Croaziera MSC Preziosa - Mediterana de Vest - Noiembrie 2015

Croaziera oferita de Emanuela Anton


Va multumesc pentru e-mailul de bun venit. Trebuie inca de la inceput sa va spun ca in afara de cele cateva intamplari neplacute si de impact pe care le-am trait(pierderea trenului, blocarea usilor trenului care nu se deschideau tocmai cand trebuia sa coboram in gara,etc); in rest  totul a fost O.K. Conditiile de cazare au fost bune, curatenie, schimbat zilnic lenjerie, mancare proaspata si gustoasa, personal serviabil, etc.
Sunt insa cateva lucruri care mi-au atras atentia in mod deosebit si pe care ar trebui sa le stiti. In primul rand faptul ca dupa ce se ajunge cu mare greutate in gara la Civitavechia, acolo stupoare nu era afisat nici un indicator si nu ne astepta nici un autocar sau mijloc de transport care sa ne duca la vapor(nici macar un taxi). Am parcurs drumul pe jos cu bagajele desi erau aprox 2-3 km de mers. Apoi totul a fost O.K. la inbarcare cat si in stationarile efectuate in diferitele porturi inclusiv in Palma de Malorca unde am ajuns pana la urma desi se schimbase itinerarul initial. Probleme am intampinat la Marsilia unde la intoarcerea din plimbari a trebuit sa asteptam aproape 2 ore pentru a reintra pe nava, trecand prin doua filtre vamale si stand o perioada lunga de timp in frig afara(batea un vant de peste 100 km/h) si asta datorita proastei organizari atat a celor din port cat si a securitatii de pe vapor care au fost total depasiti de eveniment si nu stiau cum sa rezolve problema.Tocmai pentru acest motiv in ultima zi am evitat sa mai vizitam Genoa tocmai pentru a nu mai pati ceva asemanator. In rest totul a fost frumos si in plus am cunoscut romani extraordinari angajati la bordul navei, unii dintre ei pe functii cheie, cu care ne-am imprietenit. Dealtfel am format un grup de circa 9 romani (2 din Braila, 3 din Tulcea, 2 din Timisoara si noi 2 din Bucuresti) cu care am socializat si am petrecut o parte din timp impreuna, ba chiar am si facut excursii comune in diferitele porturi vizitate. Per total a fost o reusita si va multumesc pentru colaborare.Probabil ca in anii urmatori o sa reluam calatoria, probabil pe un alt itinerar. Apropo, as dori sa va intreb ce reprezinta punctele acumulate pe card ?( 1 punct la cei 200 Euro cheltuiti pe vapor), sau mai exact ce avantaje ne ofera la o noua excursie?
 
In speranta unei colaborari si pe viitor, va urez sarbatori fericite si " La Multi Ani".
 
P.S. Probabil o sa va contacteze colegi de-ai mei de la minister pe care  i-am convins ca merita efortul financiar de a merge intr-o astfel de croaziera.