Caraibe – Horizon – 22 Martie 2014

Scris de Familia Nitu
Croaziera oferita de Daniela Florea


Bună ziua și bine v-am regăsit!

Într-adevăr, am avut o călătorie frumoasă, a fost un itinerar inedit pentru noi. Ca impresie generală, a meritat și banii și oboseala (de la fusul orar mai ales).
 
Să le luăm pe rând:
Vasul își cam arată vârsta chiar dacă a trecut printr-o renovare, dar este ok per total. Evaluarea la 3 stele este corectă. Este curat, spațiile publice arată bine. Cabina a fost destul de înghesuită și cam învechită, dar merge. Cel mai mare disconfort l-a constituit faptul că se putea coborî din pat numai pe o singură parte. Personalul de serviciu era amabil, își făcea bine treaba.
 
Serviciile pe vas au fost bune, excepție făcând recepția și biroul de excursii, care erau slab organizați și se mișcau destul de greu. O surpriză plăcută a fost restaurantul a la carte, care a fost peste medie, în ceea ce privește servirea, diversitatea și calitatea preparatelor. Băuturile incluse în pachet au fost de o calitate medie sau slabă.
 
În ceea ce privește atmosfera la bord, s-au descurcat destul de bine cu muzica live seara pe puntea cu piscina. Spectacolele și echipa de animație au fost sub ce am văzut la MSC, spre exemplu.
 
Excursiile organizate s-au situat sub așteptări, fiind prea scumpe raportat la serviciile oferite. Am cumpărat excursii pentru fiecare destinație. Cele care aveau inclus prânzul erau de regulă peste 70-80 de euro/pers., însă masa era un bufet de doi lei. Altele au fost slab organizate: în Barbados catamaranul era supraaglomerat, în Dominicană am așteptat peste 30 min să ne debarcăm pe insula Saona, întrucât aveau numai o bărcuță pentru 3 catamarane a câte 50 de persoane. În St. Kitts, “Land Rover-ele special pregătite pentru off-road” erau niște hârburi care abia porneau.
 
Partea bună e că neajunsurile de mai sus au fost în mare parte compensate de peisajele și plajele superbe. Plus faptul că ne-am făcut o idee despre ce înseamnă Caraibele de est, ca nivel de civilizație și cultură.
 
Am atașat la email câteva poze din excursie.
Vă mulțumim și vă asigurăm că rămânem în continuare cititori fideli ai ofertelor dumneavoastră!