Croaziera Horizon - Caraibe - 26 Noiembrie 2015Buna ziua D-na Daniela

 
Croaziera pe vasul HORIZON a fost o experienta minunata pe care cred ca  macar o data in viata ar trebui sa o avem fiecare dintre noi.
- Personalul a fost foarte amabil si profesional incepind de la Capitan, Manager si pina la utimul ofiter. La magazinele de pe vas, la Cazino, la restaurantul Splendid si la toate locurile destinate  turistilor pasageri pe nava, ne-au intimpinat numai presoane profesioniste, gentile si cu zimbetul pe buze. Multi din personal erau romani nu numai fumosi fizic dar si de inalta calitate profesionala. Singurul lucru mai putin placut a fost cind baietii care deserveau barul de la piscina nu dozau bine cantitatile la cocteiluri, care dadeau pe dinafara si cu miinile murdare luau alte pahare sa ni le serveasca cu apa si .......nu mai puteai bea nimic .... deoarece era foarte neplacut sa bei apa dintr-un pahar "zoit" cum spun romanii.   Ei saracii nici nu isi dadeau seama deoarece cred ca veneau din tari in care igiena este un "optional" si cind le spunei ca nu mai vrei apa  si ca ar trebui sa schimbe paharul, se uitau cam lung .....la noi.
Am fost un grup de 6 persoane si toti am remarcat aceiasi curatennie si grija ca totul sa fie perfect. Indiferent in ce colt te duceai   pe vas, totul era curat si pus la locul lui. Salile de restaurant atat cel din interior cit si cele amenajate afara, erau curate, ingrijite tot timpul si bine deservite de personal.  Felicitari intregului personal si mai ales acelor persoane care supravegheau ca totul sa iasa bine.
- Excursiile organizate de HORIZON, au fost frumoase si distractive, iar plajele pe care ne-au condus si unde am fost lasati sa ne prajim la soare si sa inotam erau superbe, ca de exemplu in insula Guadelupe - plaja Sainte-Anne, sau in insula St. Marteen - plaja Marigot unde poti ajunge si cu un taxi pe apa (un vaporas care pentru 7 dolari te duce direct pe plaja in citva minute. Interesanta si simpatica a fost excursia Margarita party  de pe insula Margarita din Venezuela, unde in afara muzicii caraibiene de pe autobuzul deschis si a  bauturilor oferite, am fost insotiti tot timpul de o escorta de politie pe 2 motociclete care ne tineau hangul la cintat si care ne-au insotit la dus si la intors si ne-au asteptat si la plaja, asta ca sa ne asigure o securitate totala.
- O alta parte frumoasa a croazierei in Caraibi a fost  faptul ca responsabilii de pe vas ne-au oferit o securitate si o siguranta maxima pe toata perioada. Nimic nu a fost lasat la voia intimplarii. Alte 2 excursii minunate au fost cele de pe insula Martinica: la St. Pierre - distileriile de rom (cel mai bun  si mai ieftin dn insule) si cea cu "Beach Tour" unde am avut ocazia sa vedem mai multe zone minunate cu plaje vulcanice din Martinica, dar si sa ascultam muzica gustind din romul foarte bun si de calitate pe care nu l-au oferit.
- Surpriza finala (a inceput pe la jumatatea croazierei) oferita de conducerea HORIZON, a fost formatia Trubadur care a urcat pe vas din insula Martinica si ne-au delectat cu muzica lor frumoasa si cu dansul caraibian pina la intoarcere in St. Domingo. Au fost extraordinari, nimeni nu mai pleca la dormit pina nu inchideau instrumentele muzicale si toata lumea dansa.....  
- Concluzia: croaziera a fost minunata iar raportul calitate - pret, este absolut in favoarea turistului pasager. Ne-au rasfatat cu mincaruri si dulciuri de la care cu greu te puteai abtine sa nu le gusti, iar seara speciala cu maincaruri exotice a fost superba iar bucatarii sau intrecut pe ei in arta decorarii.   
- Daca atunci cind am ajuns la aeroportul S. Domingo pe 26.11.2015, primul impact a fost dur deoarece noi eram imbracati de iarna si am suferit de cald si de oboseala deoarece a trebuit sa asteptam vreo ora si jumatate/doua ca, cei care trebuiau sa ne duca la port pt. a urca pe nava. Organizatorii transportului erau foarte dezorganizati si ne-au transportat cu niste autobuze vai de mama lor si a trebuit sa mai facem si alt rind asteptind peste o ora cotrolul si urcarea pe vas in portul de plecare din St. Domingo incat am ajuns epuizati in camere . Lucrurile la debarcare de pe 5.12 sau schimbat in mod miraculos: am avut o debarcare rapida, organizata bine cu autocare care ne asteptau deja sa ne preia sa ne duca la aeroport.
Felicitari tuturor celor care s-au implicat si au rezolvat aceste inconveniente.   
Va transmit cu un alt mail fotgrafii din croaziera cu vasul HORIZON
In numele micului grup, va imbratisez cu mut drag si va transmit salutari tutror.
Veronica Ropotica 
PS: daca este nevoie va traduc toul si in italiana - vazind ca am calatorit ca cetatean italian
 
Scumpa mea Daniela, a fost o experienta minunata si binecuvântata, iar asta se datoreaza foarte mult voua, echipei de pe Horizon. Da sunt in masina in drum de la aeroport  spre P. Neamt si multumesc. Impresiile detaliate am sa ti le transmit miine dupa amiaza. O intrebare: pot sa le public impreuna cu fotografiile de la diverse feste si pe FB unde am multi prieteni din toata lumea(sau aproape)? Multumesc cu recunostinta si cu mult  drag. Veronica