Cele mai bune excursii din Asia de Sud-Est

singapore-flyer-wheel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Puteți găsi un pic din toate în Asia de Sud-Est: orașe moderne, plaje liniștite, minuni antice și diverse culturi exotice. Regiunea devine din ce în ce mai populară pentru croaziere, deoarece liniile de croazieră crează itinerarii extinse și fac apel la mai multe porturi.

Opțiunile pentru excursiile la țărm sunt multe și tind spre a satisface gusturile fiecăruia, fie că vă place să vă relaxați sub un palmier, sau să vizitați un obiectiv ce aparține Patrimoniului Mondial UNESCO, ori să faceți o plimbare printr-o piață locală.

În Singapore, luați în considerare scena nopții strălucitoare, inclusiv punctul de vedere de la roata Singapore Flyer Ferris a cărui înălțime atinge 164 de metri, și plimbați-vă printre cei mai luminoși “super copaci” din grădinile de lângă Golf

Vâsliți pe un caiac printre izbitoarele formațiuni de rocă carstică din Golful Halong, Vietnam, pentru o vedere mai aproapiată pe care alți vizitatori nu o vor vedea.

În micul regat din Brunei, pe insula Borneo, călătoriți pe râu pentru a vizita foștii vânători de capete, populația Iban ce trăiesc  împreună în case lungi ce sunt de mărimea unui teren de fotbal.

În Indonezia, vizitați școala Jakarta pe care președintele Barack Obama a vizitat-o o dată la o întâlnire cu studenții. Sau urcați pe muntele Bromo Probolinggo cu ajutorul unui vehicul de patru roti și luați în considerare opțiunea de a vedea spectaculosul crater vulcanic.

Pentru a vă stabilii anumite așteptări, există un lucru important pe care ar trebui să-l știți despre porturile din Asia de Sud-Est: Acestea sunt, uneori, destul de departe de orașele și obiectivele turistice pe care veți dori să le vizitați. Asta înseamnă să alegeți cea mai potrivită excursie pe țărm- și aveți răbdare când faceți plimbari mai lungi cu autobuzul -este esențial.

Iată un ghid pentru unele dintre excursiile noastre preferate din Asia de Sud-Est.

Bangkok (Laem Chabang), Thailanda

Elephant Village

2

Dacă ați văzut deja Bangkok sau nu doriți să faceți o călătorie de mai mult de 90 minute în oraș din portul Laem Chabang, această excursie este o alternativă excelentă. Elephant Village este în Pattaya, la aproximativ 30 de minute de port. Este un sanctuar al elefantului și casă a pachidernilor ce au lucrat anterior în industria de cherestea, însă acum vârsta sau problemele lor îi împiedică să facă aceste sarcini obositoare.

Pe acest tur, veți întâlni animalele și veți vedea o demonstrație a tehnicilor de dresaj ale elefantului, îmbăierea lor și numere de rotire, însă și stilul de viață tradițional și practicile de lucru din jurul elefanților din Thailanda rurală. Veți avea de asemenea, ocazia să asistați la o ceremonie tradițională a ceaiului, ce datează din vremurile pe când elefanții asiatici erau pe câmpul de luptă.

Unele versiuni ale acestui tur includ, de asemenea, o plimbare pe elefant și alte activități, în funcție de linia de croazieră.

Cine ar trebui să meargă: Cei care iubesc acești giganți blânzi vor beneficia cel mai mult din acest tur.

De ce: Elefanții sunt o parte integrantă a istoriei Thai, în plus vizita dumneavoastră va contribuii la întreținerea sanctuarului.

Phuket, Thailanda

Bucătăria Thai la Blue Elephant

3

Blue Elephant este una dintre cele mai mari școli de gătit din Thailanda. Turul dumneavoastră începe cu o excursie la piața produselor proaspete, alături de instructorul dumneavoastră, unde veți învăța să selectați ingredientele. Înapoi la școală, veți afla mai multe despre ierburi și condimente, ce aromează bucătăria thailandeză, precum și de gustul sărat-dulce-acru-picant, clasic pentru mâncarea thailandeză.

Veți avea apoi o experiență unde veți prepara patru feluri de mâncare: un aperitiv, supă, un fel de mâncare principal și o garnitură, care va fi prânzul dumneavoastră.

Noi apreciem foarte mult această școală de gătit, deoarece este foarte bine echipată (există chiar și un prim-plan video pentru a vedea demo-uri bucătarului în detaliu), iar participanții au propriile lor stații de gătit.

Cine ar trebui să meargă: Cei care sunt gurmanzi, cei de 12 ani și mai în vârstă, inclusiv orice persoană interesată de principiile bucătăriei thailandeze, vor ajunge să se bucure de această excursie.

De ce: Încercați produsele alimentare locale și uimiți pe cei de acasă cu noile rețete și aptitudini.

Canoe în Sea Cave

4

Tururile Phuket oferă, de obicei mare și soare, dar dacă sunteți în căutare pentru ceva mai neobișnuit, îndreptați-vă cu autobuzul spre Parcul Național Phang Nga Bay pentru a face această excursie. Acolo, vă veți îmbarca la bordul une canoe Sea Explorer de trei persoane pentru a vizita lagune și peșteri marine. Singura modalitate de a vizita aceste peșteri este pe apă, ceea ce transformă acest lucru într-o aventură deosebit de interesantă. După aceea, puteți lua un prânz în stil thailandez și, eventual, veți avea timp pentru a vizita o fabrică de acaju pentru degustare și cumpărături.

Cine ar trebui să meargă: Această excursie este ideală pentru iubitorii de natură, care sunt în formă și mai în vârstă de 6 ani.

De ce: Veți avea  șansa de a explora dintr-o perspectivă diferită unele peșteri interesante, dar și formațiuni de rocă spectaculoase.

Sihanoukville, Cambodia, și orașul Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam

5

Dacă o excursie în Asia de Sud-Est este pe listă dumneavoastră de destinații, nu ratați Angkor Wat și alte temple uimitoare din apropierea lui Siem Reap, Cambodgia. Dacă vreți să vizitați Sihanoukville sau orașul Ho Chi Minh, va trebui să părăsiți nava timp de două nopți și să luați un zbor de la Siem Reap – dar credeți-ne, merită.

O să vizitați templul Angkor Thom, decorat cu mai mult de 200 de fețe zâmbitoare uriașe și misterioase; Ta Prohm, unde copacii banyan și rădăcinile lor masive se strâng în jurul clădirilor vechi, perfect pentru o fotografie; și Angkor Wat, cel mai mare templu din lume, cu un volum de piatră, care este egal cu piramida lui Keops din Egipt. (Timpul permite, recomandăm să mergeți pe cont propriu pentru a vedea răsăritul de soare la Angkor Wat în cazul în care turul nu include această vizită.)

Toate templele au sculpturi frumoase în basorelief din piatră, și fac parte toate din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cine ar trebui să meargă: Iubitorii de cultură și istorie vor iubi această călătorie. Este posibil să se bucure de temple de la distanță, dar pentru cea mai bună experiență, ar trebui să fie suficient de apți pentru a urca și pentru a explora diferite niveluri. De asemenea, ar trebui să acorde o atenție strictă la cerințele de îmbrăcăminte, inclusiv mâneci lungi și nu pantaloni scurți sau fuste. Acest lucru poate fi un lucru dificil datorită căldurii din Cambodgia, așa că întrebați-vă dacă aveți condiția necesară penru a suporta acest lucru.

De ce: Veți experimenta unele dintre cele mai uimitoare și mai reprezentative obiectivele turistice din Asia de Sud-Est.

Orașul Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam

Tunelele Cu Chi

6                                                                                                                             

Inițial construcția a început în anul 1948, în timpul luptei Viet Minh împotriva coloniei franceze, dar tunelele Cu Chi, figurau de asemenea și în războiul din Vietnam (sau Războiul american, așa cum localnicii îl numesc). Ele au fost săpate la o înălțime de circa 11 metri sub pământ, folosind numai unelte rudimentare. Tunelele au în medie mai puțin de 1 metru lățime și 1,5 metri înălțime, însă se întind la peste 193 de kilometrii și, la un moment dat, adăposteau mai mult de 16.000 de oameni. Veți vedea mai întâi un ecran cu unele dintre instrumentele și armele folosite de luptătorii de gherilă. Apoi, veți avea posibilitatea de a vizita complexul, care a fost extins și ventilat în unele zone, astfel încât acum este mai ușor să aveți acces subteran la sălile de întâlnire, bucătării, spitale și zone de dormit. Dacă sunteți aventuroși, puteți explora, de asemenea, un pasaj fără iluminare, care nu a fost modificat.

În funcție de linia de croazieră, unele excursii includ un tur cu autobuzul al obiectivelor turistice din Saigon ce au fost prezente și în războiul din Vietnam.

Cine ar trebui să meargă: Cei pasionați de militărie și orice persoană interesată de războiul din Vietnam ar trebui să facă acest tur.

De ce: Participanții au ocazia de a vedea războiul din Vietnam din cealaltă tabără.

Da Nang (Chan May), Vietnam

Turul mediului rural pe bicicletă și orașul Hoi An

7

Hop pe o bicicletă în Da Nang (Chan mai) pentru a face o plimbare pitorească prin micul sat de fermieri din Cam Thanh, și opriți pentru masa de prânz la un restaurant local. Apoi explorați pe jos intrigantul oraș Hoi An, unde veți vedea magazine de tip casă construite de către comercianții de mare din China și aflați despre lunga istorie a zonei. Orașul este renumit pentru felinarele fabricate (un suvenir interesant) și pentru croitoriile sale.

Ca parte a acestui tur special, vă veți opri la un atelier de marmură și la plaja My Khe. Mai există și alte tururi care includ un traseu de ciclism în jurul orașului Hoi An.

Cine ar trebui să meargă: Cicliștii și cei pasionați de istorie și arhitectură sunt candidații ideali.

De ce: Acest tur este o experiență dublă, deoarece vă permite să experimentați viața rurală vietnameză cu bicicleta, și de asemenea, vă poartă în orașul Hoi An ce aparține Patrimoniului UNESCO din Hoi An.

Singapore

Misterele Orientului

8                                                                                                                                                                                                                                                                                       Acest tur neobișnuit explorează Feng Shui, arta antică asiatică de a crea armonie și echilibru în viață pentru a promova succesul în afaceri și bunăstarea generală. Cu toate că Singapore este un oraș modern, cosmopolit, aceste principii, care datează de mii de ani, sunt încă foarte mult în utilizate.

În această excursie, veți vizita o galerie Feng Shui pentru a afla modul în care obiectele de uz casnic pot fi plasate pentru a aduce noroc și armonie. Veți vedea modul în care influența Feng Shui a avut impact asupra clădirilor majore din Singapore și veți vedea modul în care arhitecții folosesc principiile yin-yang și cele cinci elemente independente. Veți vizita, de asemenea, o fântână masivă, care apare în multe povești de avere, datorită design-ului său. În cele din urmă, veți avea numele dumneavoastră sau un citat scris în caligrafia respectivă pe un evantai.

Cine ar trebui să meargă: Cei interesați de filosofia de Est sau căutătorii de noroc se vor simții bine în această excursie.

De ce: Nu știi niciodată ce s-ar putea întâmpla ..

Penang, Malaezia

Cel mai bun producător de baticuri din Penang: Tu!

9

În această excursie, veți explora cele patru metode de producere a unui batic din Malaezia – bloc de imprimare, desenat de mână, imprimare cu poză și cu acele culori vibrante- ca mai apoi să vă faceți propria eșarfă-batic de bumbac, folosind metoda bloc pentru a ștampila modele de ceară pe material, și apoi băgat în colorant. Procesul se repetă de mai multe ori, pentru că acea ceară rezistă colorantului, creând un design permanent. După ce ați terminat eșarfă, acesta va fi tratată pentru a stabiliza culorile, apoi va fi trimisă prin poștă acasă la dumneavoastră. Workshop-ul are loc la Batik Factory Penang, faimos pentru practica sa neobișnuită de a imprima pe ambele fețe ale materialului. După aceea, veți avea șansa de a face cumpărături de la buticul din clădire  pentru îmbrăcămintea respectivă.

Cine ar trebui să meargă: Această activitate este ideală pentru artiști și cei îndemânatici, care sunt capabili să stea în atelier o oră.

De ce: Veți avea șansa de a vă face propriul suvenir în timp ce veți învața puțin despre limba malaieză.

Kuching, Borneo, Malaezia

Orangutan Sanctuary

10                                                                                                                                                                                                                                                                                      În acest tur, veți vizita Semenggoh Wildlife Center, situat într-o teritoriu natural. Este casa unor urangutani orfani și alte animale rănite sau abandonate ce sunt în curs de a fi reabilitate. Veți vedea urangutanii ce vin din pădure pentru a lua masa pusă pe platforme. Destul de des, apar și poznele. Cel puțin, veți obține o vedere de aproape a acestor primate, ce par a avea expresii faciale aproape ca omul.

Anumite excursii includ, de asemenea, o vizită la o fabrica de ceramică și o plimbare în orașul Kuching, ce aparține Patrimoniului.

Cine ar trebui să meargă: Încercați acest tur dacă sunteți un iubitor al naturii, activ și puteți tolera două ore de mers pe jos și să stați în picioare pe suprafețe naturale.

De ce: Nu sunt prea multe locuri în lume unde puteți vedea urangutani, dar Borneo este unul dintre ele.

Bali, Indonezia

Artă și meșteșuguri din Bali

11

Sate întregi din Bali se specializează într-o formă deosebită de artă, iar acest tur profită de acest fapt. Veți vizita un sat care este un centru de aur și argint, unde artizanii produc bijuterii delicate; o altă destinație cunoscută pentru producerea baticurilor din Bali; un centru important de prelucrare a lemnului, unde meșterii fac statui și măști; și în cele din urmă un sat cunoscut pentru pictorii săi.

Cine ar trebui să meargă: Cumpărătorii, colecționarii și cei interesați de artă vor beneficia de această excursie. Nu este necesar să mergeți mult pe jos, iar atelierele nu sunt dotate cu facilități pentru scaunele cu rotile.

De ce: Puteți umple acea valiză în plus cu artefacte din Bali de calitate.

Komodo, Indonezia

Pe urmele dragonilor Komodo

12

Dragonii Komodo sunt reptile gigantice, carnivore, care de multe ori măsoară 3 metri lungime și cântăresc mai mult de 130 de kilograme – iar aici este singurul loc unde le veți găsi. Acest tur constă într-o plimbare lungă de aproximativ 2 kilometri în Parcul Național Komodo pentru a căuta dragoni rezidenți. În pădure, s-ar putea să vedeți, de asemenea, papagali cacadu și alte păsări.

În timp ce unele linii oferă alegerea unui tur mai scurt, ce vizitează doar zona silvică, această plimbare vă oferă cea mai bună oportunitate de a vedea dragoni. Si nu de asta ați venit?

Cine ar trebui să meargă: Iubitorii de natură și ucigașii de dragoni reformați. Ar trebui să știți că dragonii Komodo sunt animale sălbatice, iar nu sunt încântați să fie hrăniți artificial, astfel încât nu e garantat să îi vedeți. Ar trebui să fiți capabili să mergeți în condiții de căldură timp de aproximativ o oră și jumătate.

De ce: Un singur cuvânt: dragoni!

Semarang, Java, Indonezia

Borobudur văzut din tren

13

Borobudur este cel mai mare monument unic în emisfera sudică, dar a fost acoperit de junglă timp de mai mult de 1000 de ani, până la redescoperirea sa în 1814. De-a lungul secolului următor, locul a fost curățat, și a început restaurarea celor două milioane de bucăți de piatră. Se spune că templul deține unele dintre cele mai bune exemple de reliefuri budiste din lume, precum și zece terase, 72 de stupe și statui.

Există o serie de tururi care vizitează aceast obiectiv uimitor, dar credem că acesta este interesant pentru că include o plimbare pe un tren antic de-a lungul unei părți a traseului spre templu. De asemenea, veți avea ocazia de a vizita un tren istoric. Această călătorie include un prânz javanez de tip bufet, o oprire la un centru de artizanat, un spectacol de păpuși-umbre și o vizită la o plantație de cafea pentru băuturi răcoritoare.

Cine ar trebui să meargă: Această excursie este ideală pentru pasionații de tren și exploratorii culturali, care sunt destul de agili.

De ce: Experimentați o altă formă de transport pe drumul spre acest impresionant obiectiv ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Rangoon/Yangon(Portul Thilawa), Myanmar/Burma

Cel mai bun tur de noapte al templelor din Bagan

14

Fie ca alegi un tur de o singură zi sau o excursie peste noapte, multitudinea de temple din Bagan merită să fie văzute prin intermediul unei excursii pe uscat de la Yangon / Rangoon. În timp ce ambele aventuri iau în calcul aceleași puncte de atracție, preferăm varianta de peste noapte, pentru că dacă faceți totul într-o singură zi este obositor, din cauza zborului de dimineață.

În excursia de peste noapte, veți fi transferat de la aeroport, după-amiaza și veți fi orientat prin oraș chiar după ce ați ajuns; cina la hotel fiind inclusă. A doua zi, veți vizita un număr de obiective, inclusiv o călătorie cu o trăsură cu ponei la Shwezigon Pagoda . Veți vedea, de asemenea, templul Ananda, considerat a fi o capodoperă a arhitecturii Mon, și  templul Gubyaukgyi, renumit pentru picturile sale murale. Veți avea vederi panoramice la întreaga scenă, precum și o vizită la un atelier de Lacquerware, înainte de zborul înapoi la Rangoon (sau Yangon, așa cum este cunoscut acum de localnici).

Cine ar trebui să meargă: Oricine este interesat de culturi, religii sau arhitectură antică va găsi această excursie bine meritată.

De ce: Bagan este unul dintre cele mai bogate situri arheologice din Asia, unde au fost construite mai mult de 2.000 de pagode, temple și mănăstiri în timpul dinastiei sale.

Puerto Princesa, Filipine

Parcul Național Puerto Princesa – fluviu subteran

15

Pregătiți-vă să traversați 3 kilometri de peșteră în această aventură neobișnuită. Veți fi transferat mai întâi de un autobuz, apoi de o barcă în parc. Acolo, veți fi la bordul unei canoe care vă va purta adânc în peșteră pentru a explora un peisaj spectaculos de formațiuni de rocă și camere asemănătoare cu o catedrală, sculptate de natură de-a lungul a milioane de ani. După ce ați vizitat peștera, veți savura un prânz de tip picnic într-o stațiune de pe plaja din apropiere.

Cine ar trebui să meargă: Cei care se identifică cu Indiana Jones și alți aventurieri mai în vârstă de 10 ani și cu mai puțin de 100 de kilograme. Fiți pregătiți pentru a sări de-a lungul unor drumuri accidentate și pentru a vă uda. Această excursie nu este potrivită pentru cei cu dizabilități fizice.

De ce: Este unul dintre cele mai lungi râuri subterane din lume – si un obiectiv ce aparține Patrimoniului Mondial UNESCO.



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.