MSC Cruises si Fincantieri, celebreaza scoaterea la apa a navei MSC Seashore

• MSC Seashore va fi a doua nava noua a MSC Cruises, care va intra in serviciu in 2021, ca parte a planului de investitii al companiei.

• Noua nava amiral va prezenta cea mai recenta si avansata tehnologie de protejare a mediului.

• Fiind o varianta imbunatatita, nava va oferi mai multe cabine, mai multe baruri, saloane si restaurante si cel mai mare raport spatiu-oaspete, din flota companiei.

Geneva, Elvetia si Trieste, Italia, 20 august 2020 – Scoaterea la apa a navei MSC Seashore a avut loc astazi la santierul naval Fincantieri din Monfalcone, Italia. Aceasta reprezinta o etapa importanta in constructia navelor, deoarece este prima data cand o noua nava atinge apa si intra in urmatoarea faza de constructie. MSC Seashore, care va fi cea mai lunga nava a companiei – 339 de metri, cea mai mare si cea mai inovatoare nava construita vreodata in Italia, a fost mutata acum intr-un doc umed pana la livrarea ei in iulie 2021 pentru a permite lucrari  interiorul ei.

MSC Seashore va deveni a treia nava, dintr-un total de patru, din clasa de nave inovatoare si de ultima generatie a companiei MSC Cruises, urmand MSC Seaside si MSC Seaview, care au fost lansate in 2017, respectiv 2018, si prima dintre cele doua nave Seaside Evo, care vor avea mai spatii publice, recent proiectate, mai multe cabine si cel mai mare raport spatiu pe oaspete de pe oricare nava din flota companiei.

Giuseppe Bono, CEO Fincantieri, a comentat: „Scoaterea la apa a fost intotdeauna unul dintre cele mai satisfacatoare momente pentru cei implicati in constructia unei nave. De asemenea, este ocazia de a consolida si mai mult angajamentul tuturor, pentru ca atunci cand nava atinge marea s-au facut deja multe lucrari, dar inca mai raman multe. Acest lucru se aplica si mai mult navei „MSC Seashore”, care va deveni noua nava amiral a liniei MSC Cruises: o nava de ultima generatie, care se concentreaza pe inovatie, tehnologie si design si subliniaza amprenta Fincantieri”. Bono a concluzionat: „Situatia incerta cu care ne confruntam in intreaga lume, adauga o valoare si mai importanta acestei zi, care este una importanta nu doar pentru MSC Cruises si pentru compania noastra, ci si pentru intreaga industrie a croazierelor.”

Pierfrancesco Vago, presedinte executiv MSC Cruises a adaugat: „Ne-am angajat in programul nostru de constructii, care cu fiecare noua nave inovatoare construita, stabileste noi standarde in industrie. MSC Seashore va fi de fapt, cea mai mare si cea mai inovatoare nava de croaziera construita vreodata in Italia, oferind cea mai recenta si cea mai avansata tehnologie de mediu disponibila in prezent. Ea va fi, de asemenea, una dintre cele doua nave noi pe care le vom primi in 2021, bazandu-ne astfel pe credinta noastra in perspectivele de crestere pe termen lung ale sectorului – asa cum a demonstrat si revenirea in serviciu a primei noastre nave, in 16 august, precum si investitiile realizate in noul nostru protocol de functionare in materie de securitate si sanatate, care deja stabileste un nou standard in industrie.”

Tehnologie de mediu de ultima generatie

Nava de 169.500 tone, cu o capacitate maxima de 5.877 de pasageri, va fi echipata cu cele mai noi tehnologii pentru a minimiza impactul ei asupra mediului.

MSC Seashore va fi echipata cu un sistem de reducere selectiva a cataliticii (SCR) de ultima generatie, pentru a reduce oxidul de azot cu 90% si un sistem avansat de tratare a apelor uzate, de generatie urmatoare (AWTS), pentru a trata apele uzate la o calitate foarte inalta, unde produsul final are un standard mai bun decat majoritatea standardelor de deseuri municipale din toata lumea.

Aceste caracteristici se vor adauga la alte tehnologii de mediu eficiente, implementate pe MSC Seashore si pe intreaga flota a companiei, pentru a reduce impactul continuu asupra mediului si pentru a asigura emisii de aer mai curate, inclusiv sisteme de curatare hibride de gaz de evacuare (EGCS) care elimina 98% din oxidul de sulf provenit din emisiile navelor; sisteme avansate de gestionare a deseurilor; sisteme de tratare a apei de balast aprobate de Garda de Coasta a Statelor Unite; Sisteme de ultima generatie pentru prevenirea descarcarilor de ulei din spatiile cu masini si diverse imbunatatiri eficiente in ceea ce priveste eficienta energetica – de la sisteme de recuperare a caldurii pana la iluminare cu LED. In plus, MSC Cruises are in prezent trei nave pe baza de GNL, in timp ce una este in prezent in constructie.

Design imbunatatit

MSC Seashore, la fel ca si celelalte nave din clasa Seaside, ofera o gama larga de caracteristici uimitoare si un design deosebit, pentru a permite oaspetilor sa se conecteze cu marea, cum ar fi spectaculosul Pod al Suspinelor, ascensoare panoramice uimitoare la pupa navei si pasarele elegante din sticla.

Unele dintre noile imbunatatiri, includ lungimea extinsa a navei cu 16 metri, 10.000 de metri patrati de spatiu suplimentar pe punte pentru o mai buna experienta la bord, un MSC Yacht Club mai mare – „nava inclusa in cadrul unei nave”, concept premium  – si un flux de oaspeti imbunatatit, cu doua puncte de intalnire centrale, pozitionate la partea de mijloc si inainte a navei.

MSC Seashore va oferi o gama mai larga si in ceea ce priveste cazarea la bord, cu mai multe apartamente, incluzand inca 28 apartamente cu terasa, doua apartamente cu cada de hidromasaj.

Familiile vor putea beneficia de cabine care leaga doua sau trei cabine alaturate si pot gazdui intre sase si 10 persoane, plus vor fi disponibile cabine mai mari si mai spatioase pentru oaspetii cu handicap – 75 in total.

Vor fi introduse doua branduri noi de restaurante si cinci restaurante de specialitate, localizate astfel incat a le putea oferi oaspetilor o vedere spre mare, in timp ce vor lua masa in aer liber.

MSC Seashore va avea un nou salon pe doua etaje, un cazino mai mare si 20 de baruri, cafenele si saloane distincte. Nava va avea un design nou pentru piscina de la pupa, o piscina interioara mai mare si un parc de distractie nou pentru oaspetii de toate varstele. Cluburile pentru copii au fost separate de cele pentru adolescenti.

Nava va prezenta cea mai recenta tehnologie centrata pe clienti, cu MSC for Me, disponibila pe mai multe canale digitale, oferind oaspetilor o modalitate fara stres de a planifica si rezerva lucrurile care conteaza pentru ei. Oaspetii pot accesa informatii printr-o serie de ecrane digitale, inclusiv o aplicatie TV utila, interactiva in cabina, precum si ZOE, asistentul personal de croaziera, disponibil in fiecare cabina.

In vara anului 2021, toate cele trei nave din clasa Seaside vor naviga impreuna pe Mediterana de Vest. Aceste nave au fost concepute astfel incat sa fie perfecte pentru sezonul de vara, iar oaspetii sa se poata bucura de pe punte de privelistile uimitoare asupra marii.

MSC Seashore va oferi popularul itinerariu „Sase Perle”, care va ancora in orase din Italia, precum Genova, precum si vizite la Pompei, Napoli; Messina, Sicilia; Valletta, Malta; Barcelona, Spania si Marsilia, Franta. MSC Seaside si MSC Seaview de asemenea, opereaza itinerarii populare, de 7 nopti in Mediterana de Vest, avand ca port de plecare, orasul Genova.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.