Croaziera Costa Favolosa - Fiordurile Norvegiene - iulie 2016

Scris de Ioana Eftenie


Buna, Daniela!
 
Iti marturisesc ca 7 nopti pe vas sunt putine ca sa descoperi totul, e un adevarat oras.
Nu am fost deloc la spa de exemplu, erau restaurante speciale pt pizza si burgers, nici acelea nu am avut timp sa le incercam. Iesind de pe vas dimineata si intorcandu-ne seara, e greu sa ajungi peste tot.
 
In schimb atmosfera acolo e foarte relaxanta. Diversitate. In fiecare seara spectacol in sala de teatru, muzica live la bar, dansuri. A fost seara de white party, soft animation pe parcursul zilei petrecute pe mare. Activitati pt copii cu Peppa pig, minidisco, baloane de sapun. 
 
Suitul nostru foarte incapator, faceau curat de 2 ori pe zi, aveam cos cu fructe proaspete in fiecare zi, apa si cafea la discretie, plus o sticla de sampanie in prima zi. Majordomul nostru se ocupa de orice problema, inclusiv rezervarea excursiilor optionale. 
De asemenea, camera parintilor mei, foarte incapatoare. La fel, camerista intra dimineata si seara la curatenie. 
 
Restaurantul a la carte destinat pt suit era deosebit. Elegant, curat, mancare diversificata si extraordinar de delicioasa. Servirea insa foarte lenta, dura aprox. 2 ore sa mancam, iar copiii nu aveau rabdare. De aceea am luat de multe ori cina la restaurantul cu bufet suedez, insa si acolo mancarea era foarte buna. Intr-adevar, se formau cozi la mancare. 
Mic dejun in camera de cele mai multe ori, era serviciu gratuit pt noi, iar pranzul in excursii.
 
Excursiile din nou, foarte bine organizate, ghizi calificati, vorbesc f bine limba engleza toti. Atat pe vas, cat si pe uscat, mi s-au parut toti foarte amabili si calmi ( exceptie Warnemunde/Germania, ne-a lovit raceala si superioritatea lor). Pana si parintii mei, care nu vorbesc nici o limba straina, s-au inteles f bine cu personalul de pe vas ( lucreaza si romani acolo, iar ceilati vorbesc italiana, deci usor de inteles).
 
Sper ca am raspuns destul de detaliat. Cu placere pot trimite poze cu peisaje din excursii.