MSC Cruises va construi două Mega-Vase de croazieră!

MSC Cruises va construi două Mega-Vase de croazieră!
MSC Cruises va construi o nouă clasă de vase de croazieră mai mare decât orice vas din flota curentă incluzându-le și pe cele din clasa Fantasia, cu capacitatea de 4000 de pasageri. Noile vase vor fi pe locul 2 în ceea ce privește capacitatea și nu se vor putea compara cu Allure și Oasis of the Seas.Anunțul a fost făcut în Paris, compania de croaziere și STX Franța semnând o scrisoare de intenție pentru ca primele două vase din clasă să fie livrate în 2017 și respectiv 2019. Scrisoarea de intenție include de asemenea o cerere pentru încă două vase din aceeași clasă. STX Franța este același șantier naval ce a construit toate vasele ce aparțin companiei MSC Cruises, precum și două vase din clasa Oasis, a companiei Royal Caribbean International – în prezent cele mai mari din lume.

“Noul prototip va fi cel mai mare vas de croazieră construit vreodată de un armator european,” a spus ofițerul executiv al MSC Cruises, Gianni Onorato în momentul semnării scrisorii, ce a avut loc la Hotel de L’Industrie.

Fiecare vas va fi de 167,600 tone, semnificativ mai mic decât Oasis și Allure of the Seas, de 225,282 tone, și doar cu puțin mai mic decât vasele liniei Royal Caribbean International ce urmează să fie lansate, Quantum și Anthem of the Seas, de 167,800 tone.

Vasele MSC Cruises vor avea capacitate mai mare (dublă) decât Quantum și Anthem (4,180 pasageri), cu 2,250 cabine (4,500 ocupație dublă) și o capacitate maximă de 5,700 pasageri și 1,536 membri ai echipajului.

“Cele două noi vase de croazieră ale MSC Cruises vor reafirma opțiunile de servire a mesei și divertismentul iesit din comun, cu noi spații panoramice, un teatru de dimensiuni mai mari și un spectaculos parc de amuzament conectat cu un parc acvatic exterior, precum și spațiu interior pentru promenadă pe două punți,” a mai spus Gianni Onorato.

Printre noile caracteristici se numără cabine special concepute pentru familii iar clubul MSC Yacht va fi extins și va include un solar mare, un restaurant privat și suite duplex.

MSC Cruises a mai spus ca noile vase vor respecta mai mult mediul înconjurător, având corpul și sistemul de propulsie optimizat pentru folosirea eficientă a energiei și reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

MSC Cruises nu a anunțat unde vor fi lansate vasele de croazieră, dar sunt speculații conform cărora unul va opera în Marea Mediterană iar celalalt în Statele Unite ale Americii.

Pentru a vizualiza ofertele la bordul vaselor MSC Cruises, vizitați: Croaziere.net!


Scrie un comentariu

Am citit si sunt de acord cu Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile site-ului.