Croaziera cu MSC Lirica

Scris de Familia Budur
Croaziera oferita de Ioan Basea


Este prima croaziera de acest tip in care am fost!

Cu cat data plecarii se apropia,nerabdarea si euforia crestea!Ne-am imbarcat ,adica eu si sotul,din Genova,in data de 13 mai,pe MSC Lirica,avand cabina exterioara pe puntea 8.Pana acolo,deplasarea am facut-o cu masina ,pe care am parcat-o in parcarea MSC,cu cheile in contact,achitand suma de 10 euro pe noapte.

Itinerariul croazierei era urmatorul:Genova- Corsica-Civitavecchia-Salerno-Palma de Mallorca-Marsilia-Genova.Deci, am avut sansa sa pot vizita in fiecare zi un alt oras,sau mai bine zis,o alta tara! Nava MSC Lirica este imensa,mai inalta decat un bloc cu multe etaje,e construita din anul 2003,are 13 punti,9 lifturi,capacitatea ~ 1500 de pasageri si ~700 de persoane care lucreazape vas,demonstrandcu brio ca alegerea noastra de a ne petrece vacanta alegand o croaziera – a fost una excelenta!

Prima surpriza a fost organizarea perfect pusa la punct,pana la cel mai mic detaliu a imbarcarii. Pentru cei care nu au fost inca intr-o croaziera,ii asigur ca nu este cazul sa-si fac nici cea mai mica grija,pentru ca totul merge ca pe roate.

Bagajele ni le-au preluat angajatii MSC,cum am ajuns in parcarea lor,ne-au dat un numar si apoi ne-am prezentat la un ghiseu cu pasaportul si cardul personal,pentru a ni se elibera cardul de croaziera-cel mai important obiect la bord!Cu el deschideam si inchideam usa cabinei,cu el ne legitimam cand coboram si urcam din orice port,in care nava oprea si cu el achitam toate cheltuielile:adica excursiile optionale,bauturile la restaurante,serviciile de prestari servicii taxabile sau cumparaturile de la duty-free.Acest card de croaziera se putea alimenta cu numerar la oficiul de contabilitate de la bord,cand doream.

In sala de asteptare,am fost intampinati cu bauturi racoritoare si vin de angajatii liniei de croaziere MSC.Apoi, am fost chemati pentru repartizarea in camere,dupa numarul pe care l-am primitla inceput,am trecut prin controlul cu raze X,apoi fiecarefamilie a fost insotita de un angajat si condusapana la cabina fiecaruia.

Bagajele ne-au fost aduse in fata usii ,imediat cum am ajuns in cabina.Au urmat simularea exercitiilor de urgenta,fiecare fiind nevoiti sa imbracam vestele de salvare,care se aflau in dulapul din cabina.La difuzor,pe un ton discret,o voce placuta ne informa intotdeauna ceea ce era in ziua respectivamai important de stiut.Seara,camerista ne aducea pe sub usa programul tiparit pentru ziua urmatoare,care era deosebit de util,in ce limba internationala doream noi.

Problemele intampinate la bord se rezolvau la receptie.In apropierea ei exista si un birou de unde puteti primi informatii,despre excursiile optionale pe care doriti sa le cumparati.Mai exista un magazin foto,magazinele duty free,o multime de baruri in care se canta live,peste tot atmosfera deosebita.Seara pasagerii imbracandu-se un pic mai elegant,dar nu exagerat!La teatru in fiecare seara erau cate 2 spectacole,deoarece cina se lua in doua serii si era important ac fiecare sa poata vedea un spectacol.Echipa de animatie foarte bine pregatita,deja in cele 7 zile incepusem sa-i si cunosc,pentru ca in afara de asta ,ziua,fiecare mai facea si altceva pe vapor,nimeni acolo nu lenevea!

Timpul trece uimitor de repede in vacanta!