Cele mai bune excursii la tarm in Tarile Baltice

 

sbvdf

A existat mereu o fascinatie pentru ţările nordice din Marea Baltică—de la trecutul regal decadent al Rusiei până la capriciosul prezent al Estoniei şi inspiratorul viitor al Copenhagai, dar dorinţa de a călători pe Marea Baltică nu a fost niciodată atât de ridicata ca in prezent. Acum, mulţumită climatului mult mai confortabil, o selecţie mai largă de linii de croazieră ofera un preţ mai accesibil si mai mulţi vizitatori ca niciodată se îmbarcă într-o călătorie spre „odată uitata” lume a Nordului Europei.

            Călătoriile spre Scandinavia şi Rusia scot în evidenţă aproape toate liniile de croazieră din Europa—de la Azamara Club Cruises la Holland America Line şi la Regent Seven Seas—cu taxe care ating aproape orice buget. Mulţumită competiţiei sănătoase, piata este deschisa pentru oricine: de la familii tinere, la proaspăt căsătoriţi, până la călătorii multigeneraţionale şi tot ce se află între acestea.

            Tinand cont de aceste itinerarii si de media de varsta din ce in ce mai scazuta a turistilor, liniile de croazieră lucrează din greu pentru a găsi excursii pe ţărm cu atracţie pentru o gamă largă de pasageri, nu doar pentru persoanele de peste 55 de ani sau pentru pensionari. Pasagerii de croazieră au dorinţa de a vizita încăperile opulente ale Muzeului Hermitage din St. Petersburg şi de a vedea cât mai multe din cele trei milioane de bucăţi din  colecţia de artă, pe cat posibil fără să obosească. Ei vor experienţa romantică a Grădinilor Tivoli din Copenhaga când pământurile pline de flori sunt luminate de mii de lumini sclipitoare. Pasagerii vor să navigheze prin Fiordurile Norvegiene şi prin marcantul Berlin unde se pot observa rămăşiţele zidului încărcat de istorie.

            Cu un public tânăr, multe dintre aceste croaziere oferă mai mult decat doar clasicul autobuz sau autocar. Oferă tururi mult mai interactive care au o atracţie pentru destinaţiile aventuroase şi captivante—de pe vârfurile Stockholm-ului, la plimbări cu bicicleta prin Talinn, plimbări pe aleile pavate cu piatră cubică ale Estoniei până la aventuri cu caiacul prin fiordurile verzi luxuriante ale Norvegiei şi aşa mai departe. Cele mai multe linii oferă cel putin o excursie aventuroasă in fiecare port, fie că e plimbare, ciclism, plimbare cu barca, cu caiacul, canotaj, alergat sau căţărat. Plus, cele mai luxoase linii, precum Regent, Azamara şi Silversea, pot personaliza aventuri doar pentru dumneavoastră, oferindu-vă o sclipire a frumuseţii acestei părţi ale lumii fără întreruperi.

            Atracţiile Baltice şi frumuseţea lor uluitoare vă vor uimi orice aţi face, vă vor oferi o experienţă unică, de neuitat, în fiecare dintre ţări, evidenţiind câteva dintre excursiile noastre favorite. Deşi acestea sunt oferite de mulţi, verificaţi cu linia de croazieră înainte de rezervare pentru a vă asigura că excursia dumneavoastră preferată este disponibila.

fdbdfbdg

Copenhaga

De ce să vizitezi: Copenhaga este unul dintre cele mai pitoreşti oraşe din lume, cu o mulţime de catedrale şi biserici din secolul 14 şi case nuanţate pastel cu porturi frontale de explorat, descoperit şi vizitat. Cea mai faimoasă atracţie a Copenhagei sunt Grădinile Tivoli—20 hectare de pământ cu un parc de amuzament decorat cu trandafiri, plimbări, restaurante şi mii de sclipiri de lumini. Iar oraşul are o vedere perfectă—poti pretinde ca faci parte din Familia Regala în tururi la Palatul Christiansborg şi Castelul Rosenborg; pentru a vedea operele lui Ruben, Rembrandt şi Hal la Muzeul de Arte; pentru a călători de-a lungul canalelor şi de a vedea Statuia Sirenei, sau să te plimbi pur si simplu printre fantasticele clădiri.

Drumul degustarilor prin Copenhaga

Noma, unul dintre cele mai bune restaurante din lume, împreună cu o colecţie impresionanta de alte restaurante înstelate de Michelin, sunt dovada ca nu există o modalitate mai bună de a experimenta frumuseţea Copenhagei decât printr-un tur al „mâncării”. Această aventură culinară explorează cultura daneză, inspirată de nordici, si este dedicata folosirii de produse locale ecologice. Vei gusta din istoria orasului, acompaniata de portii generoase de mancare si voie buna. Reperele turistice includ degustări de la celebra piaţă Torvehallerne, strada pietonală Stroget, Grădinile Botanice din Copenhaga, incredibilul Nzhavn Harbor şi alte repere celebre, inclusiv Tivoli Gardens.

Cine ar trebui să meargă: Mâncăcioşii şi cei care caută o scufundare captivantă în bucătăria nordică. Turul cuprinde aproximativ 4 kilomentri de mers pe jos, aşa că ar trebui să vă simţiţi suficient de confortabil pentru a merge atât (împreună cu câteva pante).

Alternative: Pentru versiunile similare ale turului oraşului, puteţi încerca Copenhaga cu bicicleta, cu rolele,  sau in loc de asta puteţi încerca tururi de caiac.

Nordisk Film Studio şi Carlsberg Brewery

Majoriatea americanilor trecuti de 21 de ani au auzit cel mai probabil de berea Carlsberg. Dar mai puţini ştiu că este fabricată în Copenhaga, şi probabil şi mai puţini ştiu că oraşul se mândreşte cu cel mai vechi studio de film din lume. Puteţi afla despre exporturile trecute şi actuale din Copenhaga într-o excursie, care combină un tur al studioului Nordisk şi fabrica de bere Carlsberg. Se începe de la Studio Nordisk 2, înfiinţat în anul 1906, unde veti afla cate ceva i despre industria filmului mut şi stelele sale, şi veti viziona un film mut controversat (cine ar fi crezut că acest lucru a existat?) din 1907, numit „The Lion Hunt”. După tur, ne vom întoarce inapoi spre fabrica de bere Carlsberg Brewerz Visitor Center unde veţi putea gusta din vestita bere.

Cine ar trebui să meargă: Oamenii care sunt la fel de interesaţi de procesul de fabricare a berii, cum sunt şi de prelevarea de probe din produs de la finalul realizării lui. Turul este în cea mai mare parte educaţional, deci nu vă aşteptaţi la atmosfera unui pub.

 

fbsfdbfsb

Helsinki

De ce să mergi: Un tur facut pentru prima oara in  Helsinki trebuie să includă apa—la urma urmei, cele trei laturi ale oraşului sunt înconjurate de Marea Baltică. Puteti alege excursii cu barca, plimbări cu feribotul la mai multe insule interconectate sau doar o bautură la o cafenea de pe malul mării. Călătorilor cu un ochi de artist le recomandam o vizita la Muzeul de Artă Contemporană şi Muzeul de Design în stil contemporan, iar iubitorii de istorie vor soarbe din priviri Catedrala Lutherana şi Catedrala Ortodoxă Rusă Uspenski. S-ar putea să nu ştiţi asta, dar Helsinki este, de asemenea, o destinaţie de cumpărături fabuloasă—cu rânduri de magazine de-a lungul Esplanaden Park, o piaţă în aer liber flancata de mare şi de strada pietonală Jomas.

Laponia şi Cercul Arctic

Urcă-te într-un avion din Helsinki, iar într-o oră vei fi în Rovaniemi – un oraş în Laponia, regiunea nordică a ţării de care nu aţi auzit niciodată, probabil. Pe timp de zi, la nord de Cercul Polar, vei avea parte de gustul de cultură şi geografie laponă. O croazieră de-a lungul râului Kemijoki, care traversează Cercul Arctic, într-o barcă de lemn. Se poate vizita o fermă de reni, se poate participa la o ceremonie de trecere a Cercului Arctic şi se poate încerca bucătăria locală la un prânz special, acompaniat de dans. Şi chiar când te simţi copleşit de atât de multe atracţii şi experienţe noi, veţi ajunge să îmbrăţişaţi familiarul, în satul lui Moş Crăciun, de unde puteţi trimite cărţi poştale sau să faceţi cumpărăturile de iarnă.

Cine ar trebui să meargă: Atunci când toate oraşele scandinave încep să-ţi pară asemănătoare, alege acest tur pentru a experimenta o cultură foarte diferită şi un nou stil de viaţă. Plus, dacă eşti unul dintre acei călători cu o listă de „trebuie-făcut” (vizitează toate cele şapte continente, traversează ecuadorul, navighează în jurul lumii, etc.), poţi bifa căsuţa pentru „traversarea Cercului Arctic” şi poti marca momentul la o ceremonie specială pentru această ocazie.

Helsinki pe o bicicletă Jopo

Pentru o experienţă cu adevărat finlandeză, racomandam turul Helsinki-ului pe bicicleta Jopo—faimoasa bicicletă proiectată în anii 1960 în Finlanda. Bicicletele sunt unisex, nu au roţi dinţate, folosesc pedale ajustabile pentru fiecare persoană. Turul în acest oraş vă va duce prin parcul Sibelius, plaja Hietaranata, Market Square şi diverse fronturi de plajă şi porturi de agrement pentru privelişti pitoreşti.

Cine ar trebui să meargă: Dacă te consideri o persoană de modă veche şi îţi plac lucrurile de epocă, vei dori să atingi aceste simboluri ale culturii finlandeze. Dar, acesta este un tur de ciclism, aşa că va trebui să pedalati timp de aproximativ 2,5 ore, ceea ce poate fi destul de greu pentru persoanele care nu sunt obişnuite cu exerciţiul fizic.

fdhdfhdf

Oslo

De ce ar trebui să mergi: Oslo poate fi foarte cunoscut pentru fiordurile sale care înconjoară centrul oraşului, dar acolo nu e mult de văzut. Zona malului mării reprezintă o experienţă plină de viaţă cu cafenele şi terase, cu muzicieni de stradă, acolo se află o incredibilă colecţie de muzee (cum ar fi Muzeul de nave Viking şi Muzeul Fram) şi o mulţime de excursii cu barca pentru a te duce la şi de la uluitoarele fiorduri. Cele mai importante elemente de pe uscat care trebuie vizitate includ Centrul Nobel pentru Pace, Muzeul Munch („The Scream”) şi Parcul de Sculptură Vigeland.

Drumeţii prin pădurea Nordmarka

Nu sunt prea multe oraşe din care puteţi lua metroul în apropierea dealurilor care au ieşire la o potecă pentru drumeţii. O excursie pe jos prin dealurile din Nordmarka, o destinaţie populară pentru locuitorii din Oslo, şi vizitatrea Holmenkollen Ski Jump, cu vederile sale ample asupra oraşului, spre fiorduri şi spre insulele de mai jos, sunt cele mai bune alegeri.

          Cine ar trebui să meargă: Dacă eşti pregătit să dai la schimb plimbările prin oraş pentru un pic de natură, nu ar trebui să ratezi acest tur. Această excursie presupune mersul pe jos aproximativ 6 kilometri cu o cameră de fotografiat sau un smartphone în mână, deoarece peisajele sunt prea frumoase, si trebuiesc imortalizate.

            Alternative grozave: Pentru un flux mai mare de adrenalină, poţi opta pentru o aventură pe două roti prin centrul oraşului Oslo, şi prin parcurile naturale uimitoare din jurul lui. Vei vedea cele mai multe dintre renumitele obiective turistice ale oraşului, cum ar fi Piaţa Primăriei, locul ceremoniei anuale a Premiului Nobel pentru Pace, Clădirea Parlamentului, Teatrul Naţional, Universitatea din Oslo, La Grădinile Palatului Regal şi cartierul neo-clasic de Frogner. În plus, veţi putea privi peisajul incredibil spre port şi spre dealurile din jur de-a lungul căii auto ale fiordului Oslo.

sfdgsfgs

St. Petersburg

De ce ar trebui să mergi : turistii se inghesuie sa vada St. Petersburg-ul, un oras vechi de mai bine de 400 de ani, foarte bine pastrat, pentru a vizita Hermitage (fosta resedinta a familiilor regale, in prezent al doilea muzeu de arta, ca marime, din lume), palate din epoca tarista, cum ar fi palatul Ecaterina, palatul Puskin si palatul Peterhof, catedralele tipic rusesti, sau chiar Baletul Rus. Arta si arhitectura orasului sunt fermecator de europene.

Muzeul Hermitage

A vizita St. Petersburg fara sa intri la Hermitage este ca si cum ai vizita Parisul fara sa vezi Louvre. St. Petersburg este gazda unor colectii impresionante de arta, si poti petrece cateva ore bune contempland aceste lucrari. Complexul muzeului include cinci cladiri – foste resedinte regale, ele insele opere de arta – si peste trei milioane de exponate. Nu vei apuca sa le admiri pe toate, insa frumusetea celor vazute indeaproape iti taie respiratia

Cine ar trebui să meargă: pasionatii de arta si arhitectura, precum si oricine este interesat sa vada una dintre atractiile principale din St. Petersburg. Este o experienta obositoare, care necesita pantofi comozi!

Alternative grozave: este o excursie fantastica, dar cautati si variante mai neobisnuite, cum ar fi excursii de seara combinate cu spectacole culturale: balet, opera, teatru; sau vizite care includ un tur al camerelor de restaurare.

Calatorie la Moscova

Pana nu demult, pentru multi turisti, Moscova a fost un taram inaccesibil, cunoscut doar din filmele cu spioni sau din buletinele de stiri. Dar acum este la un zbor distanta (sau o calatorie cu trenul, pentru unii), usor accesibila din St. Petersburg. Pentru o zi de vizita in Moscova, debarcati de pe nava dis-de-dimineata. Va fi o zi lunga, in care veti vedea marile puncte de atractie ale capitalei ruse: Piata Rosie, mormantul lui Lenin, Kremlinul (inclusiv Camera Armurilor, bijuteriile regale, si celebrele oua Faberge), Si Catedrala St. Basil. Cele mai multe excursii includ masa de pranz sau cina la un restaurant cu soecific rusesc, si o dusca de vodca traditionala (obligatoriu!)

Cine ar trebui să meargă : daca ati vizitat deja St. Petersburg, aceasta este o ocazie buna de vedea un alt oras rusesc remarcabil.

Alternative grozave: Incercati baletul rusesc! face parte din cultura ruseasca, precum vodca sorbita in timpul cinei. teatrul Mariinsky va va purta intr-o lume a gratiei, elegantei, si a frumusetii dincolo de timp. Veti putea vedea opere clasice, precum “Lacul Lebedelor”, “Spargatorul de Nuci”, “Giselle” sau “Frumoasa din Padurea Adormita”. In timpul pauzelor veti putea sa ciocniti un pahar de sampanie, din partea casei. Pentru aceasta excursie va trebui sa fiti imbracati la patru ace, in rochii elegante de  seara (doamnele), si costume cu cravata sau papion (domnii).

gbnfgnfgn

Stockholm

De ce ar trebui să mergi: acest frumos oras din sec. al XIII-lea, cunoscut ca Venetia Nordului, este un mozaic uimitor de vechi si nou, cu o broderie de 14 insule si punti care le leaga de centrul orasului. Centrul vechi, Gamla Stan, este o combinatie intre palate istorice si catedrale, si centre moderne pentru shopping si dining. Iar muzeul Vasa este ingenios construit in jurul unei vechi ambarcatiuni de razboi. Va puteti petrece cu usurinta intreaga zi plimbandu-va de-a lungul canalelor sau ale aleilor cu flori, bucurandu-va de casele colorate de la marginea apei, sau de produsele oferite de bistro-urile mici si cochete.

Plimbare pe acoperisuri!

Admirati orasul asa cum foarte putini au facut-o pana acum. Veti porni de la Riddarholmen – o fosta manastire franciscana din sec. al XIII-lea – si veti urca pana in varful cladirii vechi a Parlamentului. Puneti-va hamurile de siguranta si porniti intr-un tur “la inaltime”. Ghidul va va spune povesti si va va arata peisaje din Stockholm in timp ce va plimbati pe deasupra cladirilor. Veti putea apoi simti din nou pamantul sub picioare, intr-o plimbare prin cel mai vechi cartier din Stockholm, Gamla Stan.

Cine ar trebui să meargă: turistii care isi doresc putina adrenalina si romantism. Nu trebuie sa aveti teama de inaltimi, si sa va puteti catara cu usurinta.

Plimbare cu balonul

Stockholm este printre putinele orase europene care permit accesul baloanelor cu aer cald deasupra centrului orasului. Puteti face o astfel de plimbare magica deasupra insulelor, golfuletelor si canalelor, pentru o vedere de ansamblu asupra capitalei suedeze. Nu uitati binoclul si lentilele pentru imagine de panorama. Baloanle zboara la o inaltime de aproape 300 m, dar puteti descende pana deasupra varfurilor de copaci. Puteti, de asemenea, sa ajutati la umflarea si strangerea baloanelor.

Cine ar trebui să meargă: poate fi o experienta magica pentru oricine nu are teama de inaltime.

dfndndg

Tallinn

De ce ar trebui să mergi : dintre toate orasele baltice, Tallin este unul dintre cele mai surprinzatoare. Cei mai multi turisti prefera sa viziteze centrul vechi, cu starzi pietruite si arhitectura medievala. Veti gasi aici castelul Toompea, datand din sec. al XIII-lea, biserica Toomkirk, o piata din sec. al XIV-lea, cu magazine si boutique-uri din sec. XXI. In randul vizitatorilor, cele mai populare excursii sunt cele la pas prin oras, sau pe bicicleta in jurul centrului vechi.

Drumetii prin mlastina

Este o noutate pentru amatorii de drumetii. Veti calatori spre nord, catre Rezervatia Korvemaa, sau Parcul National Lahemaa. Urmati-va ghidul pe traseele mlastinoase, si bucurati-va de aerul proaspat! Unele excursii includ chiar un picnic pe mlastina. Here’s a new one for hiking enthusiasts — trekking across a bog. Sign up for this tour and depending

Cine ar trebui să meargă: pasionatii de drumetii, aflati in cautare de aventuri noi, neobisnuite. Nu se recomanda persoanelor sensibile la noroi si insecte!

Cu kayak-ul in Pedassaare Island

Veti gasi excursii pentru plimbari cu kayak-ul in aproape toate croazierele. Dar cele mai placute sunt cele care au o destinatie precisa, in locul vaslitului la intamplare intr-un golf, in apropierea navei. In aceasta excursie veti avea ca dstinatie insula Pedassaare, cea mai inalta si impadurirta insula din Golful Kolga. Din Tallin veti fi transferati la Valkla Seaside Center, unde ghidul va face un scurt instructaj si va va ajuta sa va instalati in kayak. Intregul grup va vasli spre insula locuita doar de un padurar si familia sa. In timpul unei scurte plimbari pe insula, veti afla cateva lucruri despre natura si cultura zonei, va veti potoli foamea cu o gustare rapida, pentru a capata energie sa traversati din nou golful.

Cine ar trebui să meargă: iubitorii de natura, sporturi acvatice, in general orice persoana activa fizic.

Alternative grozave: Daca va pasioneaza mancarea mai mult decat natura, linia de croaziere Azamara Club Cruises ofera, pe langa turul orasului vechi, si o vizita la un atelier de ciocolata artizanala. Veti afla aici tainele mestesugului de la un mestru chocolatier, si veti avea ocazia sa mesteriti cateva trufe de ciocolata, pe care le puteti oferi prietenior.

fhdd

Warnemunde (Berlin)

De ce ar trebui să mergi : Warnemunde este poarta de acces catre Berlin, iar cele mai multe excursii sunt fie tururii ale orasului, fie tururi ale zonei rurale invecinate. Puteti vizita Poarta Brandenburg, Galeria de Est (o extensie a Zidului Berlinului), cladirea Reichstag, si Checkpoint Charlie, principalul punct de trecere a Zidului, intre Berlinul de Est si Berlinul de Vest. Sau puteti alege sa vizitati alte destinatii invecinate Lubeck, Wismar, Gustrow, Rostock sau Schwerin.

Puncte principale de atractie in Berlin

Majoritatea liniilor de croaziera vor oferi in cadrul excursiilor, vizite la principalele punte de atractie din Berlin. Veti calatori din portul Warnemunde catre forfota Berlinului, pentru o excursie de 12 ore, perfecta pentru cei care nu au mai fost niciodata in acest oras. Veti vedea relicve ale Razboiului Rece, un fragment din ceea ce a fost Zidul Berlinului, si infamul Checkpoint Charlie (Muzeul Zidului Berlinului de la Checkpoint Charlie este dedicat Războiului Rece, regimului totalitar al RDG și încercărilor est-germanilor de a se refugia în RFG). Veti face un tur al orasului cu vaporasul, pe canalele ce odinioara separau partea de Vest de cea de Est. Veti trece pa langa Muzeul Holocaustului, prin Poarta Brandenburg, si veti lua masa de pranz in apropierea Cladirii Parlamentului.

 Cine ar trebui să meargă : cei care nu au vizitat Berlinul niciodata si doresc un curs rapid si intensiv despre istoria locului. Va trebui sa puteti sta in picioare o perioada lunga de timp, si sa puteti merge pe jos pe distante mari.

 Alternative grozave: Vizitati bunker-ul est-german. Simpla pronuntare a acestor cuvinte invie imagini din filmele cu spioni din Razboiul Rece! Acum 25 de ani, oricine ar fi incercat sa patrunda in bunker-ul 302, ar fi fost impuscat pe loc. Astazi puteti avea acces in aceste locuri doar cu ajutorul cardului primit de la linia de croaziere (folosit la plata excursiei). Din port veti porni la drum prin zona rurala, afland cate ceva despre modul de viata est-german. Veti avea parte de un tur de 40 de minute, cu ghid,  in acest bunker secret, radio-atomic, a carui constructie s-a incheiat in 1986 si care inca este dotat cu echipamentele electronice de monitorizare originale. Excursia se incheie cu o gustare servita intr-o bucatarie de campanie, in apropierea bunker-ului.

 



Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.