Croaziera MSC Fantasia – Insulele Grecesti – Venetia – 7 nopti – 12 mai 2013

Scris de Ion
Croaziera oferita de Ioan Basea


Bună ziua!

 
Voi începe prin a vă spune că noi am fost foarte mulţumiţi de condiţiile oferite; după părerea noastră este cel mai bun raport preţ/calitate pentru o vacanţă de vis, în care te poţi distra foarte bine şi poţi vizita numeroase oraşe, într-un timp relativ scurt.
Pentru a fi obiectiv, vă spun tot de la început că cei de la MSC au inversat iarăşi ora cinei, faţă de ceea ce am completat în formularul de rezervare, eu văzând mai mulţi oameni nemulţumiţi de acest aspect (unul dintre puţinele minusuri de pe MSC FANTASIA, problemă pe care am soluţionat-o din a 2-a seară).
În rest, servicii excelente, distracţie la mare înălţime (atât în barul INSOLITO, cât şi la disco şi la teatru); multe baruri şi restaurante foarte frumoase, chiar superbe; serviciul gratuit de distracţie cu copii (pentru noi acest lucru a fost excelent, scăpând de unele griji şi de a mai “sta cu gura” pe copil). Era să uit de piscine (cu apă cam rece) şi de jacuzzi, unde te poţi relaxa într-un mod foarte plăcut.
Itinerariul a fost frumos, pornind de la Veneţia (nu cred că are sens să adaug vreun cuvânt depre acest oraş binecunoscut), apoi Bari (spre surpriza noastră, este un oraş frumos, curat şi cu cladiri interesante, plus o faleză superbă). Katakolonul a fost a 3-a oprire, dar nu a excelat ăn obiective frumoase, însă a fost interesantă plimbarea cu mini-carul, în care am ascultat muzică grecească (ce a cam lipsit pe navă), apoi culesul de portocale şi degustarea de vinuri, precum şi puţină plajă; atenţie la intervalul orar în care vin aceste trenuleţe – ei spun că vin la 20-30 minute, dar în realitate au venit la 40 şi chiar după 60 minute!). Santorini a fost al 4-lea port, dar numărul 1 în preferinţele noastre şi aleg să las să fie descoperit de vizitatori, cu priveliştile sale extraordinare, atât din Thira, cât şi din Oiia. În Atena am descoperit un oraş cu foarte multă istorie şi prin urmare vestigii interesante, dar Corfu nu prea a fost pe gustul meu, existând şi numeroase clădiri neîngrijite şi mii de buticuri.
Dubrovnikul este superb, după aprecierea mea, atât ca imagine din port, chiar de pe navă, cât şi cu privire la cum arată oraşul vechi – cetatea.
Nu am timp să adaug mai multe impresii acum şi totodată doresc să nu plictisesc, însă concluzionez că a fost, iarăşi,  de vis.
 
Vă mulţumesc !
ION