MSC Cruises

FLOTA

In prezent linia de croaziera MSC Cruises detine o flota formata din 20 vase lansate la apa sau care urmeaza sa fie lansate in curand:

MSC Armonia (2001), MSC Lirica (2003), MSC Opera (2004), MSC Sinfonia (2005), MSC Musica (2006), MSC Orchestra (2007), MSC Poesia (2008), MSC Fantasia (2008), MSC Splendida (2009), MSC Magnifica (2010), MSC Divina (2012), MSC Preziosa (2013), MSC Meraviglia (2017), MSC Seaside (2017), MSC Seaview (2018), MSC Bellissima (2019), MSC Grandiosa (2019), MSC Seashore (2021) si MSC Virtuosa (2021), MSC World Euorpa (2022). In plus ca si plan de dezvoltare pana in anul 2026, linia de croaziera a mai comandat inca 10 vase noi ce se vor alatura flotei actuale.

DESPRE COMPANIE

Sediul central al celei mai mari linii de croaziera private din lume este in Geneva, Elvetia. Tot aici este si sediul companiei parinte “Mediterranean Shipping Company”, cea de-a doua cea mai mare companie de transport de containere din lume.

Linia de croaziera si-a inceput activitatea dupa ce a achizitionat compania italiana “Star Lauro” in anul 1995 si a operat cu o flota de doua vase mai vechi, Monterey si Rhapsody. Dupa ce au mai avansat operatiunile au cumparat si vasul Melody, urmat de alte vase aproape noi de la compania Festival Cruises ce intrase deja in faliment.

MSC Cruises a crescut enorm in ultimii ani, neobisnuit pentru o companie ce e detinuta privat, de catre o familie cu un trecut bogat in activitatile maritime si nu de catre o corporatie fara fata. In 2014, compania MSC Cruises a decis sa upgradeze vasele din clasa Lirica (MSC Armonia, MSC Lirica, MSC Opera si MSC Sinfonia) si astfel acestea au fost taiate si extinse cu mai multe cabine exterioare cu balcon pentru a crea o experienta si mai confortabila pentru pasageri.

Anul 2017 a venit cu doua vase noi, respectiv MSC Meraviglia si MSC Seaside, iar anul 2019 a venit cu inca un vas nou, MSC Grandiosa – vase spectaculoase, cu o varietate de facilitati si atractii adresate persoanelor ce calatoresc cu familia. Aceste vase noi au venit si cu o responsabilitate mai mare pentru linia de croaziera, astfel incat compania incepe sa creasca si sa inoveze tot mai mult, oferind chiar si parteneriate la bord cu brand-uri celebre precum Chicco, Cirque du Soleil, Eataly, Lego, TechnoGym si Samsung.

Natura a facut-o Frumoasa, noi am facut-o Unica

Descoperiti noua noastra destinatie din Bahamas : Ocean Cay MSC Marine Reserve. Aici puteti sa va petreci timpul bucurandu-va de o  experienta unica pe autentica rezervatie Marina din Caraibe, in timp ce va conectati cu natura, si simtiti spiritul din Bahamas, intr-un mediu inconjurator eco.

Pe insula puteti sa bucurati de un masaj relaxant intr-o cabana, si sa descoperiti frumusetile marii explorand zona cu excursii dedicate.

  

VIATA LA BORD

Vasele MSC Cruises se preteaza perfect pentru cuplurile adulte, calatorii singuri si familiile cu copii. Sunt ideale pentru cei ce cauta o atmosfera precum viata intr-un oras mare cu influente multinationale si multiculturale, cafenele exterioare si activitate constanta acompaniata de multa muzica live si seri de distractie tarzie.

MSC Cruises practica patru categorii distincte de tarife, fiecare dintre acestea incluzand beneficii diferite, astfel incat este foarte important sa alegeti categoria potrivita pentru dumneavoastra si pentru experienta asteptata. Acestea sunt Bella (pentru o experienta de baza unde primeaza tariful croazierei), Fantastica (pentru un confort mai sporit si flexibilitate la rezervare), Wellness (pentru iubitorii unui stil de viata sanatos si nelipsit de sport) si Aurea (pentru mai multe servicii incluse in tarif si pentru iubitorii de tratamente de tip SPA). 0

Vasele mai mari (MSC Divina, MSC Fantasia, MSC Preziosa, MSC Splendida, MSC Meraviglia, MSC Seaside, MSC Seaview si MSC Grandiosa) detin un salon exclusiv pentru pasagerii din categoria Yacht Club pe cand MSC Divina, MSC Meraviglia, MSC Preziosa si MSC Seaside, MSC Seaview si MSC Grandiosa fiecare au cate un restaurant separat dedicat membrilor Yacht Club cu asezare libera, fara ore prestabilite, piscina privata, bar, cafenea si zona de plaja privata si de asemenea si acces exclusiv la Spa-ul Aurea, imbarcarea prioritara precum si serviciile unui valet dedicat.

De ce e compania atata de succes? E din cauza “software-ului” (membrilor de echipaj) si a atentiei oferite lucrurilor marunte.

La bordul vaselor se vorbesc cinci limbi straine de circulatie internationala, iar in ziua imbarcarii anunturile se fac in engleza, franceza, germana, italiana si spaniola prin sistemul public de anunturi.

Datorita accentului multilingvistic, spectacolele si divertismentul de la bord este mai mult vizual decat verbal. Din acelasi motiv, la bordul vaselor MSC Cruises nu veti intalni niciodata lectori. Iubitori de trabucuri fine vor gasi o selectie de trabucuri cubaneze la bord (Cohiba, Montecristo, Romeo e Julieta, Partagas), dominicane (Davidoff) dar si italiene (Toscano) in saloanele special dedicate fumatorilor de la bordul vaselor.

Decorul este incontestabil European cu influente Mediteraneene ce creeaza o atmosfera de eleganta. Aceasta atmosfera este intregita si de prezenta unor materiale de inalta calitate precum marmura italiana si cristalele Swarovski folosite in interiorul treptelor din Atrium.

PENTRU COPII

Copiii sunt impartiti pe trei grupe de varste la bord cu facilitati diferite pentru fiecare:

  • Mini Club (intre 3 si 9 ani)
  • Junior Club (intre 10 si 13 ani)
  • Teenagers Club (peste 14 ani, se poate opta pentru carduri pre-platite de adolescenti)

Cu toate ca facilitatile si zonele de joaca nu sunt asa ample ca la alte linii de croaziera, MSC Cruises pune la dispozitie un serviciu de “baby parking” pentru parintii ce doresc sa mearga intr-o excursie optionala in port si nu au cu cine sa isi lase copilul. Mascota MSC Cruises este “Do-Re-Mi” inspirata din filmul “Sunetul Muzicii” si viata familiei Von Trapp, familie indragita de toti cinefilii.

La bordul vaselor MSC Cruises familiile cu copii vor putea sa isi petreaca timpul liber in Aqua Parc si pe toboganele cu apa din interiorul acestuia, jucand jocuri de top pe faimoasele console Playstation, Xbox sau Wii, bucurandu-se de atractii si de jocuri de ultima ora in cadrul lumii virtuale, vizionand un film la cinema-ul 4D sau simtindu-se ca un adevarat sofer de curse in simulatorul de Formula 1.

DESTINATII

Vasele MSC Cruises se pot intalni in destinatii precum Marea Mediterana, Europa de Nord, Caraibe, Cuba si Antilele Olandeze, Emiratele Arabe Unite, America de Sud, Africa de Sud, Asia, Statele Unite ale Americii si Canada precum si in itinerarii in jurul lumii.