Croaziera Alaska - Norwegian Sun - iulie 2016

Croaziera oferita de Casiana Basea


Buna ziua, 

Multumesc pentru mesaj si scuze pentru intarzierea cu care va raspund. Cum ne-am intors am si intrat in malaxorul zilnic si ... parca am si uitat ca am fost in vacanta :) 

Croaziera in Alaska a fost pe ansamblu o experienta foarte placuta si, oricum, semnificativ pentru asteptarile noastre! Probabil ca aveam o prejudecata caci ne setasem asteptarile destul de jos pornind de la imaginea, evident eronata, ca o sa fie ceva foarte static, similar vacantelor all inclusive din Turcia care nu ne plac deloc – noi suntem genul carora le plac vacantele mai dinamice si fara accent pe mancarea in exces. Cum ziceam insa, a fost o prejudecata. A fost foarte frumos si ne bucuram foarte mult ca am mers. Vasul recomandat de dumneavoastra a fost ok din mai toate punctele de vedere. Am gasit ca mancarea a fost mult peste ce ne imaginasem noi din punct de vedere calitativ iar recomandarea pentru pachetele de bauturi a fost foarte inspirata. Personalul a fost deopotriva foarte dragut si serviabil. Una peste alta ne-au facut sa ne simtim foarte bine si am simtit ce am platit a fost pe deplin meritat. 

Pachetul de cine in restaurantele a la carte nu prea a meritat insa in final. Am mers de vreo 2 ori dar ni s-a parut ca restaurantele a la carte erau pe ansamblu mai slabe decat restaurantul principal in care se servea cina. A mai fost apoi si faptul ca noi am primit doar 2 astfel de pachete dar nu si pentru fetita noastra ceea ce facea ... costisitoare aceasta experienta si, oricum, inselatoare/e unul dintre lucrurile care nu mi-au placut – pai daca ne ofera pachetele respective si noi suntem o familie de 3, de ce nu il oferea si copilului familiei caci ne place totusi sa luam masa impreuna J. Este si o sugestie pe care v-o fac – ar fi bine sa le spuneti clientilor in situatia noastra ca membrul familiei care nu beneficiaza de acel pachet trebuie sa plateasca daca vrea sa manance a la carte iar preturile sunt semnificative in conditiile unei calitati a cinei cel mult la nivelul celei din restaurantele principale.

Zona de fast si junky food nu am testat-o decat o singura data, din curiozitate (cum va spuneam, nu prea ne pasioneaza). Am gasit-o insa si pe aceasta ok, cu exceptia atmosferei inerente de cantina, atenuata totusi de deschiderea zonei catre deck-urile exterioare. 

Calitatea spectacolelor si a entertainment-ului a fost foarte buna, semnificativ peste ce ne asteptam noi. 

Ne asteptam ca pe vas sa fie mai multa lume de varsta medie, eventual familii cu copii. Au fost numai partial caci senzatia generala era ca seniorii au fost dominanti. 

Una peste alta, a fost o experienta frumoasa! A contribuit la aceasta si vremea buna pe care am avut-o (am fost foarte norocosi) si faptul ca Alaska este un loc extraordinar care pentru noi a reprezentat cel mai important lucru al vacantei. Navigarea pe fiorduri, in apropierea ghetarilor, a fost extraordinara.    

In materie de bile negre – as zice ca lucrul care nu mi-a placut a fost faptul ca schimbarea itinerariului a fost gestionata catastrofal de compania de navigatie. Am vazut mesajele transmise catre dumneavoastra oficial de cei de la Norwegian si nici acum nu imi vine sa cred ca la mai putin de o saptamana inainte de imbarcare persoana care va raspundea nu stia ca vasul isi schimbase itinerariul pentru 2 zile/am aflat acolo ca aceste lucruri se stabilesc cu cel putin cateva saptamani inainte (aceasta informatie converge si cu ce aflasem in prealabil de la compania de elicoptere). In Skagway nu a mai ajuns asa ca am luat legatura cu cei la care platisem excursiile on-shore in avans. Din fericire, au inteles situatia si ne-au returnat toti banii (mai putin comisioane si diferenta de curs). De asemenea, am reusit sa ne si reprogramam excursia pe ghetar cu elicopter in Juneau fara costuri suplimentare si in timpul scurtei sederi pe care am avut-o acolo. In final, totul a fost bine deci. 

Inca o mentiune legata de itinerariu – fata de cartile pe care le-am citit despre Alaska si locurile care merita vizitate, am constatat ca in locurile pentru care merita alocat cel mai mult timp compania Norwegian a alocat cel mai putin timp. Astfel, am stat o zi intreaga la Ice Strait Point (un loc frumos pentru urmarirea balenelor dar mai degraba neinteresant pe uscat) si doar 5-6 ore la Juneau si Ketchikan unde erau o multime de lucruri de facut. Pacat! 

Multumim pentru tot sprijinul legat de vacanta. O sa incerca sa scriu si pe site – totul e sa gasesc timp. 

Bogdan