au infrastructura pregatita pentru debarcarea turistilor deci recomand cu caldura sa se mearga in est.
Multumesc inca o data pentru profesionalismul, discretia, seriozitatea si intelegerea dvs fata de un client, si va asigur de disponibilitatea mea si pe viitor pentru a angaja o alta croaziera cu ajutorul firmei dvs ,cat de curand,
 
Cu aleasa consideratie, av F. D.