Croaziera MSC Splendida - Mediterana de Vest - 26 Octombrie 2014

Croaziera oferita de Daniela Florea


Stimată doamnă Florea,
 
Vă mulțumim pentru asistența acordată! Pentru a putea oferi cele mai bune sfaturi în viitor clienților, iată câteva impresii:
 
I. Hotelul din Genova (CIT Hotel Britannia) - excepțional. Pentru cine a ales trenul dela Milano, ca noi, are poziția ideală: cca. 100 metri de gară, cca. 500 metri de portul de îmbarcare (poate chiar mai puțin). Nu a fost nevoie de taxi, am putut merge pe jos fără probleme. În plus, la 50 metri este stația de autobuz pentru Citysightseeing, așa că am putut vedea și Genova.
 
II. Croaziera: părți negative:
 1. Îmbarcarea a durat cca. 1h-1,5h. Am ajuns la ora 13. Probabil că dacă ajungeam mai târziu, nu dura atât.
 2. Familiei Stănescu i s-a schimbat camera (înțeleg că ați anunțat-o în prealabil, eu nu am știut asta, am încercat să rezolv, imposibil în condițile unor cozi interminabie la recepție)
 3. Imposibil de rezolvat ceva la recepție, numai două persoane total incompetente și depășite de situație, cozi care te făceau să renunți;
 4. Aglomerație pentru orice. Pentru absolut orice nimic, trebuia să stai la coadă de minim 5 persoane, cel mai adesea 10 persoane; în timp asta se traducea în 15-30 min de așteptare pentru orice. La recepție nu am cuantificat, pentru că am renunțat de fiecare dată. Aici se făcea o coadă interminabilă când era nevoie de ceva (în general anunțau în boxe că pentru informații suplimentare sau pentru rezolvarea a nu știu ce problemă trebuie să mergem la recepție) și foarte mulți pasageri aveau nevoie de recepție în același timp.
 5. La „orele de vârf”, lifturile nu fac față numărului foarte mare de doritori să ajungă la alt etaj. Partea bună e că am făcut sport.
 6. Costul excursiilor opționale extrem de ridicat, achiziționarea lor toate ar fi însemnat aproape dublarea costului croazierei.
 7. Internetul pe mare foarte scump și extrem de slab. Nu recomand cumpărarea lui, am cumpărat 5h cu cca. 59 EUR, aspect cu care am fi fost de acord fără probleme dacă ar fi funcționat. Ca să vă dați seama, trimiterea unui e-mail text de până în 50 kb dura între 5-10 min.
 8. Timp foarte puțin petrecut în porturi (4-6h), ceea ce te obliga să cumperi opționalele de pe vas. Chiar și așa, excursiile sunt în general cu țintă: din 5-10 lucruri importante de văzut într-un oraș, poți alege să vezi 1-2 din 5-6, respectiv 2-3 din 10. Pentru că vasul stă foarte puțin în port.
III. Croaziera: părți pozitive:
 1. Vasul foarte frumos, posibilități multiple de petrecere a timpului, în afara „orelor de vârf”.
 2. Navigatul foarte lin, nici nu se pune problema de rău de mare;
 3. Mâncarea foarte bună peste tot;
 4. Băutura bună (recomandăm achiziționarea pachetelor de băuturi all inclusive)
 5. După 2 zile de observat cum merge treaba pe vas, am reușit să evităm aglomerația și să ne petrecem plăcut timpul pe vas;
 6. Camera spațioasă, frumoasă, curată, serviciile de cameră în general foarte bune;
IV. Hotelul din Milano (Italiana Hotels Milan Rho Fair) - cea mai proastă variantă posibilă. Nici nu se află în Milano, este un oraș Rho în vecinătatea orașului Milano (l-aș compara cu orașul Otopeni față de București, cca. 16 km față de gara centrală din Milano, cca. 60 km față de aeroportul Bergamo). Taxiul a costat 44 EUR dela gară la hotel, 140 EUR dela hotel la aeroport. Norocul a făcut să nu plătim dublu, am prins singurul taxi care ne putea lua pe toți o dată dela gară, după care am solicitat unul cu minim 6 locuri. Pentru a evita taxiul când am vizitat orașul, am mers cca. 400 m la gară, o stație cu trenul până la metroul din Milano, 16 stații de metrou până la stația Duomo, unde găsești Catedrala din Milano. Pentru cineva ca noi, care dorea să vadă cât de cât Milano, nici că se putea alegere mai proastă. În plus, dacă ai ghinionul să ai o cameră lângă lift, vei face revelionul, pentru că ai senzația că decolează un avion când e pornit liftul. Recomandarea noastră ar fi nici să nu mai pomeniți acest hotel în recomandările dvs., e mare păcat de serviciile foarte bune oferite de dvs.
 
Per total, a fost o vacanță plăcută, cea de vis cel mai probabil va fi următoarea croazieră, când vom fi cunoscători în domeniu și eventual vom evita un vas operat de italieni.
 
Asistența dvs. (Croaziere.net) de excepție, am apreciat amabilitatea și eficiența agentului – dna. Daniela Florea. Insist aici – evitați să recomandați hotelul acela pentru Milano. Este bun numai dacă ești în tranzit cu mașina și vrei să eviți orașul.
 
Am recomandat deja serviciile dvs. unor prieteni și cu siguranță vom apela la dvs. în viitor.
 
Sperăm ca feedback-ul nostru să vă fie de folos, am încercat să fim cât mai obiectivi în apreciere. Suntem novici în materie de croaziere, dar în legătură cu serviciile turistice în general ne putem considera cunoscători.
 
Vă mulțumim și sperăm să ne auzim cât de curând.
 
Cu prietenie,
Ștefan Zamfir